poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5511 .



Invitatie
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [PaulBogdan ]

2002-03-26  |     | 



Cu toate ca postez acest text ca editorial, avand in vedere ca este in mare parte adresat povestasului, doresc ca acesta sa nu fie pus in prima pagina. Daca ideea unei intalniri este considerata de Radu ca binevenita, il rog sa preia initiativa si sa organizeze o intalnire cel putin pentru cei din Bucuresti.

Invitația-i mai jos, printre randuri:)

Am citit iar și iar atât editorialul cât și comentariile tale. Aș încerca să vorbesc despre ceea ce ai scris tu și totodată aș atinge în treacăt impresia care mi-a făcut-o acest site, și poate nu el în special ci fenomenul dialogului pe internet.
Prin contra-argumentele ce le-aș aduce textelor tale nu aș reuși decât să dau început unui șir de comentarii ce niciodată nu ar ajunge la un consens. Tu ai convingerile tale personale care sincer pe undeva mă dor, la care nu vreau și chiar dacă aș dori acest lucru, nu aș putea să adaug nici măcar o singură idee. Și asta nu din teama de a fi considerat un adept al prozelitismului ci pentru că respect ideea personală și pentru faptul că dialogul pe internet după părerea mea nu este posibil.
Citind atent multe din textele de pe acest site și comentariile aferente acestora, am realizat că, indiferent de calitatea acestora, dau loc interpretărilor. Interpretări datorate dorinței de a impune sau accentua opinia proprie, a orgoliului uman, neînțelegerii esenței, oboselii... în sfârșit, multe altele. De ce toate astea? Lipsește contactul fizic uman. Lipsesc privirea, tonul vocii și chiar atingerea. Niciodată nu vei putea cunoaște un om numai din textele sale. Niciodată, de exemplu, nu vei știi că tot ce voi spune eu despre un text va fi făcut cu înțelegere pentru ideea personală și simpatie pentru acela ce încearcă să se exprime prin poezie, editorial sau gânduri. La fel, nu vei știi că personalul meu nu va fi afectat într-atât încât să atac o persoană.
M-am dat exemplu pe mine dar sunt convins că mulți alții de aici gândesc la fel. Cel puțin aceia ce înțeleg că pe net un dialog complet este imposibil.
Te-am întrebat ce religie ai și mi-ai spus că ești agnostică făcând o ironie introducând acel „bănuiesc”. Nu am luat-o în mod personal ... se întâmplă să știu:). Te-am întrebat deoarece nu cred că faci parte din agnosticii primelor secole și datorită faptului că vroiam să aflu pe ce îți bazezi postulatele atât de categorice. Aduci argumente axiomatice și vroiam să știu pe ce se bazează acestea. Tocmai cunoașterea personală de care vorbeam înainte. Dacă sunt bazate pe o altă religie este normal să te exprimi astfel și te consider obiectivă iar dacă o faci din „auzite” condamnând creștinismul în esența sa din cauza unora care aplică religia creștină greșit, te consider subiectivă. Principiile creștine îi acuză pe cei ce îi acuzi tu și o face mult mai drastic numindu-i farisei.
Într-adevăr aici sunt și multe atacuri aduse la persoană, atacuri bazate pe antipatie spontană. Simiți ca și mine formarea unor grupuri ce sunt legate datorită stilului exprimării, vechimii, simpatiei în gândire. Asta este!
Ca să închei problema noastră {:)}, îți spun că nu am „stipulat” ideea că ești atee, am spus că nu crezi în valorile creștine și deopotrivă, nu am spus că ești mândră de asta ci că te las „să te fericești” cu necredința aceasta. Vorbeam înainte de nonsensul unei încercări de a te „converti” :) Vroiam să spun că nu are rost să aduc aici argumente ce ar putea să te tulbure. Acestea fiind spuse în contextul de mai sus.
Îi lipsește ceva editorului și desigur nu va putea realiza acest lucru indiferent de capacitățile sale profesionale și de bunăvoința sa. Nu va putea realiza o legătură inter-umană bazată pe prietenie între toți membrii acestui site.
Am o idee! Ce-ar fi dacă am stabili împreună o zi și un loc în care să ne întâlnim?! Ne-am putea cunoaște, zâmbi, discuta pe viu și atunci, când vom vedea un text pe acest site vom putea face un comentariu la obiect, cunoscând persoana și nu strict ideea.
Am să-ți trimit acest text ca un comentariu la cele scrise de tine și deasemenea îl voi posta ca „editorial” chiar dacă nu va fi pus pe prima pagină. Nici nu vreau așa ceva! Ar fi o impolitețe pentru editorialul tău. :).
Cu simpatie pentru povestașul {draga de Ilinca, știu că te nevrozezi când vezi asta:)}, și nu numai:)

Editorule, ia vezi ce faci frate!:)

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!