poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3706 .



Mozart, bucureștean pentru zece zile
articol [ Cultura ]
dacă mi-a plăcut, o spun și altora

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florin Halalau ]

2006-07-11  |     | 



Nu e un lucru obișnuit să asculți Mozart în plină stradă. Muzicile care se aud pe terasele Bucureștiului sînt de o cu totul altă factură. Iată, însă, că Primăria Capitalei, prin Centrul de Proiecte Culturale ArCuB, organizează în colaborare cu Primăria Vienei, în perioada 7-16 iulie, Mozart Fest 2006.



Manifestarea este parte integrantă a Anului vienez Mozart, prilejuit de împlinirea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor austriac și continuă campania lansată pe internet „Români, să dăm Mozart la tot cartieru’”, extinzîndu-se asupra întregului oraș.




Piața George Enescu, situată în imediata apropiere a Ateneului, s-a transformat într-un spațiu în care trecătorii sînt invitați să asculte muzică, să bea o cafea, să admire manechinele de epocă, ale căror toalete sînt realizate din partituri, să răsfoiască o carte de la Cărturești.




Seara, de la ora opt, pot fi ascultate recitaluri live din muzica lui Mozart, iar de la ora nouă se proiectează filme despre viața și opera compozitorului.







Prin Mozart Fest 2006, Bucureștiul se alătură altor capitale central-europene în omagierea unui imens artist european, oferindu-ne un festin muzical, după cel literar desfășurat, nu demult, la Romexpo. Este o dovadă în plus că integrarea culturală se realizează mult mai ușor decît cea economică. Cele 300 de locuri pregătite pentru spectatori vă așteaptă seară de seară pînă duminică, iar intrarea este liberă. Un motiv în plus să ne bucurăm de această sărbătoare a muzicii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!