poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5639 .



anunt eveniment cultural
articol [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cosmin dragomir ]

2006-12-04  |     | 



Comunicat de presă,


„Efectul de seară” îi are ca invitați luni, în 4 decembrie, de la ora 18.00, pe tînărul dramaturg Peca Ștefan, autor cu cinci piese jucate în București în stagiunea trecută, și pe colegul său de generație, actorul Laurențiu Bănescu. Vă invităm în Club Underworld (Bdul. Mihail Kogălniceanu nr. 3), să-i cunoașteți, să stați de vorbă cu ei și să aflați cum au ajuns să aibă succes în teatru doi tineri care nu au făcut studii universitare de specialitate în România. Intrarea și discuțiile sînt libere. Moderatorii, Ovia Herbert, Cătălina George și Bogdan Niță, vă vor prezenta invitații și cîteva mostre din ce fac ei.


Întîlnirile „Efectul de seară” îi aduc în Club Underworld pe tinerii profesioniști din teatru, film, arte plastice, muzică, literatură, media și publicitate. Pentru că ei au din ce în ce mai multe lucruri de spus, în ciuda rigidității sistemului și a capitalismului de junglă româmesc, cu care se văd deseori nevoiți să lupte.
Cei doi invitați din 4 decembrie, Peca Ștefan și Laurențiu Bănescu, au amîndoi 24 de ani, sînt din Tîrgoviște și au venit în București ca studenți la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. Teatrul i-a prins încă din liceu. Cei doi liceeni, prieteni de pe atunci, și-au pornit mica lor companie, numită Bla, în Tîrgoviște. Peca scria, Laurențiu juca, întîi în școala, apoi la o sală a Casei de Cultură din oraș. La întîlnirea de luni, veți vedea cum a ajuns Peca, de la sala festivă a liceului tîrgoviștean, la New York, cu bursă completă de un an pe dramaturgie. Nici Londra n-a rămas indiferentă, aici piesa sa „The Sunshine Play” a fost premiată. În România, Peca a avut pînă acum peste cinci texte montate, toate de regizori independenți și nici una în repertoriul unui teatru de stat.
Pe Laurențiu Bănescu, atunci cînd a început să joace în București, mulți nu l-au luat în serios pentru că nu avea studii de actorie cu patalama. Dar cum el s-a încăpățînat să joace, în spectacole dintre care cele mai recente sînt „Vitamine”, „Terorism” și „Bucharest Calling”, cei care-l văd rămîn convinși că au în față un actor bun și-i iartă lipsa diplomei.

Veniți luni seara, în Club Underworld, să-i întrebați orice vreți să știți, să vedeți proiecții din piesele lui Peca și spectacolele în care joacă Laurențiu, cu bonus un film scurt pe care l-au făcut cei doi.

Următoarea întîlnire „Efectul de seară” va avea loc în 18 decembrie.


Cine sînt invitații

Peca Ștefan (24 de ani) a intrat în scenă la București pentru prima oară cu „Punami”, text premiat de dramAcum și care trebuia să se joace la Teatrul Bulandra. După doi ani de amînări, piesa a rămas uitată. Însă tinerii regizori pe care textele lui i-au convins n-au renunțat, iar Voicu Rădescu, directorul Teatrului Luni de la Green Hours, le-a dat ce le-a trebuit pentru spectacole. Aici, în Green Hours, s-au jucat și se joacă piesele lui Peca „Showdown”, „New York (Funckin City), „The Sunshine Play”, care, în urma participării la Festivalul Fringe din Dublin, a fost premiată la Londra, „Bucharest Calling”, jucată deja și în SUA. Peca se mai poate lăuda cu o bursă la New York și o rezidență la Royal Court, în Londra, amîndouă, bineînțeles, pentru dramaturgie.

Pe actorul Laurențiu Bănescu (24 de ani) îl puteți sau l-ați putut vedea în spectacole ca „New York (Fuckin City)”, „Vitamine”, „Terorism” și „Bucharest Calling”, dar și în spoturi publicitare pentru Ursus, Love Plus sau Connex. Acum joacă și în noua producție a lui Nae Caranfil, „Restul e tăcere”.


Pentru întrebări, vă rog să ne contactați la:
[email protected]
telefon: 0723.546.288





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!