Comentariile membrilor:

 =  Da profunzime personajelor
Dușan Baiski
[01.Nov.04 18:14]
Poti dezvolta acest text. Incearca sa intri, pe rand, in pielea fiecaruia dintre personaje. Inchipuie-ti cam cum si cam ce ar putea gandi fiecare in parte vizavi de locul unde se afla. Adica da profunzime acestor personaje. Poate iesi o proza chiar foarte buna. Mai cu seama ca asemenea subiecte nu se prea abordeaza din varii motive. Apoi incearca sa introduci o miza intregii povestiri. Altfel, proza de fata va ramane doar o insemnare. De asemenea, trebuie sa dai o mai mare atentie la ceea ce numeste virgula. Nu te supara pe aceasta ultima observatie. Mai gresesc si autorii consacrati.

 =  Ce bine că ești! Ce mirare că sunt!
Smarandache Maria
[01.Nov.04 23:56]
Multumesc Dușan Baiski. Aș vrea mult să pot "da profunzime" personajelor mele. Deocamdată sunt îcă în situația surprinsa pe gustul meu de Mihaele Velea;
"Iată-te ajuns din nou la momentul când nu mai știi ce e bine și încotro s-o apuci.
Trupul și mintea îți sunt obosite și mai auzi doar sforăitul ideilor salvatoare.
Te zbați ca într-o cușcă, ești prizonier în propria-ți ființă și nu găsești cale de scăpare.
.................
Oricum, important e să știi să scrii și să descoperi că asta îți face bine."
Imi doresc așa cum ne dorim cu toții să fiu pe placul celor ce au răbdare să trăiască și alături de mine deci mă voi strădui!

 =  Bucuria neîmpărtășită nu e bucurie
Dușan Baiski
[02.Nov.04 13:19]
Fii liniștită! Vei avea parte de atâtea observații critice că, până la urmă, îți vei da și singură seama că nu-i poți mulțumi pe toți. Dar trebuie să fii convinsă de faptul că, încetul cu încetul, chiar fără să sesizezi, vei începe să acționezi și în funcție de unele dintre critici. Nu trebuie să scrii să placă altora. Dacă vei scrie să-ți placă întâi ție, atunci vei fi pe calea cea bună. Dar, vai, la o anumită vârstă, fragetă, ce bine e să-ți placă... cât mai puțin. Altfel nu te vei perfecționa niciodată. Cum nu e nicidecum bine să nu-ți placă deloc. Fiindcă nu vei trăi niciodată bucuria creației în sine. Un cenaclu, chiar și virtual, cum e www.agonia.ro, ți le poate aduce pe amândouă: și bucuria, și critica absolut necesară. La o anumită vârstă, dacă până atunci vei fi deschisă la critici, vei ajunge să-ți placă tot mai mult cum scrii. De ce? Simplu. Ești conștient că ai reușit să satisfaci un întreg mănunchi de critici și ai convingerea că-i vei bucura și pe ei.Deci îți vei împărtăși bucuria și cu alții. Este, dacă vrei, bucuria că-i bucuri pe alții. Bucuria neîmpărtășită nu e bucurie.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !