poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5894 .



Război declarat?
articol [ Polemica ]
N. Manolescu vs C. Bădiliță

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [PaulBogdan ]

2005-08-11  |     | 



„Manolescu se întoarce” reconfirmându-mi bănuiala: România Literară este tribuna de unde domnia sa poate să peroreze despre orișice chiar dacă acest „orișice” reprezintă o necunoscută pentru el.
În numărul de ieri, 31/10-16 august, al RL, Domnul Manolescu intervine împotriva reacțiilor ce le-a stârnit articolul său din R.L. nr.27/13-19 iulie 2005. De data aceasta o face academic și... „ca la Ploiești”, scoțând din mânecă parteneri de discuție(Hobbes, Locke și Spinoza) și dregând busuiocul reinterpretându-și afirmațiile și acuzele din articol.
Nu cunosc în întregime opera artistică și științifică a domnului Cristian Bădiliță și nici nu am citit articolul domniei sale, articol din A.L.A.(nr.778), în care tableta lui Nicolae Manolescu era „atacată”, de aceea nu pot să mă pronunț asupra contraargumentelor aduse de N.M. Totuși calitatea sa de doctor în istoria creștinismului și coordonator al traducerii Septuagintei mă fac să cred că domnia sa este mult mai în temă pe acest subiect decât Nicolae Manolescu.
Care este în fapt motivul acestei reacții? Să-și fi făcut poetul Cristian Bădiliță reclamă atacând un critic ca Manolescu? ...așa cum Manolescu a făcut acest lucru pe vremuri când în ciuda faptului că îl copia pe George Călinescu îl critica pe acesta în articole?!
Sau poate „Colegiul Noua Europă”(despre care unii spun că ar avea caracter ocult), patronat de Pleșu și unde studiază Cristian Bădiliță, i-a declarat război lui Nicolae Manolescu?
Este foarte interesant de urmărit firul acestor „schimburi de idei și împunsături” care se vor derula, sunt convins, și pe alte căi de exprimare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!