Comentariile membrilor:

 =  Fara poveste :(
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Interesanta. Din pacate simt ceva la tine care nu te lasa sa treci dincolo de idei si sa spui o poveste.

Vorba lui Dinica in "Filantropica":
"Mana care nu spune o poveste nu primeste nimic."

Bogdan Geana

 =  ptr.Bogdan Geana
Mioara Muresan
[29.May.03 12:35]
Pai, hai sa-ti spun parerea mea:daca as deveni prea "prozaica" as plictisi cititorul.Imi place sa scot doar esenta.

 =  Despre prozaism
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Draga Diana

Nu stiu cu ce cititori te-ai intalnit tu pana acum, dar parerea mea este ca cel caruia vrei sa ii spui o poveste si iti raspunde:
"Ma plictisesti!"
nu merita sa te citeasca.

Deci de altfel de cititori nu ar trebui sa iti pese.

Hai sa facem un pariu:
devino tu mai prozaica si sa vedem pe cine plictisesti.

Bogdan Geana
P.S.
Daca esti pe net, ma poti cauta pe ym
mozguz2002

 =  1. buna poezie; 2. thanks :)
Savu Florin
[29.May.03 13:16]
interesant artificiul de structura cu clipele care atarna de cerul poeziei tale, deci de tine. mi-au placut si alaturarile interesante de cuvinte. desi, according to B. G., "povestea" ramane in umbra, ghicirea acestei povesti de sub straturile de idei, impulsul cititorului de a patrunde pana la ea, de a si-o asuma, sunt, poate, caracteristicile ce trebuie remarcate

on the other hand, multumesc pentru aprecieri si te asigur ca voi reveni; poeziile mele apar acum destul de rar, dar ma voi stradui sa le public de acum incolo cat de des pot

 =  despre prozaic si pariuri:ptr.Bogdan Geana
Mioara Muresan
[29.May.03 13:27]
Poezia mea este ca mine:in nemernicia mea, in modestia mea, daca nu va suparati, am si eu de spus ceva; voi fi concisa si la obiect, promit sa nu va plictisesc cu povesti lungi, interminabile.
Draga Bogdan, cred ca ai dreptate:sunt de acord cu pariul tau, desi nu stiu in ce masura voi reusi(de obicei tai in cuvinte ca in carne vie).
(dianaMorgenstern)

 =  ...!
Mioara Muresan
[29.May.03 13:36]
Tai in carne vie?

 =  căutare
ioan ravel
[29.May.03 17:01]
cuprinzi întreg spațiul, de la plutirea zborului la adâncurile ispititoare ale abisalului, sfârșind la cheremul timpului-iarbă, încercând să te așezi cumva sub vremuri pentru a nu rata clipele...

 =  felicitari!
Nicolae Tudor
[04.Jun.03 20:57]
Risc sa nu fiu luat in seama: povestirea apartine altui gen literar.
Asa cred ca trebuie sa arate o poezie. Cum voi avea cateva clipe libere, voi explica si de ce cred asta
Ca observatie critica: clipele « verticale » sunt un pampon ce distruge sobrietatea textului( chiar daca fiecare litera a vrut sa fie o clipa si sa arate trecerea lor).
Mi-au placut mult : « iarba timpului meu crescuta haotic de multa vreme necosita orbecaiesc in a fi »

 =  poetul scrie cum simte
Nicolae Tudor
[04.Jun.03 23:26]
Marele adevar despre poezie este ca nu exista un adevar despre poezie.
Poezia este ceea ce vrei tu sa fie. Poetul scrie ceea ce simte el ca trebuie sa scrie si o face cum ii este felul. Poetul invata de la inaintasii sai pana-si creeaza un stil propriu. Acest stil poata sa placa sau nu. Stilul lui devine important in momentul in care se impune, adica devine respectat, recunoscut si atrage adepti. In mod normal oricine ar trebui sa respecte si sa incurajeze preocuparile poetului, fiindca asa este frumos : sa ne bucuram de frumosul pe care ni-l ofera un seaman de-al nostru. Americanii ridica in slavi micii creatorii si-i impun opiniei publice : ex. « Micuta Picasso »
Cand, a scrie poezie, devine o profesie, lucrurile se schimba . Poetul isi asuma un rol, adica se pregateste serios sa-si impuna ideile proprii, adica raspunde original la intrebarile umanitatii, uneori se crede Dumnezeu.
Problema este ca acest poet cred ca a tulburat apele asa fel incat poezia nu se mai stie ce este. Profesionist fiind a ridicat stacheta metaforei, adica a inceput sa vorbeasca incifrat, pe regula: cu cat vei fi mai neinteles cu atat vei fi mai bun. Pictorul Marcel Duchamp a incifrat atat de mult incit criticii vremii au recunoscut ca nu inteleg nimic si l-au ridicat in slavi . Dar el a fost logic, « nud coborand o scara » este decodificat pe calculator si astazi este foarte simplu de inteles. Intrebarea este: cui foloseste incifrarea, metafora fistichie? Eu sunt atent mai intai la ce spune un poet, incerc sa-i inteleg lumea pentru simplul motiv ca vreau sa-mi fac si eu una. Apoi la cum o spune
Aseara la « Seara buna »,Ducu Darie spunea ca teatrul nu se adreseaza specialistilor, ci oamenilor simpli, spectatorilor. N-ar trebui astfel si cu poezia ?
Cred ca este important ca poetul sa transmita concluziile sale cu privire la sine si la ce-l inconjoara, intai pentru a se lamuri pe sine, apoi, ca intelepciunea sa sa –i ajute si pe cititori, respectiv sa-i invete ce e dragostea, viata si moartea.
Cand poezia devine prea personala, cand poetul devine singurul personaj al spectacolului exista riscul ca cele spuse sa devina prea personale si sa nu se potriveasca si cititorilor, iar acest gen de poezie o resping, o consider exercitiu de jurnal si trebuie sa ramana acolo. Numai cand poetul traieste experiente majore poate decide ca actul sau creator sa devina public. In lume s-au scris milioane de poezii si prea putine au ramas in sufletul oamenilor .De ce sa aduci pe piata un text care se potriveste numai tie ?
Personal sunt fermecat cand poetul se analizeaza pe sine, isi descopera limitele, ofera sperante, pune intrebari, da definitii, descrie sentimente, are o atitudine pozitiva fata de ce-l inconjoara, iar cand o face cu munca (rima) il iubesc mult pentru darul sau.
Asa cred eu si nu ma supar daca nu ma luati in serios, este doar o parere si sunt dispus sa mi-o imbunatatesc !

 =  pentru Nicolae Tudor
Mioara Muresan
[06.Jun.03 00:55]
De ce sa risti sa nu fii luat in seama?
In primul rand iti multumesc pentru timpul pe care mi l-ai acordat, pentru ca el, timpul ne este atat de pretios si pentru mine este de multe ori un adevarat lux sa intru pe acest site si sa-mi spun parerea la creatiile unor "necunoscuti", care simt ca si mine,isi duc steaua ca si mine si care au un suflet atat de sensibil.

In mare sunt de acord cu parerile tale despre poet si poezie.
Eu, asa cum i-am scris si lui Bogdan, nici nu stiu daca vreau sa ajung ...dincolo de idee.Am incercat sa scriu o poezie cu..."poveste",nu stiu in ce masura mi-a reusit, o voi publica aici, trebuie doar sa-i mai dau un pic de lustru.
Ma obsedeaza esenta si calea spre ea.Esenta dragostei, a vietii, a mortii, esenta noastra, ca oameni.De fiecare data, dupa ce sriu ceva ce-mi place, cred ca am facut un pas mai departe.
Importanta este toleranta pe acest site si gasesc ca este frumos si satisfacator cand cineva iti "spune" simplu:"poezia ta mi-a placut".Multumesc!

 =  si
Mihai Popeti
[14.Feb.04 14:57]
Ce mai pot eu sa spun aici? Iti spun ca mi-a placut poezia asta cum putine de genul ei reusesc sa imi placa. Pentru ca e naturala pe cand altele "se straduiesc sa para" asa. Pentru drumuri care atarna cum atarna din cauza foamei care totusi este.Pentru ca poveste mi-e destul viata si acum vreau poezie.
Mutumesc
Mihai

 =  ptr.Mihai popeti
Diana Morgenstern
[16.Feb.04 14:02]
Frumos spus, m-ai convins!
Multumesc de trecere :)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0