poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 9572 .



"mi se ulise" - George G. Asztalos
articol [ Presa ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nia ]

2016-07-29  |     | 




















”Uite cum stă treaba dragilor: ”mi se ulise”, noul meu volum de poeme a văzut luminița de la capătul tiparniței la Editura Grinta, Cluj-Napoca luna asta, iulie 2016, și va ieși în public la Sibiu prima oară, în cadrul festivalului Artgothica, în sâmbăta lui 30 iulie, undeva între orele 10 - 12 a.m., în Curtea Interioară a Casei cu Cariatide, pe strada Mitropoliei nr. 13. Nu doar acolo dar oriunde doriți să o primiți (la 25 de lei cu taxe poștale) o aveți cu dedicație și autograf. Vă stau la dispoziție pentru comenzi pe Facebook, cu adresă pe mesaj privat. Urmează probabil prezentări la Cluj, Tg. Mureș și alte puncte-cheie din țară doar să-mi fac timp să ne vedem sănătoși și voioși. Vă aștept cu drag!”
Autorul


George G. Asztalos, sau „ungurul care scrie românește”,e de fapt și de drept un scriitor cosmopolit. Neoavangardist, cum susțin criticii, infrarealist cum susține el însuși, își scrie cărțile inclusiv în engleză și le vinde inclusiv personal pe internet. Născut în 1963, jud. Mureș, a fost un artist plurivalent încă din copilărie. A studiat pianul, de la 10 ani, la 12 ani cânta la mandolină într-o formație de pionieri și trimitea la revista „Cutezătorii” primele versuri, dedicate inocent Partidului Comunist Roman. Pentru acele versuri a fost premiat de Partid, cum spune el: ”cu o mândrețe de trusă de pixuri”. Ulterior a absolvit un liceu de construcții la Tg. Mureș, total nepotrivit firii lui creative. În timpul liceului s-a apucat de sport de performanță dar a continuat să scrie versuri. Ulterior a practicat diverse meserii inclusiv cea de ziarist la cotidianele și revistele locale din Tg. Mureș „Ziarul de Mureș”, „Ambasador”, „Zi de Zi”, unde publica articole și caricaturi. A fost, cum susține, ”activist de cartier” al cenaclului târgumureșean „Romulus Guga”. O perioadă destul de îndelungată a renunțat la orice fel de îndeletnicire artistică. A revenit însă la preocupările artistice și a debutat în 2009, cu Zoon Poetikon (ed. Grinta, Cluj). Ulterior a fost publicat în diverse antologii de versuri: „Virtualia” la Iași, „Lira în patru puncte cardinale” ed. Rovimed,„Artgothica” la Sibiu și ”Cele mai frumoase poezii ale anului 2015”(ed. Adenium, Iași). Din 2013 scrie inclusiv cărți digitale în engleză sau română : The Hidden Thoughts of Dracula, The New Infrarealist Manifesto, SexyMental, toate prezente și azi pe site-uri ca Amazon, Barnes and Noble, Google Play și altele.
Direcția 9 a sprijinit publicarea celui de-al doilea volum de versuri, !nfraRouge (ed. Herg Benet, 2014). George s-a alăturat Direcției 9 în periplurile prin țară, purtând poezia pe toate drumurile. În 2016 îi apare al treilea volum de versuri ”mi se ulise” la ed. Grinta, Cluj Napoca.


 photo 789_zpsdqtcd6ja.jpg


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!