poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1876 .



Haideti sa dam cu pietre!
articol [ Societate ]
Sa ridice primul piatra, cel ce e lipsit de pacat...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adria ]

2005-02-08  |     | 



Despre copilul Adrianei Iliescu, cred ca se face prea mare tam-tam. Cred ca asa cum o femeie are dreptul sa avorteze, are dreptul si sa dea nastere unui copil, atata vreme cat din punct de vedere medical se poate si una se poate si alta.

Din punct de vedere etic e altceva si nu e etic avortul, deloc, dar e practic cand ai nevoie de el, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti. Afisam etica si o fluturam cand ne convine noua, altfel o ascundem undeva la spate, ca pe-un buchet de trandafiri care trebuie scos doar la momentul surpriza.

Din punct de vedere religios eu cred ca daca D-zeu nu dorea ca asta sa se intample, A.I. ar fi avortat si de data asta, pentru ca D-zeu stie si cate fire de par avem in cap si mai stie si viitorul, coordonata care noua ne lipseste in calacul. Deci cred ca si aici religia e interpretata cum ne convine. E un miracol sa aiba copii cei care nu pot avea decat cu ajutorul fertilizarii in vitro, dar e un pacat ce a facut Adriana? Asta nu noi judecam, daca e pacat sau nu. Noi doar ne jucam de-a Dumnezeu. Ori credem mereu, ori doar cand ne convine?! Dezastrul de la Tsunami s-a intamplat cu sau fara voia lui D-zeu? Daca v-ati gandit la asta, ati gasit raspunsul? Ne ajuta Biserica sa-l gasim? Ca suntem "un pic" in impas in a procesa evenimentul, cei mai multi dintre noi...

Cat despre "Biserica", eu cred in D-zeu cu toata fiinta mea, dar unde era Biserica atunci cand a foast daramata biserica Sf. Vineri sub ochii mei? Poate ca stia ca nu se poate intampla nimic fara voia Sa si a asistat doar la demolare, ca si mine. Dumnezeu insa a fost cu siguranta acolo!!! Toti cei care au fost martori la daramarea bisericii din capitala(multi, foarte multi), pot confirma ca I-au simtit prezenta. S-a pornit din senin o ploaie cu bucati de gheata cat oul de bibilica si chiar cat cel de gaina. Cateva intersectii au fost inundate...In ziua aia toti l-au blestemat pe autorul demolarii (N. Ceausescu) si in ziua in care acesta a murit, adica vineri, cei mai multi din cei care au asistat la demolare, au facut legatura cu blestemul pentru daramarea bisericii Sf. Vineri. Dumnezeu n-a uitat...

Din punct de vedere legal, prin aceasta nastere, nu s-a incalcat nici o lege. E vreo lege care sa interzica aceasta temerara incercare care tocmai a reusit?

M-am tot gandit la acest aspect (mama in varsta de 67de ani) si n-am fost in stare sa imi spun vreo parere pentru ca e inedit cazul pentru mine. Trebuia sa pot procesa aceasta informatie din punct de vedere religios, medical si moral, legal nu era cazul... Si mi-a luat timp, nu stiam ce sa spun,ce parere sa am cand se discuta sau cand citeam peste tot despre asta. Acum pot spune ca personal, n-am nimic impotriva acestei proceduri medicale. Sunt atatia copii orfani care nici nu-si cunosc parinitii, asta e etic? Fata Adrianei isi va cunoaste mama; cat despre sanatatea copilului, nici asta nu cred ca e un motiv de ingrijorare atat de mare pe cat este tam-tam-ul pe seama cazului Adrianei Iliescu. Se nasc copii malformati din parinti normali...Copii la 9 ani mor de cancer sau sunt salvati cu pretul unui ochi.

Deci cum va fi copilul Adrianei Iliescu nu avem cum sa stim. Daca medicul a hotarat ca se poate face asta, asa cum ne incredintam pe mainile sale sora, fiica si mama, asa sa avem incredere ca s-a gandint si la asta, atat cat poate el, nefiind Dumnezeu.

In concluzie, asa cum doamna x a decis sa faca avort si nu ne priveste sau nu ne intereseaza, doamna Iliescu a decis sa faca un copil. Azi se implinesc 7 ani de la moartea tatalui meu. Si sub acest aspect privind lucrurile, as fi preferat sa nu am deloc parinti decat sa-mi moara fulgerator si amandoi? As fi preferat oare sa fiu orfana decat sa-mi moara mama la numai 53 de ani?

Admit ca e stranie imaginea in care mama sa fie de varsta bunicii, dar cu cate nu ne-am obisnuit noi in ultima suta de ani?! O sa ne obisnuim si cu asta si multe altele care se pot deja prefigura. Ce-ar fi zis bunica mea despre Internet, fertilizare in vitro si clonare???

Asadar, sa-i traiasca fetita si sa fie sanatoasa, iar noi sa ne vedem de ale noastre. Nu e nimic intamplator si nici la intamplare in lumea asta. Decat sa ne aflam si noi in treaba, mai bine observam cate sunt de facut in societatea in care traim si sa ne implicam cumva, ca de dat cu parerea, parol ca e al naibii de usor!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!