Comentariile membrilor:

 =  ai dreptate
Radu Herinean
[24.Feb.04 03:46]
eu cred ca si tu poti face acest lucru. nu te opreste nimic sa incurajezi un boboc si sa ii lasi cateva cuvinte calde. stelele si "recompensele" sunt intr-adevar simbolice, insa te asigur ca nu fac nici pe aproape cat doua propozitii de bun venit.
oricum, subscriu si eu la textul tau. fiindca mi-am propus acum cateva zile sa incerc din cand in cand sa citesc 3-4 poezii ale unui autor proaspat si sa ii las cateva vorbe pe fiecare text.
voi lua in considerare si propunerea de a mari numarul cenzorilor si al comentatorilor avizati, si cred ca orice recomandare este binevenita.

 =  de acord
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
Chiar ma uitam acum vreo saptamana la cineva care doar ce se inscrisese.I-am comentat textul unde am introdus si ceva critica, dupa care s-a cam suparat, nu intelesese ideea de critica constructiva; pana la urma i-am mai scris un comentariu si-am reusit sa-l lamuresc.Dupa vreo doua texte a aparut altcineva care i-a spus:

"[...] uite, fantezia mea de acum este ca daca voi suna vreodata la 8989... tipa care imi va raspunde sa-mi citeasca textul tau.In alte cuvinte, nu gasesc altceva in el, decat onanitie, si nici macar una literara, ci doar a unui corp in abstinenta"

"Sa fie de prisos cea mai veche meserie din lume? maturatul pe la bariere?"

"Dar trebuie sa recunosc ca intr-un fel ma intriga camera de hotel, care imi intareste teoria prostitutiei"

Bine, nu e cine stie ce gravitate, dar pentru un nou venit eu zic ca este important.Nu toti sunt deprinsi cu atmosfera comentariilor la texte, sau chiar cu o eventuala polemica iscata.
Inainte de toate cred ca cineva nou venit merita niste sfaturi, niste aprecieri, incurajari, o critica usuoara care totusi sa denote faptul ca mai are de lucrat dar totul sa fie intr-un mod mai subtil.
Eram azi cu cineva de pe site pe messenger si-mi pare rau ca nu am apucat sa discutam chestia asta.Deja au aparut asa-zisele "obisnuinte" la unii dintre noi probabil, si poate ca nu-si mai "pierd timpul" aruncand ochii pe ce posteaza cei noi, sau daca o fac nu le spun nimic.Cred ca pana si 2-3 randuri conteaza foarte mult.Imi amintesc ca eu la primul text postat am primit un comentariu si eram fericit ca s-a gasit cineva care sa-si spuna o parere.Pe urma a aparut altcineva care mi-a zis ca scriu oribil :) si-n cele din urma unul din actualii editori m-a incurajat, lucru pe care inca-l mai face si apreciez foarte mult asta.

Nu pun in discutie acordarea de stele, nu este de competenta mea ci de a celor ce au posibilitatea de a le acorda dar as vrea sa dau sugestia de a fi mult mai atenti pe textele noilor veniti si chiar sa mai dea acolo o stea pentru incurajare.Bineinteles la texte care cat de cat par bune in viziunea dumnealor, sau dau senzatia de promitator.
Am mai vazut la un nou membru tendinta de "auto-apreciere" la fiecare text aproape.Adica daca apar unul sau mai multi cititori care comenteaza si ii spun ca a calcat un pic cu stangul, sau dimpotriva nu primeste comentarii, el se apuca si-si scrie singur un comentariu in care explica ce ar trebui sa se inteleaga si ca totusi ar trebui sa fie comentat, lucru care la fel cred ca nu e tocmai indicat in ciuda faptului ca ar putea starni in viziunea celorlalti o opinie nu prea buna cu privire la persoana sa :)

Nu sunt un membru foarte vechi, si oricum in putinul timp pe care l-am petrecut aici nu prea m-a preocupat la inceput "evolutia" din toate punctele de vedere a site-ului.Insa iata ca de la o vreme ma preocupa ( de vreo luna + ), am inceput sa-l vad altfel si cred eu sa-l inteleg altfel.Comentariile, sfaturile si remarcarea textelor nu o consider deloc o "pierdere de timp".Sau ceva ce "altii care au chef de gargara" ar trebui sa faca.

Altceva ce sa zic, ma incanta foarte mult ideea acestui articol si chiar l-am remarcat cand a fost postat citindu-l, si sper ca scopul publicarii sale sa fie atins macar intr-o proportie de 50%.

Cu prietenie,

clau

 =  Doar o parere...
Madalina Maroga
[24.Feb.04 15:56]
...Mă bucur că am citit acest articol, sunt fericită când descopăr oameni cărora le pasă de lucruri mari dar și de lucruri mărunte. Din motivul că nu îmi place indiferența.
Nici eu nu sunt de mult timp pe site. Dar încă din prima zi în care mi-am creat contul am fost prezentă aproape în fiecare zi.
Imi amintesc de ziua în care m-am hotarât să-mi fac un cont. Eram numai un cititor al site-lui, citeam orice, texte, articole, comentari... Mi-a plăcut! Prima părere a fost extraordinară. S-a întâmplat să simt nevoia unei confesiuni în aceea zi... Mi-am pus durerea pe pagină... Am început cu "gânduri" - "Am pierdut un prieten".
Acum, îmi dau seama că am găsit alti prieteni de suflet. Am avut șansa de a gasi locul de care aveam nevoie. Mi-am deschis un cont în care pot să-mi depun liniștită gândurile și sentimentele. Imi lipsește însa un lucru mărunt care se afla pe vechea interfață a site-lui.
Și anume, rubrica (dacă nu mă înșel) "Autori născuți astăzi". Nu știu de ce dar mi-a placut mult această rubrică, mi-a creat impresia unei relații intime, de prietenie între membrii site-lui. Imi amintesc și de rubrica "Trimite adresa acestui text unui prieten". O rubrică bună din mai multe puncte de vedere printre care și acela al popularizarii site-lui.
La început, după ce mi-am creat contul, am introdus un text cu greseli de ortografie intenționate. Imi doream și eu un comentariu. Scrisesem "numara-le" și "oprește-te" împreunat. Am vrut să-mi numere cineva greșelile și să primesc și eu un comentariu.
In acel moment am descoperit seriozitatea și severitatea cenzorilor. M-am bucurat că ele există. In primul rând, aceste două elemente (sinceritatea și severitatea) m-au facut să continui, să mă folosesc de contul meu.
Am avut însă și un gust amar. Nu de puține ori am întâlnit pe site comentarii foarte severe cu privire la semnele de ortografie și punctuație. In cazul nostru cred că ar fi mai bine ca cenzorii să corecteze textul cu greșeli fără a mai pierde timpul cu observații și cu rugăminți către autor pentru corectarea acestuia. Cred că oricui i se poate întâmpla din diverse motive (editare, neatenție, grabă) să strecoare unele greșeli. Suntem oameni, "a greși" este omenesc și plus de asta nu cred că este o crimă sa faci astfel de greșeli. (Pentru ce mai sunt corectori?) Valoarea unui om nu sta în astfel de nimicuri – nu este o rușine să greșești. Eu, am învățat limba italiană la un nivel destul de avansat și am avut des surprize de genul acesta – să confund cuvinte și să îmi pară corect într-o limbă iar în cealaltă să nu fie corect. Nu vreau să se creadă că vorbesc numai despre mine în acest comentariu. Imi exprim numai punctul meu de vedere cu privire la câteva probleme ale site-lui, agățându-mă de acest articol și de titlul de membru.
Steluțele care se acordă pe site sunt după parerea mea un lucru extraordinar. Datorită acestora putem citi cu ușurință un text bun, recompensat prin steluță. Am în schimb o altă idee cu privire la "ploaia de stele". Cred că ar trebui de la un anumit nivel (nu neaparat nivel 120) să se poată acorda steluțe. Comentariile cu + (steluță) să treacă prin filtrul editorilor, iar, dacă sunt bine argumentate să apară în pagină cu + în caz contrar să apară normal. Consider că "nivelul acces" este un lucru foarte bun. Și eu mi-am dorit acest nivel, am cerut pe forum, am primit vizita unui editor și am primit nivelul. Imi doream acest nivel dintr-un singur motiv ( nu cel al gloriei), ci acela al încrederii. Descopeream pe site membrii noi, când aveam nivel 0 și, sinceră sa fiu, nu prea îmi permiteam să fac un comentariu de "bun-venit" din pricina acestui nivel 0.
Dacă tot mi-am exprimat aici părerile continui să îmi exprim și rugămintea de a se înființa pe pagina principală a site-lui o nouă rubrică care să conțină câteva cuvinte măcar despre istoria site-lui, numele editorilor și al membrilor remarcanți.
Cam atât am avut de spus și închei mica mea pledoarie cu speranța că nu am plictisit sau supărat pe nimeni, nu înainte de a multumi autorului acestui articol pentru bunele intenții cât și pentru sinceritatea expunerii gândurilor sale.
Madim

 =  Parere
Geta Adam
[24.Feb.04 16:25]
Aici s-au format prietenii. Si e normal sa-i citesti mai intai pe cei aproape de tine. De multe ori trebuie sa intri pe pagina de autor ca sa vezi ultimele lor texte postate, la viteza cu care se schimba textele pe prima pagina.

Adevarul e ca suntem foarte multi. Si numarul e in crestere. Si nu stiu, procentual vorbind, cat ar putea acoperi o persoana zilnic (cenzor sau nu). Asa ca sunt texte bune ale noilor veniti pe site, care raman neobservate. Sunt texte slabe care raman necitite, fara indemnuri, fara sugestii.

Nu imi dau seama cum s-ar putea rezolva problema asta, fiecare are problemele lui personale, timpul lui liber. Poate daca fiecare isi propune sa citeasca zilnic, in plus, un numar de 2-3-x autori noi. Dar asta nu e totusi, cea mai buna solutie.
Acum un an si jumatate cand m-am inscris eu, erau in jur de 2.500 autori. Acum sunt cati ? 6.000 – 8000 ? Ia sa calculam, cu cat va creste numarul peste inca un an si jumatate? Parerea mea e ca asta e deja o problema.

 =  radu, claudiu, madalina, geta
Adi Rosian
[24.Feb.04 17:32]
radu, iti multumesc mult pentru atentia accordata...sincer nu speram sa trezesc ecouri, desi cel cu care vorbisem era liviu.Daca el e cel care a insistat, cinste lui, oricum cinste voua ca va descurcati cu volumul mare de texte de pe site...
claudiu, iti multumesc pentru sustinere si pentru parere.Cred ca oricum trecerea voastra pe aici e semn al reusitei demersului meu.
madalina, eu zic ca totusi chiar si acele mici greseli omenesti se pot suprima...si cred ca acesta este scopul avertismentului scris mare cu rosu la postarea textelor: orice autor are obligatia sa-si revada textul inainte de postare.Greselile se pot strecura, intr-adevar(confirm prin propria-mi experienta), dar se pot si evita.multumesc pentru trecere si atentia accordata.
geta, ai dreptate.e firesc sa-ti citesti prietenii si cand ai multi prieteni e greu sa mai citesti si altceva...dar exista si acele perioade cand cauti ceva nou...de ce sa nu descoperi atunci un nou talent? eu am propus o varianta de rezolvare, scopul articolului meu a fost gasirea celei mai bune variante...multumesc de asemenea pentru trecere...(sa ma numar printre prieteni?:) )..

 =  Adi
Geta Adam
[24.Feb.04 18:09]
Adi, vorbeam in general ce cred ca se intampla. Eu citesc atat cat imi permite timpul si nu doar prietenii.
Te poti numara, da:)

+ un adevar
Anca Anghel Novac
[24.Feb.04 18:36]
S-ar putea sa ai dreptate. Articolul tau m-a pus pe ganduri.
Si eu cred ca numarul poezistilor a crescut si sunt multe poeme bune care trec apropate neobservate. Deasemenea cred ca unoeri ne pierdem timpul cu anumite texte care nu urmaresc nimic altceva decat sa atraga atentia prin cate o excentritate. Cand spuneam "ne" ma refeream la noi toti, nu doar la editori.
Deci haideti sa fim mai atenti la ce e bun, la ce merita citit si comentat.
Multumesc.

 =  Parerea mea
Andu Moldovean
[24.Jun.04 14:24]
Statistic vorbind, textele recompensate cu stelute sau/si comentarii "sufera" o crestere exponentiala a numarului de vizionari, i.e. au un impact mai mare asupra cititorilor. As propune introducerea unui sistem de "internal rating"... adica cine citeste un text (daca tot a deschis o fereastra si s-a ostenit sa il citeasca:-) sa poata avea posibilitatea de a acorda o nota (sa zicem de la 1-slab la 5-foarte bun) fara sa trebuiasca neaparat sa comenteze acel text, si asta indiferent de nivelul de acces. Astfel, in josul textului sa se poata vedea, pe langa numarul de afisari si nota medie acordata de cititori textului respectiv. Ponderarea dintre numarul de afisari si nota medie cred ca ar da o masura mai buna asupra calitatii textului, daca tot ne confruntam cu problema cantitate vs. calitate.
Sistemul cu stelutele zic ca este bine sa ramana pentru cei considerati a fi indreptatiti sa le acorde si cred ca poate coexista foarte bine cu cel propus mai sus.
Dar desigur, o asemenea modificare ar trebui aprobata si apoi efectuata de Radu proprietarul portalului.
Cu stima,
Arcturus.

 =  andrei,Anca
Adi Rosian
[25.Feb.04 18:20]
andrei, cred ca propunerea ta este una dintre solutii, zic eu cea mai buna de pana acum...mai asteptam, poate mai apar propuneri...
Anca, multumesc pentru steluta, era necesara pentru mediatizarea problemei....

 =  rating 1-10
Todera Silviu
[26.Feb.04 07:16]
un sistem de rating pe o scara de la 1 la cinci sau chiar pana la zece, la care sa aiba acces orice membru ar fi o solutie potrivita.

 =  Sunt si solutii
Radu Tudor Ciornei
[26.Feb.04 07:23]
Da dragilor avem din ce in ce mai putin timp pt interactiunei. Oricine insa poate ura bun venit. O stringere de mina si un cuvint bun este la indemina oricui si este reconfortanta si recompensatorie. Sistemul este failibil discutat si rasdiscutat ca atare.
Dar asa ramine deocamdata. Nu stiu ce eforturi ar trebui facute ca un text sa aiba acel rating din prisma "vox popului" Cred ca se poate dar nu are o significanta prea mare valorica. Ci doar de popularitate. Am mai repetat ca 12 colegi de clasa pot sa isi voteze amica si iese cea mai si cea mai cu poezii de toata jalea. Eu cred ca intetirea comunicarii la orice nivel este ceva benefic. INcercat sa scrieti 10 comentarii pe zi. Norma. hai sa vedm ce iese !

 =  părere
Paul Bogdan
[26.Feb.04 08:08]
Se propusese odinioară (figurează undeva în regulament) un nivel de acces special, acela de critic avizat, 160. Întrebarea este: cine are timp de a vizita de 50-100 de texte zilnic și, în plus, să le și comenteze?
Indiferent de numărul cenzorilor această activitate de navigare pe texte este individuală. Întotdeauna se va comenta în funcție de preferințe sau, accidental, când descoperi un text bun.
Editorilor le este imposibil să corecteze textele cu greșeli. Atunci când ai în pagină câte 20 de texte neaprobate nu ai timpul necesar de a corecta prin editare și, după opinia mea, este un fapt care nu ajută autorul să scape de probleme.
De aceea editorii punctează greșelile, pentru ca autorul să învețe din aceasta.
Nici acest lucru nu folosește uneori. Fac o paranteză scurtă: Cred că i-am scris lui Eugen Gălățeanu de 3-4 ori că acele cuvinte care încep cu litera "î" nu se modifică atunci când includ o prepoziție. Cred că până la urmă a reținut. Unde mai pui că unii se supără când le arăți greșelile și atacă editorul pe textele sale. Nu este cazul lui Eugen care este un simpatic.
Texte de felul celor de mai sus apar periodic pe site și este bine că membrii se simt aici ca acasă. Dar Adi, nu ți-am văzut comentariile la "atelier"... ?!

 =  Pan, Nexus
Adi Rosian
[26.Feb.04 15:46]
pentru Nexus: eu sunt de accord cu propunerea ta si promit ca de fiecare data cand o sa intru mai mult de 15 min pe net o sa scriu norma de comentarii...
Pentru Bogdan: ai perfecta dreptate Bogdane, insa eu ma refeream la textele bune care trec neobservate...si nu e vorba cu cei de nivel sub 100, ci de cei cu nivel 100 care sunt la fel de multi si printre ale caror texte nu o data am gasit o metafora reusita sau un gand frumos.Recunosc ca, asa cum spune si Geta, de cele mai multe ori ma uit doar la textele marcate sau la cele ale voastre, mai vechii site-ului,insa trec si pe celelalte texte in revista cand am timp.Cu atelier-ul, ai dreptate...Nici nu stiam de mult timp de existenta lui, dar nici de cand stiu nu am prea intrat...Ma faute!

 =  Pentru Nexus
Andu Moldovean
[24.Jun.04 14:24]
Radu,
Cred ca votul celor 12 colege de clasa in favoarea celei de-a treisprezecea ar fi un fenomen cu totul izolat pe agonia. La un portal cu peste 6000 de membri actioneaza legile statistice si de aceea un sistem de rating ar avea sanse reale de a fi mai aproape de adevar, la fel ca si sondajele de opinie (cele facute pe bune :-)). Accept insa ca ar fi poate mai greu de implementat. Cred insa ca ar aduce o masura alternativa a valorii, pe langa stele si numere de vizionari. Cat priveste comentariile... noi le-am scrie, dar timpul ne cam strange uneori...
Cu stima pentru dom' doctor care mi-a daruit unele din cele mai alese momente poetice de pe agonia.
Arcturus.

 =  Adi
Paul Bogdan
[26.Feb.04 17:40]
Adi, crede-mă, nici tu nu ai vreo vină, nici altcineva. Intrăm aici de plăcere și nu din obligație. Poate ar trebui să comentăm mai mult...
Uite, eu, ieri sau alaltăieri, am întâlnit o idee grozavă într-un text, o expresie originală pe care am reținut-o cu gândul de a mă întoarce la text și de a-l evidenția. Am uitat și acum nu mai găsesc poezia...
Expresia era: "să stingi oglinda"... hmmm

 =  pentru Pan "stingeți oglinda"
Virgil Titarenco
[28.Feb.04 20:25]
Pentru Pan. Sorry pentru offtopic. Folosește utilitatea de căutare. ...cu imaginație ;) poate e http://www.poezie.ro/index.php/poetry/64331/index.html

 =  de plins
Maduta Florin
[13.Jun.04 18:55]
E atit de induiosator cum nu poti tu sa le oferi tuturor bobocilor ajutorul de care au nevoie...

 =  hop si eu cu parerea mea :))
bodia diana sorina
[16.Jun.04 04:10]
Sunt un bobocel printre voi acestia :)). Adica abia daca am 2 poezii publicate si vreau si eu sa spun ceva. Mi se pare frumos ce spui tu acolo. Dar eu, care in unele chestii cam sunt de moda veche, cred ca e atat de rece si de distanta poezia pe internet. Nu poti simti nici a zecea parte din trairea unui poet in acest mod. Una ar fi sa il auzi, sa il vezi cum isi citeste creatia plin de acel sentiment inspirator, si alta e sa o citesti pe net, cel mult incercand sa iti imaginezi starea pe care o descrie. Asa e mult mai dificil sa creezi o legatura empatica cu poezia altcuiva, sa-ti imbogatesti simtirea cu o mica parte din ceea ce poetul traieste si incearca sa exprime.
Eu vreau altceva. Vreau poezie live, discutii live.
Revenind la ce ai spus tu, e un gand frumos si sensibil. Sper ca ideile tale sa fie puse in practica, sa devina realitate.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !