poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4368 .



Codul deontologic al postacului
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Propi ]

2011-03-08  |     | 



Preambul

În cyberspațiul public românesc, postacul poate îndeplini un rol iminent de factor activ în domeniul mass-media numai după asumarea liber consimțită prin jurământ a normelor Codului deontologic al ziaristului de pe site-ul Clubului Român de Presă.

Postacul este subcomentatorul webistic al Editorialistului, un rău totuși necesar, cine își cenzurează feedbackul de la Cititor riscând falimentul.

Scopul exercitării pasiunii de postac este acordarea de asistență hermeneutică, adică să înțeleagă corect dedesubturile hipertextului, tuturor persoanelor fizice, juridice și morale care navighează pe internet mai mult pe site-urile periodicelor cu variantă online, precum și pe ale televiziunilor sau ale unor personalități, instituții, partide ori grupări cu caracter privat, implicate efectiv în informarea sau în Luminarea Poporului.

Pasiunea de postac nu poate fi îngrădită de Declarația Universală a Drepturilor Omului, de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, de Constituția României sau de Codul Deontologic al Jurnalistului/Ziaristului, ci doar canalizată spre armonizarea liberă și independentă a dreptului la liberă exprimare cu dreptul oricărui cetățean la informație corectă online.

Norme

ARTICOLUL 1

Postacul nu are voie să relativizeze, să nege sau să aburească (să distorsioneze) ADEVÃRUL relatat de un Editorialist, ci doar să-l completeze și cel mult să-l exprime mai clar, bazându-se pe contribuții proprii sau trimiteri relevante la surse serioase.

ARTICOLUL 2

Postacul, ca și Editorialistul, poate da publicității numai informațiile de a căror veridicitate este sigur, dupa ce în prealabil le-a verificat, de regulă, din cel puțin 3 surse credibile.

ARTICOLUL 3

Nici postacul nu are dreptul să prezinte opiniile sale drept fapte sau să se folosească neautorizat de diferite surse și materiale sub protecția anonimatului.

ARTICOLUL 4

Postacul va respecta și el identitatea, viața privată și prezumția de nevinovăție.

ARTICOLUL 5

Postacul trebuie să facă pe site-urile de socializare o declarație de interese și o mărturisire privind orice angajamente care i-ar putea afecta imparțialitatea, credibilitatea, patriotismul sau independența.

ARTICOLUL 6

Postacul nu poate pretinde unui Coleg adeverințe medicale cu conținut narcologic sau psihiatric, nici cazierul judiciar.

ARTICOLUL 7

Postacul își va păzi sufletul și acolo unde a învinuit sau a înjurat pe nedrept un Editorialist sau un Coleg, respectiv familiile sau morții acestora, va ieși din clandestinitate, declarându-și numele și adresa, cerându-și online iertăciune pentru păcatul săvârșit și prezentând totodată aprecieri corecte, precum și adevărata stare de fapt, într-o modalitate neechivocă ca și cum ar fi dat drept la replică părții vătămate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!