poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3424 .



Frate cu zeii
articol [ Carte ]
Lansări de carte la Chișinău

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Amic ]

2006-08-21  |     | 



În ultimul timp cărțile apar ca ciupercile după ploaie, în sensul cel mai bun al cuvântului.
La 4 august a avut loc lansarea volumului “Spiralele vieții”, în care au fost incluși 19 autori de poezie românească, efitura “Anamarol”, București, 2006. S-au făcut donații Bibliotecii Naționale și Bibliotecii Republicane pentru Copii “Ion Creangă” din partea editorului Rodica-Elena Lupu. Iar recent – un nou eveniment cultural.

Aflând din anunțul Silviei Caloianu de pe agonia.ro despre lansarea volumelor Mariei Gold și a lui Florian Silișteanu la Chișinău, m-am grăbit la Biblioteca municipală “Onisifor Ghibu", să-i cunosc, să fiu alături de ei la această sărbătoare de suflet.
La o masă rotundă, încărcată cu tartine, struguri de poamă albă și neagră, și șampanie, în centrul atenției i-am avut pe Maria și Florian, care au prezentat, respectiv, cărțile "Jurnalul meu de măritată" (roman), cu doi ochi frumoși pe copertă (și în realitate! N.n.) și "Fratele meu, Dumnezeu" (poezie), editura “Semne”, București, 2006. Autorii au citit din creația lor, și-au deschis sufletul în fața auditoriului, care le-a mulțumit cu multiple aplauze.

Am ascultat și recitalul de poezie, la care și-au dat concursul membrii poezie.ro moderatoarea Silvia Caloianu, Maria Prochipiuc, Radmila Popovici, Andrei Gamarț, Hose Pablo,epigramistul Gheorghe Bâlici, actorul Sandu Aristid Cupcea, cât și colaboratorii bibliotecii, studenții și elevii prezenți la această manifestare. Am savurat și o piesă muzicală închinată oaspeților, interpretată de Cătălina Rusu și Sergiu Constantinov, doi tineri din capitală.

Colegul Ion Diviza le-a dedicat autorilor câteva epigrame, care au degajat atmosfera, înflorind cu zâmbete fețele participanților la întâlnire. Plasez două din ele:

Mariei GOLD

La lansarea cărții "Jurnalul meu de măritată"

Ne vorbește inspirată
Cum ajunse măritată.
Însă nu ne-a povestit
Cum, întâi, s-a loGOLDit.

Lui Florian SILIȘTEANU

La lansarea plachetei de versuri "Fratele meu, Dumnezeu"

Adam, bărbatul de-nceput,
Zidit de Dumnezeu din lut,
Cu Silișteanu se combate,
Căci ăsta Domnului i-i frate.

Am parafrazat și am citit un catren plasat pe net mai înainte:

Mariei, lui Florian și tuturor agoniștilor

Gold, Silișteanu, Herinean,
Suntem cu toți de-același neam.
Muncim la negru pe-agonie
Și luminăm o Românie!

Masa rotundă ne-a apropiat sufletele, am devenit frați ai lui Dumnezeu, vorba poetului. Am discutat nu numai despe proză, poezie, dar și despre viața de toate zilele, cu plusurile și minusurile ei. Vorbind despre abundența de mărfuri și alimente care există pretutindeni, Florian a făcut o replică că pasărea care aduce aceste bunuri, azi nu este prețuită.

În final ne-am ales fiecare cu câte o carte și un autograf din partea autorilor menționați. Iar noi, la rândul nostru, le-am zis:

La mai mult și la mai mare, Maria și Florian!



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!