poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5313 .



BUTOIUL de TULBELE din BALAMENTUL LOMÂN
articol [ ]
- călcatul din Băse-n Văcă -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2007-04-24  |     | 



Sunt un nesimțit. Îmi permit asta, printre multe alte lucruri - toate fiind plasate dincolo de absorbția fondurilor comunitare. Îmi permit tot soiul de lucruri, precum și fapte ce-mi fac bine: fumez, pentru că mi se scrie pe pachetele de țigări că voi muri, dacă fumez, "mai tânăr"; beau (de când m-am născut!); mănânc zilnic slănină (grăsimi) - viața mea fără o bucată de slănină ar fi inutilă; recipiente cu sare am cam din trei în trei metri la-ndemână prin casă; iar zahăr... iau câte o linguriță, ori de câte ori simt nevoia - uneori și noaptea, după ce fac "pipi"!

Acum câteva zile ședeam cu barba-n palme și coate-nțepenite pe pervazul balconului. Era... și-mi era bine! Cândva (pe timpul și-n vremea statului), am constatat că pe mâna dreaptă îmi plouă și că pe mâna stângă nu și nu. Mă uitam în sus și aiurea. Îmi ploua pe mâna dreaptă, iar pe stânga nu. Asta este-mi spuneam!, asta e "voința" celui de deasupra, dat fiind că stau la ultimul etaj - nu vi s-a-ntâmplat să mergeți pe stradă și să observați că la cinci metri cad stropi de ploaie, iară, pe voi, nu? Ba bine că nu!
Ei bine, acum, stând așa, mi-am spus vorba Premierului: România nu este lada de gunoi a "Europi"; și mi-am continuat statul pe mai departe, pe coatele mele. Și... cum șed eu așa pe coate, mi-am amintit că Oana Pelea a spus, cândva, că a făcut/luat lecții, demult!, cu un logoped ca să nu mai fie "rârâită". Și... din pricină că am lăsat televizorul deschis am auzit, mai spre seară, vocea zmiorcăită a d-lui Iorgovan, cum că ar fi făcut o Constituție incorectă, dar valabilă!, pentru ca mai apoi, în a doua, ori în a treia zi, să mai percep ceva foarte vag, ceva de genul: "... BUTOIUL DE TULBELE DIN BALAMENUL LOMÂN E ACUM LA COTLOCENI". Când m-am uitat, eu, pe ceas era 14h, 26', 24, 04, '07, iar el (televizorul meu) era "pe Geoană" cel de pe toate televiziunile, unde el spunea, din Constituție, că:
- Lefeendumul, la ALTICOLUL 90, 'ce că: Beședintele Lomâniei, după consultalea Balamentului, boate cele popoului să-și expime, prin efelendum, voința cu pivile la bobleme de intees național; că Actele julidice și cvouumul legal, de la ATICOLUL 67, al... spune simplu: Camela Deputaților și Senatul adoptă legi, hotălâli și moțiuni, în pezența majolității membilor; și că Supendalea din funcție, din ATICOLUL 95, spune că: (1) În cazul săvâlșilii unol fapte glave pin cale încalcă pevedelile Constituției, Beședintele Lomâniei poate fi suspendat din funcție de Camela Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majolității deputaților și senatoilor, după consultaea Cuții Contituționale. Beședintele poate da Balamentului explicații cu pivile la faptele ce i se impută. (2) Popuneea de su(s)pendale din funcție poate fi inițiată de cel puțin o teime din număul deputaților și senatoilor și se aduce, neîntâgjziat, la cunoștință Beședintelui.
(3) Dacă popuneea de supendale din funcție este apobată, în cel mult 30 de zile se oganizează un lefeendum pentu demitelea Beședintelui.

Sălacul de el!, bin lege și Constituție, Balamentul ale atlibuțiuni plin cale nu sclie că acesta al avea atlibuțiuni, altle decât să facă legi (de tot felul) și să facă hotalâli în ceea ce plivește legulamentul său, al Balamentului, ca să spun așa!

Ei bine, Balamentul poate să hotălască de bunăvoie că o să și modifice o lege sau alta, dal asta e altă gâscă-n altă tlaistă, cale tle' să cam ulmeze calea constituțională. Altminteli, dacă nu am dat eu în bâlbâială, e ceva putled în Lomânia.

Hai pa!

PS:
Să ne vedem cu bine la al doilea confuziolefelnduminduiușional.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!