Comentariile membrilor:

 =  Lipseste o idee proprie a autorului
Marin Constantin Daniel
[02.Oct.05 19:06]
Articolul domnului Remus Cretan mi-a atras atenția încă din primele fraze:
,,Cum ideile mari au fost cândva gândite, scriitorii de astãzi trebuie doar sã le mai cugete odatã."
Cum domnule, chiar atât de ineficientă să fie convulsiunea spiritului uman acum, cu toate schimbările, incât să nu putem vedea altfel decât în perioada lui Dante sau Boccacio, să nu existe un surplus de rațiune la dispoziție din care unii să poată șlefui cu dăltile spiritului lor genial un lucru, un gând mult mai apropiat de perfectiune? Oare să mergem noi invers?
Caut și dau de un răspuns neconvingător:
,,Zilnic ne eternizãm în scriitorii de ieri prin iubire"
Numai prin iubire? - îndrăznesc eu să întreb.Bine, dacă atacăm subiectul din punct de vedere religios, atunci exită dreptate.Ce ne facem dacă autorul articolului se intreabă în continuare:
,,Care scriitor e mai fericit: cel de ieri sau cel din generația tânără".
Rămânem și noi întrebători, citind în continuare alte și alte întrebări:
,,Dar toate ceasurile mãsoarã secundele la fel ?".
Se așteaptă un răspuns, dar de fapt autorul sare la alta problemă spinoasă:
,,Se dorește acum învierea cenușii marilor scriitori ? "
Până la final se bate pe muchie ideea de nedumerire (chiar și titlul ne avertizează).
Dacă există astfel de nedumeriri, atunci cu siguranță nu s-au vrut lămurite. Lipsește o idee proprie a autorului. Era bine dacă exista, la final.

 =  In loc de raspuns...
Remus Cretan
[14.Oct.04 22:21]
Draga Daniel,
tocmai de aceea am scris acest eseu: sa las interpretarile si "semnele de intrebare" sa cada in interiorul cititorului.Consider ca daca ma explic la orice piedica a vietii devin banal. Iar contradictiile ma coplesesc...

 =  Am credința că va exista o continuare
Marin Constantin Daniel
[10.Dec.18 14:27]
,,contradictiile ma coplesesc...Ț
Nu cred această sentință. Scriitura ta foarte buna mă îndreptățește să nu cred. E altceva...poate responsabilitate, tăierea dorinței de a merge până la capăt.Am credința că va exista o continuare, o punte a acestui articol.

 =  asa cum nu trebuie scris un articol
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
articolul asta e un rateu per total.
nici autorul nu stie exact ce sustine.prima oara ca trebuie sa regandim ideile consacratilor, apoi ca totusi nu trebuie sa ne legam de simplitatea cuvintelor care pot releva ceva 'diferit' fata de ce era inainte.

acesta este un exemplu clar al felului in care nu trebuie scris un articol - subiectiv si cu miza personala prea mare.
un articol trebuie sa arate detasarea celui care la scris de plan, posibilitatea si polivalenta si mai ales bunavointa de a accepta mai multe viziuni in functie de cititor, ca sa-i poate raspunde.altfel, dupa stilul personal si lamentabil eu pot deja sa-mi dau seama ca raspunsul meu nu iti va placea deloc. vezi ?

din continut reiese diletantismul mai ales cand e vorba de "scriitori" ( desi autorul nu ne zice exact cine ar fi ei ), probabil aici ar fi prima urma de bunavointa despre care vorbeam mai sus, insa adoptata intr-un mod gresit, pentru ca lasa sa se inteleaga ca orice mana care scrie un asa-zis vers sau fragment este a unui scriitor.
un fel de "literatura din bune intentii" asa cum zice un coleg de-al nostru de pe site.

"Ca sã reziste în continuare banalului, cei din generația mea se vor închina în fața celor care îi citesc"

"articolul" asta e un monolog sentimental, cu caracter deprimant exploatat 'bine' care n-are ce sa caute incadrat la articol.daca-l puneai la ganduri te intelegeam.

Orice limbaj folosesc, scriitorii spun ceea ce sunt. Cum a urca înseamnã sã te și jertfești, ei au urcat. Îndeletnicirea lor este mecanicã: grãdinãritul cuvintelor

daca nu mai conteaza limbajul, lirismul si ceea ce "se spune" ( pentru ca tu cam asta dai de inteles aici ) eu sincer as deveni tare confuz, as zice ca toata lumea e plina de scriitori si nu e nici un om normal.
interesanta ideea cu "mecanica", devreme ce arta poetica presupune spontanul in mare parte , pentru tine presupune mecanica, interesant, interesant foarte.

 =  Poezii de școală primară
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Îmi pare rău că trebuie să o spun dar acest articol îmi reamintește de zlătata de Sorina, colega mea cea extaziată din șocala primară. Numai ea avea astfel de reverii poetice trecute în proză, lungi fraze fără vre-un conținut, idei chinuite și răschinuite...stimabile, ce înțelegi prin "datoria scriitorilor" ? Datorie față de cine ? Există scriitori extraordinari- de exemplu Goga- și oameni mizerabili. De fapt, ce vruși mătăluță să spui amestecându-le pe toate ca Sorina într-un uriaș ghiveci ?

 =  N-ati inteles nimic!
Remus Cretan
[16.Oct.04 21:12]
Mi-e mila de voi! N-ati inteles nimic! Scoateti-va ochelarii fumurii, deshideti-va inimile, si apoi mai discutam!...

 =  intrebare bonus
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
stii vorba aia, cu "atunci cand zece iti spun ca esti beat mai bine te culci" ?

 =  Claudiu Tosa
Radu Herinean
[29.Oct.04 13:18]
Nu îți cer să fii delicat ci doar respectuos.
Comentariul tău a fost cam la limită și nu aș vrea ca mesajul pe care îl ai de transmis să nu ajungă la destinatar doar fiindcă nu te-ai putut abține să folosești un ton nepotrivit.

multumesc pentru intelegere

 =  remus cretan
Koala L`Impure
[30.Oct.04 11:31]
randul 10 - se scrie "cei" nu "ce-i". intreb articolul e o lamentatie in cheie patetica, stilul e anost, ideile sunt putine dar fixe, cea mai pregnanta fiind paunesciana "hai sa ne iubim cu totii". in rest intrebari peste intrebari la care autorul nu stie raspunsurile (la unele s-a raspuns de ceva vreme). nici vorba de vreo polemica pe aici.

 =  "Îmi cade în interior o întrebare, o interogație moralã mult mai largã
Anca Anghel Novac
[30.Oct.04 17:06]
Un articol bine scris dupa parerea mea.
Sunt intrebari pe care fiecare din noi am putea sa ni le punem. Scriitor sau cititor, amator sau nu.

Exista un spirit timisorean in felul in care acest articol a fost scris. Ma insel ?
M-am uitat in fisa ta biografica de pe site si am zambit.
Cateodata ma intreb ca nu e drept ca acest spirit timisorean sa persiste. Suntem aparte ? Suntem. Si gandim altfel ? Da. Din pacate.
Si mai e ceva, exista o anumita civilizatie a cuvantului si o anumita eleganta in a comunica pe care unii nu o pricep. Si mai trist.

Articolul tau este o provocare, o invitatie la gandire, la dezbatere, dar nu in aceasta arena a polemicii.
Aceste "interogatii morale" venite din interior cer o amplificare mai explicita asupra felului in care tu incerci sa vezi exteriorul. Sunt prea multe idei vehiculate in acest articol care pot fi ele insele subiectul unui articol separat. Par examplu : "Cum se comportă generația de azi în fața speranței " sau "Stau pieziș și mă întreb dacă au greșit vreodatã scriitorii? " etc
Eu asa simt.

 =  Asa este!
Remus Cretan
[01.Nov.04 12:07]
Da, Anca, m-ai simtit in tot ce am incercat sa redau in acest articol.Si sunt convins ca nu esti nici prima si nici ultima persoana care are un ochi critic competent; sunt multi altii care-mi inteleg mesajul.Eu am o vorba: daca exista o singura persoana care se regaseste in secvente din ideile sau trairile mele, ma declar fericit!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0