Comentariile membrilor:

 =  pasta corectoare...
Ynightmare
[17.Aug.02 05:27]
Draga Codri,

Sincer, aceste amintiri sunt cat se poate de frumoase si interesante, purtand peste ani parfumul trecutului prin evocarea atator nume mari.

Din punct de vedere jurnalistic insa nu pot spune decat ca acest interviu este jalnic redactat, si cu tot respectul, cred ca faci un deserviciu subiectului si bunicii tale.

Dupa ce se inregistreaza un interviu urmeaza partea de editare care elimina balastul din exprimarea directa(conjunctii, prepozitii, repetitii, etc.) si care restructureaza dialogul conferindu-i fluiditate si cronologie.

Sper sa nu te supere o parere sincera si neangajata subiectiv!
;-)

+ Am sa-ti povestesc maine
costel
[17.Aug.02 06:39]
Acum nu am timp Codri,
dar cu siguranta am sa revin, editorialul mi se pare extraordinar de interesant (sper sa aibe o continuare ca s-a oprit exact cand ma incinsesem)
Singurul repros pe care l-as face este ca nu se simte bunica ta in replici. Eu simt tot pe cel care ia interviul, de unde si senzatia lui ynightmare.
Poate ar trebui ca amintirile bunicii sa fie presarate si cu cateva intamplari mai picante, numai ca atunci ar fi deja literatura.
Insa din punct de vedere al "recuperarilor" e o bomba. Cu B.
Eu, personal, te felicit pentru idee si am toata admiratia pentru bunica ta.

+ O inițiativă demnă de laudă!
kopilotu
[17.Aug.02 07:11]
Bravo Adina! Ideea e grozavă. Nu știu dacă ai făcut chiar un interviu cu bunica ta, însă prezentarea faptelor contează aici.
Mă alătur lui Costel cu admirație pentru bunica ta!

+ > despre Blaga
Andia
[17.Aug.02 17:45]
Codri,

A fost minunata senzatia pe care am simtit-o gasind aici un interviu - cred ca este primul, poate ma insel, am avut senzatia ca site-ul nostru ne poate oferi o lectura completa, aparte - chiar si pentru simplu fapt ca ti s-a reprosat o anumita stangacie.

Ideea de a-ti intervieva bunica mi se pare superba. Sibiul e evocat sintetic, fara cusur, este parca imaginea lui la o prima vedere din masina. M-a incantat sa citesc despre Facultatea de Litere, despre studenti, "sfertul academic" si nume celebre si textul a curs...dar m-ai ucis la intreruperea reportofonului cand atmosfera se incinsese mai tare...

Eu nu stiu daca interviul e autentic sau nu. Nu ma intereseaza decat sa-ti spun ce supriza mi-ai facut. Viata aceea evocata de bunica ta face tot deliciul. Picanteriile sunt pentru interviurile gazetelor de scandal. Cu toate astea poate ca trebuia sa pitesti reportofonul in buzunar si sa ne inseninezi doar cu un cuvant despre Blaga...era sever? era bun?era rau? isi recita poeziile??

 =  Continuare
lapislazuli
[17.Aug.02 22:14]
Asteptam cu totii continuarea...

 =  continuare?
omer
[18.Aug.02 02:56]
Foarte interesant. Eu nici nu staiam de aceasta mutare de la Cluj la Sibiu. Astept si eu continuarea.
Mai frumos ar fi sa o rogi pe bunica ta sa dezvolte ea insasi, poate intr-o carte, aceste amintiri deosebit de interesante.

Nu are nici o legatura cu interviul, dar as vrea sa-l intreb pe Costel daca "sa aibe" e corect sau "sa aiba".

 =  =>omer
costel
[18.Aug.02 03:05]
Draga omer,
ce are intrebarea ta de-a face cu editorialul?
Dar ca sa-ti raspund. E corect "staiam" sau "stiam"???

 =  costel
omer
[18.Aug.02 03:19]
Punct ochit, punct lovit.

 =  Da, exista o continuare.
Codri
[18.Aug.02 05:00]
Va multumesc pentru aprecieri!

Interviul exista, va fi difuzat in cadrul unei emisiuni de literatura, la Radio Renasterea, 91,2 FM, Cluj-Napoca.
A fost transcris in urma inregistrarii.
Am tinut cont de sugestii!
Urmeaza, asa cum ati intuit, partea a doua a interviului (sau a discutiei) intr-un alt editorial.

+ Reportaj din grădina cu licurici
Oriana
[18.Aug.02 06:04]
Peste câteva multe decenii, Adina Codrina, cu ochelarii rezemați de ultima vamă de lumină a primului secol, va da un interviu (stră)nepoatei sale despre fenomenul literar www.poezie.ro. Va arăta fotografii electronice, texte cu litere licuri(ci)nd arome esențiale de suflet, articole disgrațioase tipărite pe ultimele ziare de hârtie, articole neutre sau adevărate despre cuvintele noastre recitate de greierii entuziaști ai ierburilor abisale, numele și gândurile noastre metafizice din ferestre albastre, zborurile noastre electronice, scufundările noastre fotonice, speranțele noastre holografice. Ce fel de istorie vom fi fiind noi atunci?...
Ești mândră de bunica ta și e firesc. Nu trebuie sa ne uităm înaintașii. Fără ei am fi fost nimicul latent dintr-un nor de embrioni neîntâmplați.
Acum înțeleg de unde moștenești această excepțională bogăție de spirit, felicitări!

 =  Multam, Codri
Licorna
[20.Aug.02 22:38]
Evocarea ta este nu doar interesanta dar si emotionanta. Am citit-o in fuga acum cateva zile si mi-am promis sa recitesc si sa-ti scriu cateva ganduri: multumire pentru ca odata cu editorialul tau pare ca locul asta a revenit la o normalitate (se vor supara doritorii de senzational) buna si as spune stimulatoare (adica ne-creatoare de inhibitii); m-ai incitat sa citesc si altele scrise de tine si am gasit texte minunate, diferite ca forma, dar in care e mereu prezenta o particica din tine; cel mai mult m-a impresionat insa Scrisoarea cu personaje. Am regretat ca nu am descoperit-o mai demult. Mi se pare ca nu se adreseaza copiilor sau in orice caz nu numai lor. Iti admir sensibilitatea, delicatetea, modestia, dragostea pentru copii, ironia fina si frusta, talentul. Poate cu asta trebuia sa incep.
Ma bucur mult ca te-am aflat.
Astept si eu continuarea.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !