Comentariile membrilor:

+ Recomand: obiect estetic desăvârșit!
Ioana Geacăr
[09.Jan.07 18:35]
Impresionant sincretismul, se pliază perfect cuvântul verde pe verdele pictural.
Obiect estetic desăvârșit acest colaj din concret și abstract, realitatea care se transfigurează în liniile și culoarea din lumea de dincolo, ca și subiectul poeziei care caută transferul în vegetal, în liniștea verde pentru "moartea de o noapte în pântecul cărnos".
Poezia asta e un cântec de purificare, sobru și delicat deodată. O căutare a unei renașteri spirituale.

 =  k
katya kelaro
[09.Jan.07 19:17]
da, e frumoasa atat ca si conceptie cat si ca realizare

 =  elena
Dan Cârlea
[09.Jan.07 19:35]
textul e chiar bun, dar scapa mai de poza asta. Stiu ca ti se pare extra, ca ai muncit la ea, dar nu e cum trebuie, Lasa textul liber.

 =  răspunsuri
Elena Overhamm
[09.Jan.07 20:45]
Ioana, nu-i așa că avem toți verdele nostru? Nici nu mi-aș fi putut imagina că tu n-ai rezona la acest text, chiar dacă este unul foarte personal... având o conotație aparte pentru mine! Ca de obicei, aprecierea ta este onorantă și încurajatoare.
Îți mulțumesc, pe curând!

Katya, bine ai venit în vizită! De asemenea, mulțumiri sincere pentru opinie!

Dan, mulțumesc și ție pentru vizită! Poza rămâne, asta este "zugrăveala" gândurilor mele... verdele ăsta mi-a fost confident, multe zile am stat de vorbă, la marginea mării. Câte ar fi de spus... oricum, încă o dată mulțumiri pentru semn!

 =  Parere
Andu Moldovean
[09.Jan.07 23:09]
Apreciez ideea. Elena n-o fi ea din Troia, dar e o luptatoare, iar pe mine asta ma fascineaza. Elena inoveaza, imi scot palaria mea imaginara in fata acestui efort. Bravo mey femeie!
Andu.
P.S. Nu-mi prea place expresia "Dumnezeul plantelor" cred ca intelegi de ce... e prea frust atee, nu?

 =  nu recomand
Alina Manole
[10.Jan.07 02:31]
Nu recomand: fontul rotund, mărimea fontului prea mare, alegerea unui contur nu e tocmai fericită aici; ligamentul licențios, alinierea la stânga a scrisului, stridențele, fâșia de contururi căreia nu îi găsesc vreun rost (acolo).

Textul nu e tocmai rău, dar nu e deosebit. Foto la fel. Mă întreb cum și dacă se mai pot aduce îmbunătățiri, iar răspunsul e: nu.

M-am uitat la tine în pagină și am văzut că asemenea vizuale au fost susținute. Nu te amăgi, nu asta e arta. Și dacă nu vrem să facem artă, atunci ce vrem?! Sfat: încearcă altfel, ceva total diferit.

 =  și da și nu și între
Ela Victoria Luca
[10.Jan.07 02:50]
la această vizuală (la cealaltă nu am cum preciza eu), la recomandarea unui autor bun, care a evidențiat-o și a propus-o spre recomandare, am ales să o propun primei pagini tocmai fiindcă "alunecă", și ca foto, și ca poezie, pe marginea dintre a fi și a nu fi apreciată/primită de citiori.
Nu e dizarmonie text-imagine, fiindcă ele se acordează în compoziție, nu se poate spune că nu ține seamă de valențe estetice; poezia în sine are elemente de retușat, desigur, iar la fotografie pot fi aduse alte modificări sau atenuate efectele.
Ceea ce a remarcat Ioana în comentariul său rămâne valabil. Așa cum rămâne valabil și ceea ce a precizat Alina anterior mie.

Eu aș spune așa:
- aș fi redat mult mai discret trecerea (în imagine) prin realități, aș fi atenuat cumva stridența.
- scrisul (ca font) nu l-aș mai sublinia prin contur. nuanța aleasă se potrivește însă.
- poezia: aș prelucra, aș subtiliza mesajul. ideea dumnezeului plantelor, lumii vegetale (magda isanos, ana blandiana etc) este foarte întâlnită, aici nu asta ar fi problematic, în fond multe s-au scris în variante multiple deja. Ci aș fi mers pe o linie mai sublimată.
- aici nu vorbim de tăgăduiala unei recomandări, sper, fiindcă esența nu este aceasta, desigur că autoarea poate vedea lucrurile cu toate nuanțele lor. au fost vizuale și vizuale, pe prima pagină. care pot fi și ele, întotdeauna, criticate, ca orice primă pagină.
Pentru un cititor poate fi o creație desăvârșită, pentru altul ceva ce nu se poate nici îmbunătăți. Între ei marja este larg deschisă. Și intervaul e deschis, mai ales când comentariile sunt analize pe compoziție.

Ela

 =  Ela, de gustibus
Alina Manole
[10.Jan.07 03:19]
Ce "nu recomand" din concluzia comentariului meu era tocmai precizat în corpul textului. Acum văd că e și recomandat textul. Intervalul de care tu amintești e și acela dintre un text bun și unul slab. Însă arta are și ea niște limite de subiectivitate pe care nu eu le-am stabilit. Sincer și fără ca autoarea să se simtă jignită: vizualul e undeva la mijloc între kitsch și artă. Dar, vorba ceea, dacă ai de parcurs un drum de zece pași, fii sigur că nouă sunt până la jumătate.

 =  tu hotărăști
florian stoian -silișteanu
[10.Jan.07 03:32]
am de lucru.și în loc să scot minereu din poeme umblu pe asfaltul încins al recomandatelor...Dumnezeul pietrelor.moartea de o noapte...etc...Elena ...sunt...cum să scriu...sunt atât de bătucite..........măcar dacă pe final cădeai de pe bicicletă și ierdeai mortul care a pedala rupând pământul prin poemul tău măcar la final..........nu dau lecții nimănui despre aer despre pierdere despre poemul sau poemul ori poemul.Sunt trăitor doar.Și fiindcă trăiam am intrat și ieșit.te salut cu blândețe ca un poem.tu hotărăști

 =  .
Ela Victoria Luca
[10.Jan.07 03:59]
alina, văd că ceea ce las în comenatriu devine sursă de interpretare "între" două persoane pe altă pagină, "între" tine și acea autoare.
eu nu te-am contrazis pe tine deloc. dacă citești mai sus, am spus că rămâne valabil. cum rămâne valabil și ce recomandă Ioana. detalierea mea a fost doar de nuanțe. poate inutilă. dar așa am considerat că este corect pentru autor și cititori/comentatori să las cuvântul meu aici. cu răspunderea a ceea ce fac. și cu respect pentru cel care privește și cel care scrie.
nu am propus nici pentru polemică, nici ca să vedem ce e "între" unii și alții, unele și altele.
mulțumesc pentru înțelegere, cred că e firesc să nu se continue "alunecarea".

Ela

 =  răspuns
Elena Overhamm
[10.Jan.07 13:47]
Vă mulțumesc pentru semne, comentarii și toate celelalte considerente.
Toate cele bune și vă salut!

 =  Foc și cântec sub lespezi de frunze...
Magdalena Dale
[13.Jan.07 19:20]
Mie mi se pare că imaginea ilustrează foarte bine cuvântul. Poemul cred că exprimă dorința de a evada din temnița trupului imperfect, pentru a se reface în flori și semințe libere pe aripile vântului. Nicio teamă regrete nimicuri, toate rămân în urmă pentru că sunt legate de imperfecțiunea naturii umane. Rămâne doar libertatea spiritului și puterea de foc a inimii ascunsă sub lespezi de frunze. Îmi plac în mod deosebit ultimele două versuri.

doar un cântec în surdină și un foc
sub lespezi de frunze pretutindeni


Cred că ai scris versurile în partea în care își dorește sufleul să locuiască, cealaltă parte este contorsionată de vicisitudinile pe care ființa fizică este obligată să le suporte, iar partea din mijloc este cea care de fapt distorsionează reflectarea, cea care rupe fără puterea de a șterge...


 =  o viziune
Camelia Tripon
[15.Jan.07 11:32]
minunată, armonizarea cu regnul vegetal, cu natura și sensibilitățile ei purificatoare...revoluționarul semn de aer...palpită în fluidul...cu...vânt...

 =  răspuns
Elena Overhamm
[15.Jan.07 14:53]
Magdalena și Camelia,vă mulțumesc pentru popas și opinii!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0