poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4953 .



Cronica intarziata a intalnirii de la Cluj
articol [ Regional ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [totmihai ]

2003-11-02  |     | 



Marturisesc ca citind editorialul lui Horia, nu mi-a placut. Prea a fost sincer, prea are si el suflet de copil, eu cred ca e bolnav de suflet, vorba poetului. Si atunci mi-am spus: de ce sa nu afle membrii poezie.ro si conceptia mea, de ce sa nu afle cum se vedea intalnirea de unde am stat eu, adica pe aceeasi banca pe care a stat Horia, dar putin mai la stanga.
As putea sa spun ca acest editorial e o apologie a fricii. Ma intrebam daca e noroc sau ghinion ca Gavroche "m-a prins cu mainile in chat" si ca apoi mi-a scris un mail pentru a ma anunta de intalnire. Era clar, nu aveam nici o scapare, nici o portita, cu toate ca pana in ultimul moment mai cautam motive pentru a nu merge la intalnire. Si e mare spaima cand realizezi ca esti pe cale sa afli ce fata are poezie.ro la Cluj. Sunt convins ca multi dintre voi s-au intrebat in felul urmator: de ce as merge la intalnire, de ce m-ar interesa pe mine cum arata poetii, pe mine ma intereseaza doar poeziile lor, cu ce va schimba aceasta intanire parerile pe care deja mi le facusem despre poeziile lor? Mi-a fost teama ca nu cumva intalnindu-i sa omor vraja, sa sterg albastrul dintre noi. Dar iata ca asta nu s-a intamplat.
La Cluj, in Gradina Botanica, intr-o zi putin cam friguroasa de aprilie (mai exact 19), s-a citit poezie, s-a trait poezie. Da, ai dreptate Intruder, noi nu am mers in gradina pentru a critica poezia ci pentru a o asculta. Si sa stiti ca mie nu mi-a tremurat vocea din cauza emotiilor ci din cauza frigului. Asa sa stie toti.
V-am spus ca ii iubesc pe cei care au venit in gradina pentru a atribui un glas si un zambet poeziilor lor? Nu, nu v-am spus, dar iata ca acum stiti. Cu atat mai mult cu cat unii dintre voi ati ajuns in ultima clipa si ati facut un efort considerabil pentru a ajunge. Important e ca am fost toti acolo: Gavroche,Hazel,Vegado,Bianka,Intruder,Horia, si eu, adica Totmihai.Cu toate acestea, o mare tristete ma cuprinde. Unde au fost restul clujenilor, prin ce noroaie de cotidian se plimbau ei, cand puteau in schimb sa citeasca si sa asculte poezie? Poate totfrica e de vina.
Cei care citesc acest editorial sa stie ca intalnirle membrilor din Cluj au inceput si vor dura multa vreme de acum incolo. Dupa sarbatori, se va organiza o noua intalnire la care sper ca vom fi mai multi. A venit momentul sa va intrebati daca iubiti poezia sau poate va doriti doar o aventura de o noapte.
In cele din urma, ca sa o citez pe Gavroche, prezenta nu e obligatorie. Vine cine isi doreste, dar pregatiti-va ca odata veniti sa nu mai lipsiti niciodata de la aceste intalniri, pentru ca asa va fi. Dixit.


D Mihai-totmihai

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!