Comentariile membrilor:

 =  suflare
Geta Adam
[06.Jun.06 08:29]
atata "prezenta" in linistea ta:)
multi cititori vor ramane "fara suflare". mie asa mi s-a intamplat:)

 =  Geta
Vasile Munteanu
[06.Jun.06 08:39]
"deconectați de la aparat" nu vom fi vii, dar "vom trăi" o moarte autentică :).

mulțumesc pentru lectură și pentru "mărturisire" :).

Cu drag,

 =  Poem de iubire lung de la viata la moarte
razvan rachieriu
[06.Jun.06 11:10]
Excelentă este viziunea iubirii, pătrunsă de timp (“iubirea e direct proporțională cu pătratul oricărei raze înmulțit cu numărul secundelor de când ne-am cunoscut”), de distanță (“ieșirea ta dislocă un volum egal cu numărul bătăilor din buze”) și trecută prin actul creației (“fără tine nimeni și nimic nu se lasă descris”).
Între spațiile iubirii încape “o țară ștearsă de pe hartă” , un poem lung de la viață la moarte prin care variază sinusoidal dragostea.

 =  mai rapid decat lui ursache
felix nicolau
[06.Jun.06 13:06]
tehnica matura peste un , as spune, grupaj de poeme. cum vine chestia "imi bocesc"? nu ca autorul are de dat explicatii cuiva, ci doar asa...
fain

 =  Răzvan, Felix
Vasile Munteanu
[06.Jun.06 13:14]
Răzvan: îți mulțumesc pentru interpretarea "spațio-temporală" și pentru posibila indentificare a unor "durate".

Felix: "îmi" ține, probabil, de "stilizarea" unei diateze; mulțumesc pentru lectură și pentru presupoziția de "maturitate".

 =  "noi sigur o sa ne iubim pruncul"
nica mădălina
[06.Jun.06 14:36]
ca e din carne si oase, ca e vis, ca e din vreme si loc, ca e le mal de vivre cu dintii tociti, ca e o potentialitate candva delimitata (stearsa, dar mereu acolo), ca e imuabil sau nu, omul acesta e dupa datina (pre-determinare a metodei, acceptata intr-un mod paradoxal razvratit, cu unghii mizere si muste pangarind vinul) si de catre sine plans. asteptarea nasterii celuilalt, ca o nastere proprie, etapizarea cresterii (desavarsirii), delimitarea mecanismului sau cauzal, conturarea instrumentelor, dar mai ales sugestia intoarcerii, a farmecului aferent "caznei" (taratul de melc raportat la acela al pruncului) converg spre continuumul creatiei, unde rolurile sunt intersanjabile. si peste toate iubirea, precum rafinamentul diacriticelor, indiferent de maniera plangerii-viata (a pruncului, a salciei, a fragilitatii insesi).

 =  erata
felix nicolau
[06.Jun.06 14:38]
am vrut sa zic - mai rapid decat melcul lui mihai ursache din poemul de purpura.

+ Când oamenii uită să mai asculte :)
Florin Andor
[06.Jun.06 14:41]
... textul acesta mi-a intrat în contur prin ochiul orb al cuvântului, alungindu-se apoi și-a găsit loc acolo unde gândurile-mi nestatornice desenau o fericire ascunsă de ochii lumii (poate că nu eram pregătit să-i primesc freamătul) ... de câte ori visezi rămân neatinse vremuri și destulă căutare(recunosc, primele versuri le-am măsurat cu cotul, ca pe o logodnă rămasă neatinsă; imaginația și fantezia te-au împletit frumos ... aici crezi ce vrei!) ... în fiecare zi ce pare aceeași îți alungești într-un pendul femeia, coborâtă (parcă) din buletinele de știri ale unei muze; te prefaci în balsam așteptând creșterea după acele atingeri fără geamăt ... am gustat sugestia "de câte ori visezi - la micul dejun - ieșirea ta - mă întorc – indiferent - aștept să cresc - â din a" ... mi-a plăcut felul în care ai știut să te deșiri într-un rău existențial stăpânind de la zâmbetul abia schițat până la o afecțiune oarecum docilă, prinsă în căușul palmei stângi ca un dar al vorbirii ... mă iartă de nuanțe personale de percepție, cuvintele trădează de cele mai multe ori ... recomand cu căldură acest text ... la bună veghere :)

 =  Un poem complicat
Andu Moldovean
[06.Jun.06 16:27]
O abordare dificila, ceea ce aici este simbolistica se transforma in sentiment trecand prin chinuri inimaginabile. Desigur, putem sa ne gandim, ca Roberval, la armistitiul cardioidei care pune in final un fel de ordine in toata aceasta desfasurare care, pana in cele din urma, eu cel putin nu cred ca ii apartine acestui genial Etienne.
Poemul se doreste carnal, insa lui Vasile nu-i prea ies aceste "osanze literare" : orgasme, sani, el cand rosteste aceste cuvinte eu ma gandesc de indata la altceva. Natura eterica a scrierii lui Vasile Munteanu este predominanta in aproape orice situatie.
Nu am inteles de ce in ultimul vers avem repetitia
"între mine și-ntre ce-aș fi fost".. e ceva neterminat aici.. intre CE si CE? E o simple eroare de expimare (eludabila, desigur) sau are alte semnificatii? Greu de spus.
Mi-a placut, imi place cand e vorba de matematica, oricand,
Bobadil.

 =  răspunsuri
Vasile Munteanu
[06.Jun.06 18:09]
Mădălina: „le mal de vivre cu dintii tociti”…; mulțumesc.

Felix: nici un bai, asociasem deja „elipticul melc”… ; mulțumesc, din nou, și, crede-mă, eu tot pe Ahile aș paria :).

Florin: nu e nevoie să te scuzi; în definitiv, orice text, mai ales poezia, se rescrie de către cititor, mai ales prin „imaginație și fantezie” :); mulțumesc pentru deslușiri și pentru apreciere.

Andu: simpla presupoziție de „eroare de exprimare” m-ar scuti de orice tendință de a sugera „uzanțele”; dar se pare că matematica întrezărită de tine în sub/text nu îți este de prea mare folos; dacă ai fi abordat interpretarea din perspectiva fizicii (a dinamicii, mai exact) incluse în titlu, poate te-ai fi apropiat puțin mai mult de “eludabilitate”; iar, dacă ai fi ținut cont de trimiterile implicite ale textului situate „dincolo de fizică” (planul metafizic, adică), ai fi înțeles că „melcul lui pascal” nu e un titlu ales de dragul onomasticii și ai fi avut surpriza să constați că poemul nu e atât de complicat pe cât vrei să sugerezi altora; eu îți mulțumesc pentru lectură, pentru bunăvoința comentariului și regret sincer că ți-am provocat nelămuriri.

+ semn
Elia David
[06.Jun.06 21:40]
Pentru persoana care nu s-a nascut inca, dar e atat de vie in poemul tau.
Pentru "raul existential" care iti face un mare bine.:)
Pentru "tara stearsa de pe harta" prin care noi mai ratacim inca.:)
Pentru limba ta, limba ei, limba noastra, limba romana.:)
Pentru intreg poemul, de fapt...

 =  Multumesc
Andu Moldovean
[06.Jun.06 23:42]
...pentru surpriza din comentariul tau. Pana la urma, o surpriza ramane mereu o surpriza.
Bobadil.

 =  Elia, Andu
Vasile Munteanu
[07.Jun.06 00:34]
Elia: pentru cu EL-I-A; mulțumesc.
Andu: "E o simple eroare de expimare (eludabila, desigur) sau are alte semnificatii? Greu de spus."; la fel de surprins sau, de fapt numai eu ar trebui să fiu surprins; nu am făcut altceva decât să sugerez atât cât este nevoie că nu este o "eroare de exprimare"; sincer, pe tine ce anume te-a surprins?

 =  Andreea Marin
Andu Moldovean
[07.Jun.06 01:14]
Ted, ce m-a surprins?
1/ La ce fizica (sau metafizica) faci referire? Melcii lui Etienne Pascal sunt curbe de gradul patru, generate de doua puncte si o secanta pe cerc (aprox).
2/ Exprimarea hai sa o numesc "normala" este " intre x SI y", nu "intre x SI INTRE y".. atat.
Noapte buna,
Bobadil.

 =  Andu...
Vasile Munteanu
[07.Jun.06 01:38]
încântat de cunoștință, ți-ai schimbat pseudonimul? ai dreptate, documentarea ta (întru târziu) "aproximativă", dar viziunea ta (non)estetică asupra curbelor de gradul patru este demnă de un mtf-ist "normal" care nu poate gândi decât "între x și între y"; sunt sigur că vei atribui valori corespunzătoare lui x și y, astfel încât "între" să respecte implicația logică...; dacă nu, ai dreptate... noapte bună.

 =  fortunate senex
Stefan Laurentiu Dan
[07.Jun.06 07:30]
"daca nu miroase a caprioara, nu deschid"
... daca nu miroase a poet, nu citesc.
-:)
Or, in cazul asta am citit -:)))



 =  Ștefan & Laurențiu & Dan
Vasile Munteanu
[07.Jun.06 13:24]
salut treimea ta prenumerică și îți urez bine ai venit; mulțumesc pentru lectură.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0