Comentariile membrilor:

 =  Monica
Florin Rotaru
[27.Jul.04 11:28]
Frumoasa poezie! Din pacate uitarea nu este intotdeauna (nu este niciodata??!!) selectiva. Iti voi impartasi un secret pe care il stii dar pe care se pare ca l-ai uitat (sic): panaceul este (n-ai fi ghicit) - VINUL!

 =  vinul și uitarea
Monica Mihaela Pop
[27.Jul.04 11:44]
Vinul, cum se știe, are multe, foarte multe proprietăți. Sigur, te poate face să-ți pierzi și memoria, dar și mințile :)

Numai bine, Florin!

 =  bursuceste
dana stanescu
[27.Jul.04 12:16]
Mihaela, mi-a placut mult ideea poemului tau, de aceea ma si opresc cu cateva mici sugestii... "... memoriei nu se mai vindeca"
si mi-ar placea sa mai dezvolti aici: "e coada la uitare" si" nu aia avut niciodata un suflet al tau" fain spus...

sper ca nu am deranjat

 =  Uitare cosmica
Oana Daniela Solica
[27.Jul.04 12:21]
..."de-atâta târziu mi se întoarce timpul pe dos,
rămășițe ale zilelor cu soț stau la rând,
e coadă la uitare"...
Uitarea asta este ceva cosmic,ca si cum intregul univers sufera de o boala in faza finala,iar atunci,chinuit de neaduceri aminte,isi permite sa copieze chiar si la ultimul examen.
Monica, dar de uitarea voluntara ce zici?
Oana Solike.


 =  despre uitare...
Cristina Trușcă
[27.Jul.04 12:28]
Uitarea este un act involuntar si firesc (asta numai atunci cand nu depaseste granitele patologicului). A incerca sa uiti ceva inseamna, de fapt, a uita cat mai greu acel lucru...
A te face ca uiti este deja un act de reavointa si de ipocrizie.

 =  :)
Monica Mihaela Pop
[02.Oct.05 19:06]
Bursucel, eu am citit textul de două ori înainte de a-l posta și n-am văzut că inversasem cuvintele. Noroc cu prietenii mei. La "e coadă la uitare" nu cred că mai dezvolt, mi se pare destul de sugestiv așa cum e.

Oana, chiar dacă aș vrea să uit unele lucruri, sunt sigură că nu aș putea. Bune sau rele, ele fac parte din viața mea. Așa cum spune și Cristina, uitarea e un act involuntar și așa aș vrea să rămână.

Cristina, ai dreptate. Tocmai de aceea "e coadă la uitare".

Vă mulțumesc, tuturor! Cu toatele îmi sunteți dragi!

 =  eu cred
cristina ispas
[27.Jul.04 13:50]
e prea frumoasă poezia asta ca să o lași cu ultimele două versuri (mai ales cu tot cu exclamație!)...gândește-te bine la efectul pe care vrei să-l produci

părerea mea...

 =  Cristina
Monica Mihaela Pop
[27.Jul.04 15:54]
Cristina, mulțumesc pentru trecere! O să mă gândesc la sugestia ta.

Numai bine!

 =  Nătângul
Adrian Munteanu
[27.Jul.04 17:06]
Am motive să cred că finalul nu distonează.
Numai " nătângule " l-aș înlocui cu un apelativ mai dur, în concordanță cu " impersonalitatea " personajului.

 =  Adrian
Monica Mihaela Pop
[28.Jul.04 08:23]
Mulțumesc Adrian! Mai întâi pentru vizită și apoi pentru aprecierea asupra textului, așa cum e.
M-am gândit la sugestia Cristinei dar am ajuns la concluzia că, renunțând la ultimele două versuri, aș văduvi textul tocmai de ceea ce, cred eu, îi susține ideea. Iar "nătângule" e, cred, suficient de dur pentru felul meu de a scrie. :)
Deci, pentru că așa l-am simțit și așa l-am scris, va rămâne așa cum e.

Cu drag, mulțumiri!


+ Citire întârziată
Maria Prochipiuc
[28.Jul.04 09:08]
Ce mi-a plăcut foarte, foarte mult:
din toată gramatica trupurilor ai rămas doar tu,
un pronume singur
și mult,
mult prea impersonal



 =  Maria
Monica Mihaela Pop
[28.Jul.04 10:01]
Maria, te aștept mereu, cu aceeași bucurie!

Cu mare drag!

 =  Titlul
Maduta Florin
[29.Jul.04 02:38]
e teribilist. Ridicol de grav prin comparatie cu ce se intimpla in poezie.
Apoi imagini generate mecanic sau locuri comune. Doar doua exemple: "zile fara sot", pronume personal=>pronume impersonal.
Stiu: cine ma cred? Fac scandal ca sa-mi atrag vizitatori. Sunt un poetas etc. etc. Sa trecem peste. Imi cer scuze anticipat daca asta te face sa te simti mai bine. Stii din ce cauza? Pentru penultima strofa:
"n-ai avut nicicând un suflet al tău,
din buzunarul pieptului te deconspiră o hârtie
carbon paișpe,
mototolită"
Iarta-mi o confesiune: printre poeziile mele preferate sunt cele ale lui Ion Barbu sau Ezra Pound, citeva de B. Geana, citeva de Kavafis, multe de Emily Dickinson, dar fiindca iti vorbesc tie mai ales cele ale Simonei Popescu. Nu ar fi frumos,nu ar fi o performanta sa-mi scrii tu mie o poezie despre care, cu tot veleitarismul meu, cu toata inclinatia mea catre scandal etc. etc., sa nu mai pot zice nimic? Recunoaste ca e o provocare. Spune nu, si raminem flaminzi.

+ despre uitare si iertare
Florina - Daniela Bordieanu
[29.Jul.04 09:00]
Citindu-ti poezia, mi-ai amintit de o replica celebra, ceva de genul "si maine e o zi. ma voi gandi maine" reteta pe care am aplicat-o de cateva ori, cand mi-a fost mai greu pe-aici, prin lume. A doua zi, gandul nu mai "durea" atat de tare. A treia zi era deja parte a uitarii...si uite-asa am inceput sa invat sa uit. Ca protectie a memoriei mele, a mea daca vrei. Nu stiu cat e de voluntar sau involuntar acest act, si cred ca sunt multe scrieri pe aceasta tema . Eu stiu doar ce simt. Primitiv.
Ca fara uitare n-as fi putut supravietui.
Dar sa stii, Moni, ca Steinhardt are dreptate: nu poti cu adevarat uita daca nu ierti. Iertarea fara uitare e apa de ploaie.
Asa ca...:)...iarta-l si tu pe tanarul dinainte. Si uita-l.
A, da, si iarta-ma pentru cate am scris acum, desi versul tau e vinovat a fi generatorul lor.
Da' pe mine nu te las sa ma uiti :).

cu drag,
Dana

 =  erata
Florina - Daniela Bordieanu
[29.Jul.04 09:08]
erata:
"a fi generatorul cuvintelor mele"

 =  Dana
Monica Mihaela Pop
[29.Jul.04 10:53]
Cum aș putea să te uit?!
Dana dragă, cred că în fiecare femeie trăiește o Scarlett O`Hara :), care, la un moment dat, ai dreptate, spune "și mâine e o zi!". Asta, uneori pentru a păstra clipa prezentă nealterată, alteori, cum foarte bine ai spus, pentru a pregăti cumva uitarea. Și iertarea.
Tocmai de aceea, îl voi văduvi pe acest tânăr de un răspuns care, sunt sigură, ar fi publicitate gratuită :).
Nu vreau să îngreunez acest poem cu o polemică fără rost. L-am scris așa cum am simțit, l-am scris pentru mine apoi pentru ceilalți. Și nici nu am de gând să scriu doar ca să fie cineva mulțumit, să-i fac pe plac.
Aici, oricine e binevenit!


Te îmbrățișez!





 =  Vezi
Maduta Florin
[29.Jul.04 11:18]
uite asa ramin eu flamind. Desi chiar Floirn Daniela-Bordeianu iti da tie steluta si mie dreptate. Stii cum? Marturisind ca poezia ta ii aduce aminte de celebrele propozitii ale lui Scarlet O'Hara, personajul principal din "Pe aripile vintului". Tu crezi ca amintitul roman e un roman mare sau o poveste romantata? Ca autorul respectivului roman e la loc de cinste in literatura americana alaturi de Melville, Capote, Faulkner etc? Mai gindeste-te.
Tu spui: scriu ce simt. Schematic vorbind, fara pretentii de absoluta exactitate, psihicul are trei nivele: subconstient, constient si supraeu. Supraeul este indus de micro si macro societatea in care vorbim. Asa se face ca o gramada din ce simtitm nu este de fapt ceea ce simtim ci ceea ce mosii si stramosii nostrii au fost invatati sa simta. N scriitori au declarat ca spontaneintate, sinceritatea in literatura e un lucru care se obtine cu greu, prin munca.
Spui: o polemica fara rost. Heraclit, pe vremea cind traia, spunea si el: Polemos e tatatal tuturor lucrurilor. Si oricum, asa ti-am parut polemic?

 =  Erata
Maduta Florin
[29.Jul.04 11:28]
Celebra fraza era ceva in genul : "Sunt obosita, azi nu ma pot gindi. Am sa ma gindesc miine". "Si miine e o zi", e din alt film, din alta limba si alat secolr. Din care, poate ne spune Florina.

 =  >>Florin
Florina - Daniela Bordieanu
[29.Jul.04 11:38]
Nu am pomenit doar de Scarlett, ci si de Steinhardt, dupa prima lectura a textului, sub primul impuls.
Eu nu sunt decat un cititor oarecare pe aici, in "memoria" mea am adunat, deopotriva, si pe unii si pe altii.
Nu am cautat nicidecum sa fac niscaiva comentarii sofisticate sau care sa dovedeasca cuiva cat de mare este cultura mea in domeniul literaturii. Nu mi-e in fire sa fac asta. Poate fi insa apanajul altora. Live and let live, zice englezul.
Ah, n-as vrea sa uit: cea mai frumoasa lectie a bunului simt nu am invatat-o din carti celebre. Ci de la matusa sotului meu, Dumnezeu s-o ierte (caci a murit): o taranca cu patru clase.Si, zau, nu mi-e rusine deloc sa recunosc asta.

Cer iertare Monicai pentru off-topic, dar voiam sa-i transmit astfel lui Florin ca mie nu-mi pasa cine stie ce in momentul lecturii unei poezii noi (din postura de cititor obisnuit, repet) nici de Faulkner, nici de alte nume tari ale literaturii americane.
Eu am vrut sa citesc o poezie cu sufletul si gandul deschis.
E dreptul meu sa acord sau nu stelutza aceea.
Si am facut-o apreciind textul, nu comentariul lui.

Cu bine,
Dana

 =  erata eratei lui Florin
Florina - Daniela Bordieanu
[29.Jul.04 11:43]
si erata eratei tale:
citeste comm-ul meu.
nu am dat nume si am spus clar "ceva de genul".
let it be, omule.

P.S.
mai destinde-te...si maine e o zi :).


 =  florin
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
ma gandesc la tataia, care mereu imi zice ca ar vrea sa se culce cu o negresa ca saracu e tare curios cum sunt alea; desi o iubeste pe mamaia el vrea sa incerce, moare de curiozitate.
ma gandesc la poezia "perfecta" ( in viziunea ta ), care ii vaneaza pe toti in ganduri;
desi iubeste sa fie admirata uneori isi mai lasa capul pe cate-o perna de genul poeziei scrisa de monica ( "slaba" ), doar pentru simplul fapt ca stie si nu uita, ca demult, la randul sau era si ea o perna pe care o "alta poezie perfecta" se rezema cu ceafa.

 =  Draga Claudiu,
Maduta Florin
[29.Jul.04 23:59]
e minunat ce-mi spui. Eu cred ca e greu sa comentezi sub o poezie referindu-te doar la text. Fiecare are o viziune despre proprie despre poezie si pentru a fi inteles e nevoie de multe ori sa se abata de la a discuta strict textul. Uite in cazul de fata, oricine are e interesa si are rabdare sa citeasca comentarii pricepe ca Florina atunci cind apreciaza o poezie o face "cu sufletul si gindul deschis" iar eu comparind-o cu poeziile pe care le consider ca fiind cele mai bune dintre cele pe care le-am citit. Ca pe parcurs mai apar si nervi, ironii e normal. Asta face savoarea?
Dar daca in ceea ce priveste poezia pot fi puncte si puncte de vedere, nu la fel stau lucrurile in cazul logicii. Cu alte cuvinte de ce tu care te-ai exprimat de atitea ori impotriva comentariilor care nu se refera la text, postezi exact un aemenea comentariu si ma provoci sa fac la fel? E cu atit mai greu de inteles cu cit, dupa cum bine te-ai exprimat, comentariile mele sunt de "2 lei". Cu totate acestea ti-as raspunde daca as fi inteles ce ai vrut sa spui. Se pare ca nu doar comentariile mele sunt de 2 lei ci capacitatea mea de intelegere.
La revedere.

 =  tot binele!
Monica Mihaela Pop
[30.Jul.04 08:05]
Dragii mei, nici nu știu ce să spun. Pentru puțină vreme aș fi vrut să nu fi postat acest text. Dar, sunt cuvinte care au pornit dintr-un anume sentiment care m-a tot încercat în ultima vreme. Nu Florin, nu e un sentiment pe care m-au învățat moșii și strămoșii să-l simt, care să-mi fi fost transmis, sau, mai rău, să-l fi inventat.
Așa că am hotărât să nu renunț la text. Și nu voi renunța la nici un text pe care l-am postat sau îl voi posta aici.

Și cu asta, mulțumiri pentru comentarii, tuturor!



 =  Mihaela,
Maduta Florin
[30.Jul.04 11:36]
ti-am spus eu sa renunti la vreun text?!

 =  Florin
Monica Mihaela Pop
[30.Jul.04 11:53]
Am zis eu că mi-ai fi spus să renunț la ceva?
Nu cred!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0