poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8719 .



Primăvară tîrzie în mediu virtual
articol [ Internet ]
facilitățile nebănuite ale internetului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2007-04-13  |     | 




De cele mai multe ori ideile vin în serie. E suficient să ai o inițiativă și din ea, ca dintr-un mugur, așezat vectorial în vîrful crengii, crește un întreg eșafodaj. Asta parcă cu atît mai ușor cu cît te afli pe un teren generos, gata pregătit să ofere doritorilor un cadru larg de facilități care stau la dispoziția celor mai felurite îndrăzneli.

Terenul este, o spun ca să nu vă mai țin pe ghimpi, internetul. Aveam un blog vechi pe care l-am abandonat cînd am intrat pe agonia. Dacă, după ce am văzut varietatea de site-uri de limbă engleză specializate în poezie niponă, n-aș fi simțit nevoia unuia asemănător pentru cei ce scriu în română, nu aș fi revenit la blog.

Și ideea s-a dovedit fructuoasă. Așa am văzut că poți avea cîte bloguri vrei și că fiecare poate fi folosit cu ingeniozitate pentru aborda obiective care altfel n-aveau șanse de realizare. A-l ajusta pe fiecare pentru a arăta cît de cît onorabil și mai ales pentru a corespunde funcționalităților dorite este o activitate fascinantă și pe deplin gratificantă.

Apoi am aflat că poți face bloguri partajate în care să lucrezi în echipă. Că, pentru scopuri mai modeste decît ale unui site literar gigant, se poate folosi cu succes și un blog (poate și altfel de găzduiri gratuite, dar încă n-am ajuns să știu atîtea).

Iată mai jos roadele modeste ale acestei inițiative.

*

ROMANIAN KUKAI.

Aș vrea ca în acest spațiu să discutăm ideea unui concurs periodic de haiku. Putem face aici (sau, cînd vom fi gata, pe un alt blog făcut special pentru asta) tot ce e necesar pentru a demara un concurs după modelul Shiki Monthly Kukai. Intenția mea este să ofer locul pentru discuții și pentru încercările de a găsi modelul cel mai bun de desfășurare.

Cred că e preferabil ca acest concurs, mai ales dacă dorim să voteze, ca la un kukai, doar cei ce participă
cu haiku-uri la concurs , să nu se desfășoare pe un site literar unde pot vota toți membrii site-ului, indiferent de faptul că participă sau nu în concurs, că se pricep cît de cît la poezia japoneză sau ba.

Voi partaja blogul cu cei care pot fi buni organizatori și care au tragere de inimă pentru a face asta. Ei vor putea publica părerile lor. Dar și orice vizitator se poate exprima, așa cum permite blogul, în comentarii.

Sper să fi făcut primul pas.



*

PRIMÃVARÃ TÎRZIE



Ideea de a face un blog sezonal mi-a venit vizitînd bloguri asemănătoare făcute de și pentru autorii de limbă engleză. Le puteți vedea singuri: UKKU SPRING HAIKU, SUMMER HAIKU, Falling Haiku, Winter Haiku, Spring Haiku 2007.

Cred că se simțea nevoia unei inițiative asemănătoare pentru autorii de limbă română.

În bara din dreapta, găsiți instrucțiuni pentru a activa pe acest blog. Pe parcus le voi adăugi dacă va fi necesar.

Primăvara a început deja. Să n-o lăsăm să treacă fără a-i mărturisi adevărul.

Noul blog este acesta: PRIMÃVARÃ TÎRZIE. Vizitați-l!







.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!