poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5253 .



Dumnezeu fratele meu
articol [ Societate ]
Ultima călătorie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [florian stoian- silisteanu ]

2006-01-09  |     | 



Paserea a căzut în dimineața aceasta. O femeie mă tot întreabă dacă știu ceva despre timp. Eu nu știu nimic despre timp. Încă nu. Dar ea nu se lasă și mă întreabă șoptit unde e. E frumos! dau să-i spun ca o îmbrățișare ..Da, da e foarte frumos...încearcă să așezi o întrebare îi zic din nou acestei femei, încearcă să călătorești o întrebare undeva, nu le știm pe toate..încearcă o rostuire. Dar ea nu se lasă, sora mea nu se lasă și-i dă mai departe sugerând că trăim lucruri mici și că tăcerea este profundă doar doar pe timpul unui sărut și că durează până când sună licuricii. Întrebările prelungesc viața, dau să-i mai așez printre frământări sorei mele dar iar și iar nu se lasă culminând să mă întrebe pe mine păcătosul...ce anume ar putea să-l mai întrebe pe Domnul.
- Cât mai avem voie Să-L întrebăm, cât mai avem voie să cunoaștem?
Încep această călătorie, poate ultima, nutrind speranța că vom afla răspunsul...

Pelerinajul căutătorului începe de vineri din Oradea, urmează Timișoara, apoi Belgrad, Kragujevac,...și tot așa prin lume , vorbind cu oameni săraci, bogați, celebri sau anonimi. Este un proiect la care am rugămintea să participăm împreună. Voi pune pe banda de reportofon , pe celelalte suporturi tehnice electronice, oglinda unor fapte și întâmplări, portrete,interviuri, gânduri, stări, toate acestea în ideea că Dumnezeu este fratele meu, al tău, al ei...al nostru.


Aflările se vor așterne pentru un început aici pe www.poezie.ro, iar pe hârtie, în Curierul Zilei, ocazie prin care mulțumesc lui Radu Herinean ,(editor manager site), doamnei Marilenei Barață (Președinte Trustul de presă Curierul Zilei) și domnului Constantin Neguț (Manager General același trust )

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!