poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7030 .



Comedia Franceză la București
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2008-11-13  |     | 



Institutul Francez din Bucuresti, Ambasada Frantei in Romania si Teatrul Odeon au placerea sa va invite LUNI, 17 NOIEMBRIE, ORELE 12.00 LA TEATRUL ODEON la conferinta de presa organizata cu ocazia prezentei Comediei Franceze la Bucuresti in perioada 14-21 noiembrie 2008.

Conferinta de presa va avea loc in prezenta Excelentei Sale Domnul Henri Paul, Ambasadorul Frantei in Romania. O parte din actorii Comediei Franceze vor fi deasemenea prezenti.

Comedia-Franceză a fost înființată la Paris, în 1680, la ordinul regelui Ludovic al XIV lea. Asociație a comedianților francezi, cu o ierarhie clară între « societari » și « pensionari », Comedia-Franceză se definește ca fiind singura trupă de teatru permanentă din Franța care se dedică repertoriului național pe care îl joacă, alternativ, pe scenele celor 3 săli ale societății : Théâtre du Vieux-Colombier, Studio-Théâtre și Salle Richelieu. Chiar dacă, așa cum o cere tradiția, Comedia-Franceză interpretează piese ce fac parte din repertoriul marilor clasici francezi, ea propune și regii moderne și se deschide către autori străini de la Shakespeare la Pirandello și, din ce în ce mai des, către autori moderni, precum Ionesco sau Beckett.

Cu ocazia Stagiunii culturale europene organizată în cadrul Președinției franceze la Uniunea Europeană, Comedia-Franceză efectuează un turneu în zece țări din Europa de Est care au aderat de curând la Uniunea Europeană : Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, România. Cele două piese prezentate pun în valoare dimensiunea culturală europeană a acestui turneu, prin colaborarea cu un regizor englez care își pune talentul în slujba lui Molière și cu un regizor bulgar care dă viață unui text italian contemporan.
După turneele efectuate în România în anii1936 și 1999, Comedia-Franceză vine la Bucuresti cu două spectacole : La Festa și Les Précieuses Ridicules și va fi prezentă și la alte evenimente care vor avea loc în cele 7 zile consacrate marii Trupe de teatru franceze.

Șapte zile « Prețioase » de sărbătoare, o săptămână de adevărată « Festa » … la București.

PROGRAM
19, 20 si 21 noiembrie, orele 19.30, Teatrul Odeon

La Festa de Spiro Scimone si Les Précieuses ridicules de Molière

Fiecare reprezentație va cuprinde cele două piese (cu o pauză de 30 de minute).

17 noiembrie, orele 18.00, Institutul Francez din Bucuresti

Lectură cu Michel Favory și Catherine Ferran de la Comedia-Franceză.
14-17 noiembrie, Sala Elvira Popescu

Program de spectacole filmate din repertoriul Comediei-Franceze
Eveniment organizat de Institutul Francez din Bucuresti si Ambasada Frantei in Romania cu sprijinul Teatrului Odeon, Cultures France si Ministerului Culturii si Cultelor.

Parteneri strategici ai Ambasadei Frantei : Alcatel, ApaNova, Brd Groupe Société Générale, Carrefour, Orange si Lafarge

www.culture-france.ro

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!