Comentariile membrilor:

+ Sechele
Cristina Andrei
[12.Jun.09 16:41]
Un eseu demn de toată lauda. Lucrat cu migală, cu atenție pentru detaliu, pentru prezent și trecut. Ironie strecurată "subversiv", subtil, dar și un simț al realului, al realității, al semnificațiilor ce se ascund sub obiecte banale, ce pot deveni, la o analiză atentă, adevărate simboluri. O întreagă istorie socio-culturală concentrată în observații pertinente asupra unui obiect absolut banal.
Întâmplător, s-a suprapus eseul tău foarte mult cu propriile-mi concepții despre pungi și sacoșe și evoluția lor de la comuniști încoace, subiect dezbătut în familie cu ocazia introducerii pungilor eco. Dar presupun că astfel de discuții s-au purtat cam în toate familiile :))
Uf! Recunosc că, personal, am rămas cu oarecare sechele din vremurile de tristă amintire. Mi se întâmplă încă și astăzi să păstrez prin casă câte o pungă mai de Doamne-ajută, arătoasă și rezistentă, cum făceam odinioară, când puneam mâna pe câte una mai specială, "de afară", care lua ochii colegilor de școală / vecinilor / prietenilor etc. Vorba ta: indiciu de "legătură" cu "lumea de dincolo", ca să zic așa, deși contactul cu ea se reducea de multe ori doar la respectiva pungă.
Ai reușit să surprinzi numeroase aspecte de istorie socială, aspecte comune sau deosebite, cu răbdare și detaliu, tot respectul pentru acest text; văd că ai înclinații către scrieri cu suflu social-economic și tente politice (subtile, de altfel, dar e cu atât mai interesant, eseul de față poate fi considerat și o prezentare a sistemelor politice prin care am trecut, cu diversele lor influențe din afară sau tare dinăuntru, din perspectiva evoluției banalei pungi).
Numai bine,

 =  Punga călătoare
Teofil Stanciu
[29.Jun.09 00:34]
Apreciez complimentele aduse textului meu. Totuși, n-aș refuza nici observații critice, în cazul în care s-ar ivi.

Inventarul obiectelor actuale, trecute și viitoare din gospodăriile noastre cred că poate dezvălui numeroase aspecte din „culise”. Silviu Prigoană (nu sunt un fan...) mai pomenește periodic despre calitatea gunoiului și evoluția acestuia în România. Interesantă „vedere”. Poate scrie și el ceva pe undeva despre asta.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !