poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5925 .



Lansare maidaneză
articol [ Presa ]
lansare de carte - ,,carte de poezie'', autor Nicolae Munteanu, publicat la Editura Mantaua lui Gogol 2014

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [minela ]

2014-07-03  |     | 










Lume multă, copii alergând și hrănind porumbei, căsuțe cu mărfuri maramureșene, dansuri populare românești, bătrâni stând pe bănci și dezlegând rebusuri sau citind, adolescenți zbârnâind pe role sau scheibord, bărci cu perechi de îndrăgostiți alunecând de-a lungul lacului, țarcul cu păuni albi, cu lebede negre, stârnind curiozitatea trecătorilor, toate acestea au conturat o atmosferă de sărbătoare și bucurie la sfârșit de cireșar, într-un parc din centrul Bucureștiului.
Duminică, 22 iunie, în jurul orei 11:00, în Parcul Cișmigiu a avut loc o altfel de lansare de carte- maidaneză. La inițiativa autorului Nicolae Munteanu, volumul de versuri - ,,carte de poezie’’- publicat la Editura Mantaua lui Gogol, Colecția de Carte Isis, a fost dăruit tuturor oamenilor care și-au dorit să intre în posesia lui. La început au fost reticenți, dar în foarte scurt timp, înțelegând despre ce este vorba, au primit cu plăcere darul poetului. Am trăit emoția unor momente speciale. Ce-și poate dori un iubitor de carte decât să privească imaginea minunată a unor oameni interesați de lectură, stând pe bancă și răsfoind cartea sau oprindu-se în loc, citind aleatoriu. Unii au exclamat discret :,,incredibil!’’. O doamnă a deschis volumul de versuri la întâmplare și a citit cu glas tare o poezie, gestul ei făcând să se oprească în loc grupulețe de curioși care au primit la rându-le volumul cu autograful autorului.
Scriitorii care doresc să-și lanseze cartea în asemenea condiții vor avea succes doar dacă o vor dărui, pentru că românii nu știu nimic despre poezia contemporană și nu vor plăti pentru ea decât dacă vor afla prin astfel de lansări. Contactul cu publicul este extrem de important. Dacă scriitorii se vor aduna în locuri pompoase, unde vor invita criticoși care să spună cât de genială este opera scriiciosului, laude grăite într-un limbaj academic, interpretat teatral, cu scopul de a impresiona mormolocul din sală care cască gura la el tâmp sau dacă se vor aduna ca până acum în cluburi, se vor citi și aplauda între ei, cercul literar se va bloca definitiv într-o zi.
Cât o să ne cumpărăm cărțile între noi? Gestul acesta care durează de mulți ani este un fals succes. Depinde de noi schimbarea . Dacă ne mulțumim să șobolănim prin cluburi, fără să ieșim la lumină, prezentându-ne adevăratului public, nu aceluia format de grupurile literare, vom bate pasul pe loc. Comoditatea și miserupismul ne caracterizează. Fum, berică,lectură, aplauze, plictis, rutină ... next! Până când?


 photo copertaNM_zpsa3218107.jpg


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!