poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7315 .



Vreme trece, vreme vine...
articol [ Regional ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [C. Hanganu ]

2006-01-17  |     | 



La sfârșitul lunii februarie a anului trecut, orașul Târgu Ocna reintra în arena culturală printr-o dezbatere publică de anvergură internațională, ambiția Asociației Culturale Multiart, inițiatoarea proiectului, fiind aceea de a revigora mișcarea artistică din zonă, de a reabilita Casa de Cultură din localitate și de a lansa un Festival european pentru copii și tineret, menit să promoveze valorile autentice și să reintroducă în circuit potențialul turistic al Văii Trotușului.
După aproape un an de la debutul inițiativei, actrița Ortansa Codreanu, președinta asociației, se poate declara în bună măsură mulțumită, întrucât o parte din punctele forte ale proiectului au prins contur, în parteneriat cu Ambasada Franței, cu Fundația „Parada” din București și instituțiile locale fiind montat, la Centrul de reeducare minori Tisești, spectacolul interactiv „Copiii” de Edward Bond (regia Christian Benetti), iar la Clubul Elevilor și Casa de Cultură, alte spectacole de teatru, de muzică și poezie.
Conceput ca o cafenea literară, ultimul dintre ele a avut ca generic primul vers din Glossa eminesciană și a fost dedicat aniversării Poetului Național, la 156 ani de la nașterea sa. Spectacolul imaginat de Ortansa Codreanu a început chiar din holul Casei de Cultură târgocnene, unde publicul a fost întâmpinat cu prăjituri și vin fiert, cu acordurile chitaristului Mihai Teleagă și junii interpreți de la Colegiul „C. Negri”, îmbrăcați în costume de epocă.
Regizor și scenograf deopotrivă, apreciata actriță a țesut din poemele lui Mihai Eminescu și ale Veronicăi Micle o poveste ce i-a captivat pe cei peste 200 de spectatori, care au ascultat într-o liniște desăvârșită nemuritoarele versuri din Dorința, Lacul, Floare albastră, Te duci, Sara pe deal, Împărat și proletar, Ce e amorul, Luceafărul… Liantul sonor al replicilor rostite nuanțat de Florina Iconaru, Lacrămioara Serea, Larisa Serian, Mirabela Tonis, Mihaela Tudoreanu, Cristian Andronic, Radu și Tudor Crăiță, Ortansa Codreanu (tulburătoare în Glossă) a fost asigurat de pianistul Florin Bejan și solista Cristina Ifrim, conducătorul excelentei formații de blues band „Trenul de noapte” probând și certe calități actoricești.
Un spectacol aparte, ieșit din tiparele cu care fusese obișnuit până acum publicul, pentru care Teatrul-Studio Multiart și Ortansa Codreanu merită nu doar aplauzele celor prezenți.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!