poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3921 .



Târgul de Carte de la Frankfurt
articol [ Presa ]
Într-o săptămână germană – 39

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-10-23  |     | 



Târgul de Carte de la Frankfurt. Cel mai mare din Lume. Tradițional s-a scris și s-a discutat săptămâna trecută mult despre cartea tipărită și derivatele sale electronice. Nemții cheltuiesc în medie 400 € pentru cărți, reviste și ziare tipărite. La vînzările cărților, cele electronice constituie doar un procentaj de 0,7%, ceea ce înseamnă un număr de 1,4 milioane de e-bookuri vândute. (A nu se confunda cu aparate de citit e-bookuri.)

La Frankfurt și-au prezentat marfa 7400 de expozanți din 106 de țări – cu 155 mai puțin ca anul trecut. Printre ei s-au aflat și 527 de agenți de literatură, 70 venind din SUA. Peste 1000 de autori au citit pe diferite scene. O contribuție însemnată la acest program literar au avut posturile televiziunii de stat ARD și ZDF.

Bineînțeles că nu se putea fără premiu de carte. Premiul German de Carte, pentru cel mai bun roman al anului, a fost acordat lui Eugen Ruge (*1954). Romanul poartă titlul In Zeiten des abnehmenden Lichts (În timpuri ale luminii slăbinde). Premiul este dotat cu 25.000 €.

Pe plan internațional marfa cea mai bine vândută pe cale electronică este cartea. 62% dintre librarii germani folosesc internetul ca șină de vânzare.

La 6 noiembrie 2011 scriitoarea Sibylle Lewitscharoff (*1954) va primii Premiul de Literatură Wilhelm Raabe – 30.000 € - fondat de orașul Braunschweig și postul de radio Deutschlandfunk. La 23 noiembrie i se va înmâna la Ingolstadt Premiul Marieluise Fleißer – 10.000 €.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!