poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7626 .



\"Free Hugs\" sau \"Îmbrățișări libere\" la Cluj-Napoca
articol [ Societate ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adina Ungur ]

2007-05-20  |     | 



Dacă există lucruri pe care le regret în viață, unul ar fi faptul că înainte de a pleca din țară și de a nu-l mai putea vedea vreotată, nu mi-am îmbrățișat fratele! Era supărat pe prietena lui și a țâșnit pe ușă, ca o furtună. Evident că nu mi-ar fi alinat durerea sau dorurile o simplă îmbrățișare de adio, fiindcă niciodată nu poți fi pregătit să pierzi pe cineva drag, însă gândul acesta al gestului nemaiîntâplat, probabil că mă va urmări toată viața.



De aceea și probabil nu numai, găsesc fenomenul "free hugs", respectiv "îmbrățișări gratuite", ca fiind unul inspirat. Pentru cei ce nu stiu "free hugs" este o inedită campanie internațională, inițiată în America având ca scop apropierea dintre oameni prin îmbrățișări libere, oferite trecătorilor. Opinia psihologilor ar fi că îmbrățișările reprezintă un remediu împotriva depresiei, timidității, stresului. Liviu Rebreanu spunea că "Îmbrățișarea e un preludiu care trezește simțurile. În public, îmbrățișarea își pierde vraja și devine un act convențional ca și strângerea mâinii."





Sigur că îmbrățișările sunt de multe feluri. Cele mai benefice sau percutante îmbrățișări sunt acelea sincere, spontane, dezinteresate și lipsite de vreo tentă erotică. Categoric, îmbrățișarea este un lucru sănătos! Ajuta sistemul imunitar, vindecă depresia, reduce stressul și poate vindeca chiar insomnia. Poate fi un cadou ideal pentru cei care sunt cuprinși de tristețe și nu numai, poate fi chiar un amuzament benefic. E nevoie doar de un gest de deschidere și cuprindere între brațe sau între bătăi ale inimilor.





Se spune că îmbrățișarea e un gest specific uman, dar ca iubitor al animalelor ce mă declar, pot spune că sinceritatea gestului poate trece și dincolo de oameni sau de brațele lor. De pildă, ieri mă plimbam pe străduțele lăturalnice și ca de obicei, la întâlnirile cu patrupezii, m-am oprit puțin să mângăi un cățeluș simpatic și să-i spun vreo două vorbe, de drag. I-am oferit o bucată din tartina mea, dar nu s-a atins de ea. Pesemne nu-i era foame. În momentul următor, fetița cafenie s-a ridicat în două lăbuțe veninc spre pieptul meu. M-a îmbrățișat a mulțumire, s-a dat jos și a plecat în drumul ei, mai departe, fără să se întoarcă. "Free hugs"! mi-am spus, amintindu-mi de tot ceea ce poate oferi o îmbrățișare și de tinerii sau trupa de teatru "Namaste" (www.umbraluminii.ro) a liceului "Avram Iancu", din Cluj-Napoca și acțiunea lor întreprinsă în colaborare cu Asociația "Persona", respectiv actorul Rareș Stoica, care împreună au organizat in 8 martie, 2007, pe străzile Clujului primul eveniment "free hugs" sau "îmbrățișări gratuite".





Va invit să urmăriți clipul:

http://www.youtube.com/watch?v=UThiRP4oKZY

și să vizitați site-ul acestei trupe de teatru, pentru că veți găsi și alte lucruri interesante despre ei si petnru că, într-adevăr, merită!

www.umbraluminii.ro



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!