Comentariile membrilor:

+ la înălțime, ca de obicei
Andreea Drăguleasa
[14.Jul.04 18:46]
Încântătoare poezia ta, Mat. Mi se face atât de dor...

A.

+ a fi sau a nu fi Gill
Zareh Ara
[15.Jul.04 00:21]
ce să mai zic... fain de tot. Chapeau!

PS: mă pufnește râsul când realizez că cineva trebuie să stea să-ți aprobe textele...

 =  zareh are dreptate.
Radu Herinean
[15.Jul.04 02:15]
zareh, observatia ta este foarte buna. am luat masuri. desi nu cred ca deranja pe nici un editor sa fie el primul cititor al textelor lui Matei.

in schimb pe mine ma pufneste rasul citind comentariul tau.

daca tot te-ai decis sa postezi ceva din cand cred ca relevanta "boicotului" dispare, asa ca nu mai conteaza daca e vorba de exclamatii si interjectii sau de niste propozitii intregi, cu sens si substanta.
eu zic ca poti mai mult.
fara nici o suparare
radu

 =  cum spui tu... că le zici bine :)
Zareh Ara
[15.Jul.04 03:35]
Radule, Radule... abia așteptai să-mi zici tu vreo două. :) Nu prea înțeleg cu ce a păcătuit poemul lui Matei ca să începi o polemică aici. Așa că îți urez somn ușor... uite, de la primul comentariu unde m-am delogat și până la ăsta a trecut deja de 3 dimineața. Vorbim altă dată dacă te interesează chiar așa mult de mine.
Fără nici o supărare! :)
zareh

+ noaptea vine negreșit de două ori pe zi
Adrian Firica
[15.Jul.04 09:56]
adaug comentariul ăsta cu oarecare teamă, după o noapte de reflexie.în grabă, ieri, am scris unei prietene, o observație privind densitatea textului, apoi m-am înnecat în tribulații apoteotic subiective. acum sunt mai potolit. poate că poemul acesta este o derivată. ipotetic el conține și o desacralizare. poate că e și un denunț. poate!
mă gândesc, apoi, că este creat și spațiul pentru recurențe:"noaptea vine negreșit de două ori pe zi"

 -  Mat un autor international???
Bogdan Geana
[15.Jul.04 10:12]
Textul acesta imi starneste mari dileme. Pana acum am citit o groaza de texte, unele chiar independente, in care autorul era acuzat de epigonism. La Mat nimeni nu zice nimic. Dar absolut nimic. Ca si cursivitate este un Llosa autentic iar ca scriitura Italo Calvino. Ca ideatica ramane Calvino, pe alocuri ceva mai mult suprarealism gen Bulgakov. Nimic original, nimic romanesc. Atemporal, sustras din timp, acesta nu este un text care sa marcheze literatura nationala. Tradus in engleza, nimic nu va induce la un autor roman, traducatorul nu se va confrunta cu nici o dificultate "nationala". Sa insemne acest lucru ca Matei este deja un autor international??? Ma indoiesc.

Scriitura lui Mat nu este proasta, ar insemna ca Italo Calvino scrie prost. Americanii au anual un concurs in care il premiaza pe cel mai bun imitator al lui Elvis. Poate ca ar trebui organizat si la noi un astfel de concurs, in poezie sau proza.

Cat despre polemica starnita de Zareh, intr-o echipa de fotbal, actantul care nu respecta ordinele antrenorului este dat afar, coeziunea nu il reprezinta. Si sunt convins ca la fotbal Zareh nu are gauri negre.

 =  da
matei ghigiu
[15.Jul.04 14:24]
bogdan, iti multumesc pentru intelegere. in alta ordine de idei, te pot ajuta cu ceva? concursul cu elvis e in noiembrie in vegas. inca o data, mii de multumiri pentru iluminare. muream si nu stiam pe cine imit. cat despre fotbal, echipa si alte sporturi, radu herinean nu e antrenorul meu. e doar un om care detine un site. iar eu nu joc in echipa nimanui, cu atat mai putin in echipa lui radu herinean. daca e ok sa mai scriu pe aici din cand in cand, fara sa deranjez pe nimeni, atunci probabil ca asta voi face.in rest, aparitia mea pe aici e legata doar de poezie.
cu drag si multumiri pentru intelegere.(la intelegerea mea ma refeream)

 =  "Gill"...
Silvia CALOIANU
[15.Jul.04 14:43]
Sunt printre acei care te asteapta aici, care iti admira scrisul, chiar daca tac despre aceasta...
Nu imi dau seama cine o fi domnul Gill in poemul tau, dar...m-ai pus intr-o mare incurcatura: am un ciclu de poeme dedicate unui domn Gill! Am putea vorbi despre aceasta si pe YM, dar as vrea sa spulber si anumite confuzii, intrebari ale cititorilor, din start: nu insinuez ca avem un Gill comun :). E prea important pentru mine, ca sa renunt, nici nu stiu cum sa procedez...

 =  mica mentiune
Radu Herinean
[16.Jul.04 16:04]

Matei, remarca lui bogdan nu cred ca se referea la tine ci la panica lui Zareh care are impresia ca il apostrofez din oarecare motive, poate fiindca facea pe vremuri parte din "echipa" de editori.
E adevarat ca facea parte din echipa de editori, nu e adevarat ca il apostrofez, doar ca am vazut doua stele pe textul tau proaspat postat si am intrat sa citesc atat poezia cat si comentariile.
Poezia ta mi-a placut fara sa ma faca sa ma simt obligat sa o disec, in schimb comentariile m-au dezamagit profund, asa ca mi-am permis sa ii sugerez lui Zareh ca poate mai mult decat "fain de tot" la care a adaugat pentru asortare si o remarca acida cu privire la aprobarile textelor tale. Acum nu mai are motive pentru remarci acide, fiindca nivelul tau de acces e mai realist, in schimb ramane cu "fain de tot" daca atata poate el.

 =  lui radu.
matei ghigiu
[16.Jul.04 16:14]
radu, crede-ma ca il inteleg pe bogdan. stiu ca e greu...Elvis e de vina.

 =  .
Ioana Barac Grigore
[16.Jul.04 16:19]
un text fain de tot, Mat. ca intotdeauna. las acest semn pentru poetul meu preferat din agonia cu promisiunea ca voi reveni pentru o analiza mai amanuntita.

cu respect si drag pentru marea ta poezie

ioana

 =  parere
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
fain de tot.
un lirism bine controlat, iar fluiditatea discursului poetic se caracterizeaza prin impermeabilitatea imaginilor si constructiilor metaforice ( impermeabilitate - in sensul ca nu e deloc vreo urma de "preferinta estetica" a autorului ).

nu sunt prea vechi, nu ti-am citit decat cateva texte postate recent dar m-au incantat, drept pentru care i'll remain close.

clau:)

 =  radu, bogdan
Zareh Ara
[16.Jul.04 18:32]
Măi ce vă mai place să polemizați... că dacă n-aveți cu cine începeți între voi... așa ca să se mențină ridicată adrenalina. :) Eh, hai să ne distrăm atunci în explicații, că asta tot așteptați.

1. Nici eu nu m-am simțit obligat să disec acest text "fain de tot", tocmai pentru că în fața lui rămâne doar să te apleci pentru a-l cinsti. Însă mi-am permis să-mi marchez trecerea și pentru a-l păstra în acest fel în baza mea de date la comentarii și pentru că nimic nu este mai plăcut aici decât să primești comentarii, indiferent cât de deștepte sunt acestea. Dacă Matei nu și-ar dori să fie citit și comentat n-ar mai posta aici. Nu stau eu să-i dau lecții de poezie prin analize critice, și sunt convins că nici el nu are nevoie. Comentariul meu era abia al doilea și cum doar Andreea se încumetase să lase câteva cuvinte, mi-am permis și eu să-l aduc mai mult în fața cititorilor. (doar știți, mai multe comentarii, mai multe vizionări... la unele texte autorul e primul care comentează și nimeni nu zice nimic, chiar dacă încalcă regulamentul)

Dar nu asta era de fapt problema... dacă ai reacționa la fel Radule cu toate comentariile de acest gen... aș mai înțelege, dar tu intervii acolo unde te interesează... și te interesa de fapt:

2. te-ai ofticat că am atras atenția asupra unei greșeli, care venea din obraz nu din altceva... fiindcă toți editorii știu cine este Matei și cu toate astea au preferat să-i tot aprobe poemele chiar și la 2 luni de la revenirea sa pe site.
Orice membru ar fi putut să atragă atenția... nu neapărat doar un fost editor. S-a întâmplat ca după citirea acestui poem să mă uit pe pagina sa personală și astfel am văzut nivelul 0, m-a pufnit râsul și am menționat acest lucru în comentariul meu.
Dacă v-ar fi atras atenția un membru oarecare n-ai fi sărit nici tu nici Bogdan... sau cine știe... însă ca venind din partea unui fost editor, și încă unul care nu s-a despărțit de jocul vostru în cele mai bune auspicii... imediat l-ați interpretat. Dacă urecheala mea era greșită aș fi acceptat atacul lui Bogdan la adresa mea... așa însă e complet gratuit... caracteristic modului în care a înțeles el întotdeauna ideea de prietenie.
Refuzul meu de a mai face parte din colectivul editorilor s-a datorat tocmai acestei lipse de respect la adresa valorilor (ca și în acest caz de altfel) și a celor ce vă ajută. Sper că n-ai uitat Radule cum mi-ai mulțumit după un an și jumătate de ajutor pe care ți l-am dat. Uiți câteodată că editorii sunt și ei oameni, pot greși, pot veni cu idei care să nu-ți convină, nu sunt roboți care trebuie să stea smirnă în fața ideilor tale, în fața unor reguli pe care și tu le încalci uneori. Și nu e singura palmă pe care mi-ai dat-o... ai mai dat și la alții... Dar puteți să mă mușcați cât vreți cu fotbal, cu antrenor, puteți să mă luați la mișto și să spuneți ce vreți despre mine... vă cunosc prea bine ca să-mi fac probleme. Nu mai pun la inimă de mult atacurile voastre.
Acum însă m-ați provocat și v-am răspuns sincer... poate citesc și alții și judecă. Puteați să vă simțiți și fără tămbălău, fără a mă pune pe mine la zid, pentru a îndrepta după 2 luni jenanta poziție ca poemele unuia din cei mai buni poeți de pe site să treacă mai întâi prin mâna unui editor... mai ales că scăderea nivelului a fost pentru retragere de pe site, nu din motive disciplinare. Știam că Matei nu v-ar cere nivel. Dar asta e abordarea voastră preferată.
Așa că Bogdane... decât un jucător ca tine cu două fețe, mai bine că am renunțat la fotbal. Ai de grijă cu gemenii ăia că sunt tot armeni...
Subiectul cu voi e încheiat pentru mine.
O seară plăcută la întâlnire. :)
zareh

 =  "noaptea vine negreșit de două ori pe zi"
Silvia CALOIANU
[16.Jul.04 19:29]
Mat, vreau sa stii ca sunt prin preajma spiritului tau...mereu-mereu...Nu cred ca iti poti imagina ce impact are poemul acesta asupra mea..."Ce bine ca esti!", Mat...

 =  parerea mea
Cristina Trușcă
[23.Aug.04 16:21]
atitudinea aceluia care cauta nod in papura in acest text este aceea a unei persoane complexate si invidioase;
pentru mine Mat, indiferent de ceea ce scrie si pe cine imita (daca imita) este o continua revelatie
mai mult de atat nu pot spune...


+ părere
Liviu Nanu
[23.Aug.04 16:35]
Un poem bun, așa cum mă așteptam. Domnul Gill mă trimite puțin (nu e nici un apropos) la detectivul Arthur al lui Brumaru.
puncte slabe: "cohortele de girafe". Aici cred că Mat a exagerat puțin.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !