Comentariile membrilor:

 =  lamentatium mater studiorum est - sau revoluția pe bicicletă
Alberto M. Popesco
[31.Jan.09 20:58]
părerea mea e că un rebel nu se lamentează niciodată. james dean nu arată cu degetul, nu pârăște pe cei cărora le-a dat stele și nu i-au făcut jocul, mă rog, părerea mea personală
un rebel se bazează pe cojones, vezi che guevara trimis de castro în munți. un rebel e în fond un neadaptat și, de obicei, moare într-un șanț.

destul de amical

 =  De la criza mondiala la criza de rebeli
Adrian DUMITRU
[31.Jan.09 20:53]
Victore -

te-ai intrecut pe tine insutzi. Iata un set coerent de idei, pe care le pot accepta sau nu (-asta e problema mea, nu-i asha?), dar numai dupa ce le voi fi citit. Tu tzi-ai facut datoria shi le-ai expus, de data aceasta bine, concis shi precis.

Shi totushi, de sunt de acord cu afirmatzia ta, "e criza de rebeli in Romania" (o fi intamplator? Intr-o tzara care a preferat intotdeauna sa cedeze decat sa reziste? Dar, inainte de a ne grabi sa judecam, ar trebui cantarite bine cauzele shi efectele), insa e ceva care tzine de stilistica acestei fraze care nu-mi convine. Nu shtiu de ce.

 =  clarificarea unor confuzii / temă de viitor
Victor Potra
[31.Jan.09 22:10]
Alberto, James Dean a fost un actor, nu un rebel. Nu confunda imaginea cu realitatea. Che a fost un exportator de revoluție, apoi un rival pentru Castro. Nu confunda conflictul cu rebeliunea. Un rebel autentic este suficient de adaptat încât să poată combate eficient ordinea represivă. În șanț ajunge după ce nu mai este nevoie de el, când calitatea de rebel a încetat. Nu confunda rolul cu persoana.

Adrian, mulțumesc pentru evidențierea coerenței și conciziei. Aveam emoții că textul este prea lung pentru lectura în spațiul virtual, probabil că s-ar mai putea tăia din el, voi vedea.
Și pe mine mă deranjează sintagma "e criză de rebeli în România", e agresivă și are pretenții sentențioase. Dar s-ar putea să fie cea mai precisă descriere sintetică a realității. În momentul în care voi încerca o explorare la nivelul cauzelor specifice României, tematică aici doar anunțată, poate se va face lumină și în această direcție.

Vă mulțumesc pentru intervenții,
Victor Potra

 =  Victor, cine nu belește ochii...
Cornel Ghica
[31.Jan.09 22:20]
dincolo de cele 7 paradoxuri ale rebelului român (sau de oriunde) rămâne doar atiutdinea – a „clasei conducătoare” care nu știu cum și cu CE judecă în luarea (sau darea) unor astfel de decizii; a ta, care numa’ rebelă NU A FOST (din punctu’ meu de vedere); mai degrabă a fost teribilistă și jemanfișistă – dar asta e altă poveste. și atunci, putem spune „fiecare formă de ordine își generează rebelii pe care îi merită”
am fost (cât am putut de) atent la mișcările din ultima vreme și puteam să jur că asta ți se va întâmpla. cumulu’ LOR (luat ca sumă de posibilități) decăzuse sau crescuse (nu-mi dau seama) la nivelu’ TÃU de asimilare, vizibilitate și (mai ales) de popularitate în răndu masselor de cititori-poeți-talpă. iar promovarea ta în rându’ celor cu nivel 120, dacă mă întrebi pe mine, a fost (mai degrabă) o cursă, nu o recunoaștere.
doar talentu’ și forma (ta) de manifestare te-au ajutat (dar ți-au creat și necazuri, iată) să ieși în evidență (pe bune – vezi proza ta „Plămâni”, „La curve”, etc), să reușești să aduci un mod aparte (simplu) de atractivitate, de „nervilism”, o dinamică în multe sensuri, scoțând la iveală multe stări (latente) din rându’ cititorilor, criticilor, dușmanilor, editorilor.
îmi pare rău că ți s-a-ntâmplat asta. nu pot decât să-ți întind mâna, să te ajut să te ridic, să-ți trag (apoi) una peste ceafă și să-ți spun că (și) asta ți se poate întâmpla dacă nu „belești ochii”.


cu riscu' de mi-o "fura" (de la tine sau de la editori), îți și vă urez o seară minunată.

Cornel Ghica

 =  Paradoxurile agoniei
Liviu-Ioan Muresan
[31.Jan.09 22:39]
Fa ceea ce trebuie, ceea ce regulamentul zice, ca noi nu sintem in stare. Asa grait-a editorul. Care regulament? Care rebeliune? Care ordine? E o mare entropie aici. Va fi si mai mare daca nu se se realizeaza gafa. Eu cred ca singurul in masura de a promova textele e proprietarul saitului. Pentru ca e al lui si stie ce doreste. Rebeliune fata de cine? Zic aici. Editorii devin unelte directionate spre propriile posibilitati. O pauza de reflectie e binevenita. Incepem sa intelegem caracterele. Si e suficient atit.
Cu multumire, LIM.

 =  autoinaltare
Laurențiu Orășanu
[31.Jan.09 23:29]
Daca tu consideri ca un fel de sinonim al cuvantului rebel, Che Guevara, nu a fost rebel, el care a refuzat onorurile (120?) atunci inseamna ca vrei sa lasi loc gol in jurul tau, sa iti elimini eventualii rivali. Cam ce faci pe aici, cum ti s-a mai spus, ridicandu-ti singur statui dupa false batalii. Ti s-a mai spus ca lingi, subscriu, si asta nu tine de rebelism.
Rebelii locului n-au fost promovati pe aici. Au contraire.


 =  rebelita
Nache Mamier Angela
[31.Jan.09 23:36]
articolul impresioneaza prin gravitatea tonului si a interogatiilor pe care le suscita(amare...)
îmi da chef sa scriu ceva despre adevaratul rebel si "falsul rebel"(grandoman) atins de microbul "rebelitei" (devenita o moda care practica "genocidul" melancolicului,emotivului,sentimentalului etc...ca si cum acestia ar fi cantitate neglijabila,"des bons à rien"!!!)
De aceea asistam si pe agonia la o deruta ar unor autori care azi scriu "rebel" si mâine neo-clasic,neo-romantic ,nu mai stim exact pe ce directie se înscriu...la ce credou subscriu ...la ce chemare...
In realitate si unii si altii sunt indispensabili pentru ca trecerea de la vechea ordine la cea noua sa se poata opera...totul este chestiune de constiinta literara...
azi e inadmisibil ca UNII editorii impun o politica editoriala ,o forma de dictatura noua ...nu iau nici un risc ...dezbatere interesanta ,care da chef a se implica

 =  interesant să văd că modelul este aplicabil concret...
Victor Potra
[31.Jan.09 23:49]
Cornel, LIM, textul de mai sus se referă la problematica rebelului în general. Analiza paradoxurilor de mai sus în context agonic e un lux pe care nu mi-l permit acum.
Desigur, e interesant să văd că modelul este aplicabil concret. Aceasta îmi dă speranțe că eforturile de a sintetiza au produs câteva reflecții cu un grad ridicat de universalitate, deci și cu numeroase referințe în situații particulare.
În ceea ce privește aprecierea mea ca autor și ca persoană, vă mulțumesc. Dar nu trebuie să vedeți în mine o victimă. Am un defect, nu știu când să mă opresc, însoțit de o calitate, nu știu să mă opresc. Deci ne vom mai auzi... :)

Victor Potra

 =  incomprehensibilitate / noncontextualitate
Victor Potra
[01.Feb.09 06:49]
Laurențiu Orășanu, trebuie să te rog să reformulezi ceea ce ai dorit să spui, mie mi se pare incomprehensibilă bucata "Che Guevara, nu a fost rebel, el care a refuzat onorurile (120?) atunci inseamna ca vrei sa lasi loc gol in jurul tau, sa iti elimini eventualii rivali"
Reducând logic, îmi iese așa:
Dacă Che nu a fost un rebel, atunci tu dorești să-ți elimini rivalii. Sorry, dar nu e logic.
În rest am reținut că subscrii la ideea că ling. Te rog, de asemenea, să-mi relevi fie și cea mai vagă legătură a acestui lucru cu textul de față.
În rest, îți amintesc un lucru pe care l-am mai spus o dată: nu sărbătorii până nu ești sigur că ai de ce... :D

Madame Mamier, interogațiile din textul de mai sus sper că au în primul rând valențe de adevăr necontextual. Textul este scris pentru a supraviețui într-un context non-agonic. Pot părea amare doar raportându-ne la concret, ceea ce nu este neapărat cea mai bună idee. Să ne bucurăm! Eseul de mai sus poate fi un instrument (de fapt un început de instrumentar) pentru abordarea sistematică a unei realități românești de care ne declarăm nemulțumiți "in corpore", fără ca cineva să-și asume pionieratul schimbării. Identificarea unor situații endemice de dezechilibru poate fi un prim pas spre schimbare. Vă mulțumesc pentru prezență și reflecțiile din contextul stilistic.

O seară bună,
Victor Potra

 =  noemique
noemi kronstadt
[01.Feb.09 00:33]
minus scenografia spectaculoasa si profunzimea galactica, povestea ta seamana, oarecum, cu cea a imparatului-zeu de pe dune.el a plecat in desert cand a simtit ca a devenit idol-al celorlalti, al lui insisi.dar cum altfel ar fi putut deveni? se pot intreba unii .altii, nu.
si a revenit orb si clarvazator.

cred ca in locul tau, as multumi acelei ultime piese de domino care, justificat dar orb, iti da sansa sa nu pleci, inca, in desert.

 =  ptr noemi
Cornel Ghica
[01.Feb.09 00:40]
noroc că vin copiii dunei să rezolve problema într-un fel.

dar, unde-s copiii și care-i mirodenia (în cazu' de față)?

scuze ptr intervenție, noemi
cu stimă, Cornel Ghica (un fel de Duncan)

 =  zensunni
noemi kronstadt
[01.Feb.09 01:17]
recomandarea zensunni in legatura cu nasterea este asteptarea lipsita de scop, la cea mai inalta tensiune.nu trebuie sa concurezi cu ceea ce se intampla.a concura inseamna a te pregati de esec.nu trebuie sa te lasi prins in capcana dorintei de reusita.astfel, vei reusi pe deplin.

desigur, irelevant pentru un maestru de scrima.dar firesc pentru un mentat si-un dreptvorbitor.

iar mirodenia...n-o simti, n-o mirosi, n-o vezi in fiecare zi, si aici?

 =  rebel fara cauza!
Anca Roshu
[01.Feb.09 06:39]
citeam textul, care n-ar fi rau, in esenta, si ma gandeam la dedesubturi. nu le cunosc, pentru ca, la fel ca in (mai) toate situatiile, evit barfele, scandalurile, sau circoteca, cvasi-generalizata in aceasta tara care sufera de lipsa acuta de rebeli.
textul ar fi bine scris, sau chiar e bine scris, intr-un fel. dar coborarea de pe inaltimile unde se afla singur rebelul cu printipiile lui in contextul agonic mi se pare hilara. e ca si cum am merge sa povestim despre principii si rebeli la grupa mica de la gradinita din cucuietii din deal, in loc sa le zicem scufita rosie si alba ca zapada.
cred ca autorul textului, desi se pare ca are cunostinte teoretice foarte bune despre rebel si rebeliune, nu poa' sa le puna in practica.
e foarte bine conturata imaginea in care rebelul primeste niste ceva, bani, functii, niste nivele cu stelute, par example, s-atunci zau ca nu pricep cum te mai poti lamenta cand ai fost in aceeasi grupa mare.
eu am mai zis de cateva ori ca regulile nu sunt respectate, dar, pana la urma, asta nici nu mai conteaza, daca esti rebel, oricum incalci regulile, nu-i asa?
paradoxul in cazul de fata este dat de o situatie care e foarte bine caracterizata de o vorba populara 'cu fundul in 2 luntri, ca varianta din spatele blocului a expresiunii aleia nu pot s-a spun, oricum o cunoaste autorul textului. adica nu poti sa fii si rebel si cu nivel! (vuuu, ce rima mi-a iesit! :) )
si daca esti cu nivel dar vrei sa mai fii rebel, se pare c-ai incalcat niste reguli, si-ti scade nivelul?
in definitiv, care e problema? lasand la o parte faptul ca este intr-adevar che un sinonim al cuvantului rebel, in speta de fata avem de-a face, in opinia mea, cu un 'rebel' fara cauza, care a incalcat foarte multe si de foarte multe ori niste reguli (mi-aduc aminte perfect ce comentarii facea la adresa mea, si a altora de pe site, comentarii care nu aveau absolut nicio legatura cu textul, dar cu acuze si insinuari penibile referitoare la vietile private ale oamenilor care postau - se pare ca rebelul era informat si despre nivelul celor 'comentati', si avea si mai mare spor atunci cand replica nu-i putea veni la timp, fiindca acel comentariu al 'opozantului' trebuia aprobat, deci aparea mult intarziat fata de al lui), si acum se gaseste suparat ca s-au aplicat acele reguli. probabil, in virtutea nivelului inalt la care ajunsese rebelul, sa fi crezut el oare ca regulile nu i se mai aplica?
si tot apropo de rebeli, si de fair play - cred ca iti este oarecum necunoscuta nu sensul expresiei, ci aplicarea ei in practica - victore, am mai zis, daca vrei numai comentarii pozitive, push the button, poate iese ceva. c-am mai comentat in ultima vreme un text de-al tau, si, vazandu-ti raspunsul (din nou se referea la mine, la viata mea privata, si erotica, in special, se pare ca ai facut o mica obsesie cu treaba asta!), am vrut sa-ti mai fac o mica precizare, daaaar...surpriza : sirul comentariilor tocmai fusese inchis!
daca vrei sa inchizi si dupa commentul asta, sa nu mai pot sa-ti raspund, nu te mai stradui, nu o sa mai revin in pagina ta, pentru ca furtunile in pahare de apa ma lasa la fel de indiferente precum toate vietile altora, care nu-s prietenii ori familia mea. deci, si a ta, in caz ca nu ai inteles!

 =  noemi, sans remords
Victor Potra
[01.Feb.09 06:39]
Păstrând proporțiile, aceste șase luni de Agonia au fost un anabasis, Noemi. Deși punctul de sosire pare același cu cel de plecare, nimic nu mai e la fel. S-a adunat cunoaștere, s-a pierdut inocență, s-au născut scrieri, s-au risipit energii.
Nu pot mulțumi decât metaforic unei prezențe nonconștiente de sine și de acțiunile sale, cu reversul că nici supărare sau regret nu poate fi, pentru nimic.
Pe de altă parte cred că ai dreptate, mă apropiam de punctul încălcării propriului meu motto.
Și repunerea ipotezelor îmi priește, dovadă textul de mai sus. Nu mai scrisesem un text limpede și analitic de prea multă vreme.

Mulțumesc,
Victor Potra

 =  cam așa
Laurențiu Orășanu
[01.Feb.09 06:58]
Victor Potra,
La felul in care ma citezi, facand sa para virgula intre subiect si predicat, nu ar fi cazul sa-ti raspund. Anca Roshu a inteles, tu nu vrei. De aceea ii tot citez pe altii, care subscriu la parerea mea despre tine, pentru ca tu de la mine nu intelegi.

De ce ai avea tu nevoie de parerea mea cand iti acorzi singur calificativul?
"Și repunerea ipotezelor îmi priește, dovadă textul de mai sus. Nu mai scrisesem un text limpede și analitic de prea multă vreme."

Cred ca au fost cu totul vreo 3-4 auto-laudativi de cand misun eu pe aici (vreo 6 ani si ceva). Respect.

Vezi ca ai un i in plus la : "nu sărbătorii până nu ești sigur că ai de ce", de la viteza cu care scrii, probabil, viteza care pare sa duca la concluzia ca Agonia a agonisit mult de cand esti tu pe aici. Iata citatul, separarea nu-l scoate din context, ca la tine:

"Păstrând proporțiile, aceste șase luni de Agonia au fost un anabasis, Noemi. Deși punctul de sosire pare același cu cel de plecare, nimic nu mai e la fel. S-a adunat cunoaștere, s-a pierdut inocență, s-au născut scrieri, s-au risipit energii."



 =  "rebelul trebuie să aibă voce pentru a fi auzit"
Dana Banu
[01.Feb.09 09:30]
Se pare că experiența recentă ți-a fost de folos, ai scris un material bine periat și fără excese, fără 1000 de paranteze lămuritoare cum de multe ori îți stă în fire.
Prima frază mi se pare însă ciudată, nu ca sens ci ca formulare. În fine, s-ar putea să fie doar o senzație de moment.

Nefiind un jurnal mă feresc să fac vreo legătură între persoana ta și ideea textului.

Nu e vreo capodoperă și nu cred că revoluționează nimic dar ca lectură de duminică dimineața merge, mi se pare chiar ok(aici te-am cam lovit, de, nu mă pot abține:))), adică nu e nici plină de prețiozități-pretențiozități nici nu enervează prin tonuri categorice, e decentă și cum am mai spus, curată.

E bine că îți exersezi vocea, sunt sigură că într-o zi vei reuși să cânți o partitură amplă și perfectă.


spor la scris



dana

 =  Lecții de logică, percepție și prietenie
Victor Potra
[10.Dec.18 14:27]
Laurențiu Orașanu, din cauza lipsei diacriticelor din comentariile tale se pare că am înțeles greșit ce ai spus. Să reformulăm:
Dacă tu crezi că Che nu a fost un rebel, el refuzând onorurile și tu acceptându-le, "atunci inseamna ca vrei sa lasi loc gol in jurul tau, sa iti elimini eventualii rivali"
Tot nu văd implicația logică. Nu decurge pe cale de consecință logică concluzia introdusă de "atunci". Cunoști termenii despre care vorbesc, nu?
Cel care s-a schimbat în șase luni sunt eu. De exemplu te cunosc pe tine, nu mai îmi fac nici o iluzie în ce te privește, am scris aproape o sută de texte și consum energie răspunzându-ți.
Dacă ai ceva de spus și despre text te mai aștept cu plăcere.
Pe de altă parte nu am făcut filosofia degeaba. Știu când un text este limpede și analitic.

Anca Roshu, faci foarte multe presupuneri, comul tău abundă în speculații. Ai folosit de patru ori "se pare". Iar faptul că tu și Laurențiu Orășanu vedeți un banal nivel de acces pe un site ca un favor sau un privilegiu, vă face apți pentru servitute.
În privința singurului lucru concret la care te referi, comul pe care îl presupui despre viața ta privată, țin să-ți reamintesc că mi-ai împărtășit impresia ta despre lectura "Lolitei". Ți-am mulțumit pentru confesiune, și mi-am manifestat speranța că vei mai avea asemenea experiențe pe care am dedus că le prețuiești. Evident într-un context literar. Faptul că ai făcut alte conexiuni nu poate decât să mă amuze. Îmi este suficient să încerc să te citesc, mai mult ar fi deja o povară.
Comentariile le-am închis pentru că nu mă mai interesează nimic din ce mi s-ar putea spune pe subiectul acelui text.

Din nou, observ la tine și la Laurențiu Orășanu o confuzie comună multor altor agonici, care însă introduce o decoerență gravă în înțelegerea și abordarea fenomenelor. Este vorba de confuzia (sau identificarea intenționată) a enunțului și enunțătorului. Este principala problemă care vă handicapează în dorința voastră sinceră de a trăi după principii, nu doar după afecte, la întâmplare. Dat fiind că încercați să creați literatură, acest defect nu este neimportant. Reflectați. Destinși, dacă se poate.
Nimeni nu vă poate lua ceva din ceea ce gândiți, simțiți, creați. Dar nici nu poate adăuga, desigur. Sunteți ceea ce sunteți, iar eu mă bucur că este așa.


Dana Banu, este minunat că faci o distincție clară între text și autorul său. E genul de prietenie autentică care poate aduce plusvaloare, atât intelectuală cât și sufletească celor ce se numesc prieteni, într-un asemenea context sincer și direct.
Ne mai citim, desigur... :)

O seară bună
Victor Potra

 =  eh!
Paul Bogdan
[02.Feb.09 06:32]
Victor, textul de mai sus nu este altceva decât o pretențioasă batere a apei în piuă care își propunje să poleiască un caratcer... complicat, să-i spunem.

Te-ai gândit la faptul că unii rebeli pot fi pur și simplu paranoici? Următoarea frază m-a edificat:

"
Oricărui rebel care reușește să convingă, i se va propune, mai devreme sau mai târziu, un târg. O integrare în ordine, un rol, o poziție în elită. Acest lucru poate fi făcut explicit sau implicit. Metoda subtilă de corupere constă în acordarea de drepturi, conform structurii organizaționale acceptate, coroborată cu o presiune crescândă pentru respectarea și chiar promovarea regulilor prestabilite."

Adică ție ți s-a acordat nivel 120 pentru că a vrut cineva să te "domolească", cumpere, corupă?
Pe mine nu m-ai convins! Ai primit nivelul deoarece s-a considerat că poți promova pertinent texte de valoare. E atât de simplu... de ce simți nevoia să treci această banalitate prin creuzete și alambicuri?

De ce ar fi făcut "elita" acest lucru când era mult mai simplu să primești nivel de acces -20?!

Fraza:
"O lecție care e bine să nu fie uitată: rebelul nu-și poate însuși metodele represive ale ordinii. Nu fără a deveni fie un demolator nediferențiat, fie un generator de elită care să înlocuiască vechea conducere, continuând opresiunea într-o nouă formă."

...poate doreai să fii un "generator de elită" și ai sfârșit prin a deveni un demolator?:) ... hilar, Victor... hilar


Nu știu de ce se consideră acest site a fi un fel de stat dictatorial și că regulamentul său de funcționare este un fel de constituție perfectibilă.

Îi asigur pe toți membri acestui site că sunt membrii unui simplu portal cultural fără pretenții de organizație de tip social și care, din păcate, în momentul actual funcționează doar din inerție.

...nivelele de acces nu sunt grade nobiliare, ci simple gradații de opțiuni tehnice prin care se poate asigura acestui site un conținut decent din punct de vedere literar.

Editorii fac tot posibilul pentru ca acest site să nu se desființeze nu pentru că ar beneficia de avantajele unui fotoliu în "Marea Adunare Națională".
Care este nebunul care și-ar dori ca zilnic să aibă de-a face cu tot felul de ciudați doar de dragul de a sta la butoanele unei dictaturi nerentabile?

 =  curiosity killed the cat! :)
Anca Roshu
[02.Feb.09 07:31]
din fericire pentru mine, sunt mai mult decat o pisica foarte curioasa, ceea ce m-a facut sa-ti redeschid pagina cu textul, si sa citesc si raspunsul tau, si, iaca, nu am murit din asta! :)
nu ma mai mir ca o dai cotita ca la ploiesti, si nici macar ca imi jignesti inteligenta, din nou, rastalmacind niste comentarii pe care le-ai facut, ca sa iasa fix asa cum vrei tu, victor potra.
nu ma mai mira nici macar faptul ca scrii ce scrii, pentru ca NU SE PARE, ci tu stii ca eu mi-am sters cea mai mare parte din texte, deci nu mai au cum sa apara nici comentariile tale minunate in cate re refereai explicit, printre altele, la numarul masiv de barbati cu care as intretine eu diverse relatii, de exemplu. probabil ca si acelea erau tot comentarii la text, asa-i, victoras, asa se face la grupa mica, atunci cand te supara vecinul de la groapa cu nisip ca nu ti-o dat si tie lopatica, te duci si-l parasti la tova c-o facut ce-stiu-ce porcarele?!
nu ma mai mir nici de imprejurarea ca acum sustii cu tarie de 'rebel' ca acest text nu are nicio legatura cu con-textul, ca daca el o emanat din mintiuca ta exact dupa ce ti-o scazut, nivelul I mean, este o pura intamplare, evident!
deci, nu ma mai mir de nimic!
ti-am mai scris in cateva randuri ca scrii bine, aveai momente cand scriai bine, inclusiv textul asta nu este rau scris. dar lucrul asta nu este o constanta, ca dovada ca, in(tre) timp, o data cu cresterea, nivelului, biensur, au inceput sa apara porcarele si prin textele tale, nu numai in comentarii.
ca tu incerci sa ii iei pe toti de prosti de pe site, si cand ceva nu iti convine, sa ataci in toate felurile, te caracterizeaza.
si cum, intr-un tarziu, am realizat eu ca un autor poate scrie din cand in cand bine, poate avea o cultura deosebita, dar asta nu ii va schimba caracterul, nu-mi ramane decat sa citez unu' mai dastept ca mine, si ca tine, potra, la a carui parere subscriu intrutotul, si care zicea asa : decat cultura fara caractere, mai bine caractere fara cultura!

 =  un probabil asumat offtopic
Dana Banu
[02.Feb.09 11:59]
e chiar inutil să mai lovim într-un om care e ieșit din arenă în acest moment, din moment ce are nivel 0 nu mai poate răspunde în timp util iar comentariile lui pot fi refuzate dacă sunt considerate inoportune(eu una cred că putea fi avertizat public de către un editor înainte să fie "sancționat")

dacă omul ăsta e nebun atunci toți de aici suntem nebuni...nu poți scrie dacă ești cu toate mințile acasă, părerea mea, nici nu poți rezista în mediul virtual, normalitatea e în altă parte nu aici

omul acesta nu a îmbrăcat o haină diferită când a intrat în virtualul agoniei, aceasta e greșeală lui pe care trebuie să și-o asume dacă poate, nu a pozat în vreun decent sau în vreun scrobit, a vrut nivel de steluțar și i s-a dat, i s-a luat(cred eu) pentru că a dat dovadă de prea multă exuberanță și nu de puține ori de o extravaganță dusă dincolo de limite, un exaltat ar spune unii, eu spun doar că e un om care nu știe a practica arta compromisului, spune mereu tot ce îi trece prin cap, comentariile lui sunt o revărsare de idei și cuvinte de multe ori inutile, uneori scrie bine, alteori nu, aceasta e desigur doar părerea mea subiectivă de prieten al lui

în fine,
revin acum pentru a vă spune că e momentul să îl lăsăm să scrie, a agitat deja îndeajuns spiritele pe aici, era clar că nu va rezista prea mult, să nu ne transformăm în cei care dau cu pietre în alții și să nu ne mai victimizăm acum, e târziu, e ca și cum am sta la căpătâiul mortului și l-am înjura că nu ne-a dat înapoi banii pe care i i-am dat înainte să moară...

dacă nu vă place omul și autorul nu văd de ce nu îl ignorați

ce faceți voi aici? loviți într-un om care nu se mai poate apăra doar pentru că și el a lovit odată, trebuia să-i răspundeți atunci nu acum(și eu am avut divergențe cu el, divergențe cărora le-am pus punct prin subsolurile textelor unde ne-am întâlnit întâmplător)

dacă vă considerați mai buni decât el atunci fiți, dați dovadă că sunteți mai buni și lăsați-l să-și scrie textele, nu îl obligați să ajungă la -20, nu îl mai tot judecați...

suntem oricum din ce în ce mai puțin aici, ăștia care mai suntem ar trebui totuși să fim mai îngăduitori unii cu alții, asta nu e o pledoarie pentru pace mondială, lumină și alte floricele pe câmpii, e o pledoarie pentru comunitate, pentru că mai există aici o comunitate, bună sau rea dar există(dovadă cei care își șterg textele dar revin, cei care își bagă picioarele și urlă peste tot că aici e locul tuturor rataților dar sunt dependenți de locul acesta, nu vedeți că suntem deja un site de clone?)

cu respect și probabil offtopic


dana banu, încă un nebun de serviciu


PS: Victor, iartă-mă pentru intervenția mea de acum dar...prefer să spun deschis ceea ce cred, ține de faptul că, și eu ca și tine, spun mereu cu voce tare ceea ce gândesc

 =  :)eseu
Carmen-Manuela Macelaru
[02.Feb.09 12:51]
eu cred ca textul trebuie privit ca un eseu pur si simplu.
un eseu care este bine scris si documentat, chiar daca pe alocuri se fac unele remarci nu pot fi decat simple exemple aflate la indemana ca fiecare cititor sa inteleaga exact fenomenul.
subscriu la ceea ce dana banu a comentat, si eu doresc sa ii citesc textele.
mcm

 =  ...
Laurentiu Enache
[02.Feb.09 14:00]
eu cred ca va plictisiti rau de tot

 =  re - the long way home
Victor Potra
[02.Feb.09 14:45]
Paul Bogdan, îți înțeleg perfect reacția sensibilizată, foarte mulți au impresia că ședeți pe sacul cu galbeni... :))
Precizez, clar, din nou: deși anumite reflecții de mai sus mi-au fost prilejuite de agonia, am intenționat scrierea unui text care să supraviețuiască și să fie comprehensibil într-un context non-agonic. Legătura dintre experiența mea agonică și cele de mai sus este extrem de fragmentară. De altfel am spus într-un com de mai sus că nu este potrivită privirea accesului ca un onor sau o favoare. Accesul este o simplă funcționalitate, aici sunt perfect de acord cu tine, iar faptul că site-ul funcționează din inerție - cu tot ce înseamnă aceasta - l-am constatat și eu cu tristețe.
Deci textul de mai sus nu este o pledoarie "pro domo", chiar dacă a prilejuit numeroase dezbateri legate de persoana mea.

Anca Roshu, nu știu mai nimic despre tine, habar n-aveam de textele tale șterse. Doar numele mi-era vag cunoscut, când am citit un alt com recent al tău. Îmi pare rău, pentru mine ești o oarecare, de obicei reușesc să țin minte o persoană când mă impresionează un text al acesteia, în bine sau rău. Fără supărare, nu e cazul cu tine. Știi, eu în locul tău n-aș mai reveni într-un restaurant în care sunt servit prost, respectiv într-un loc în care mă simt în permanență jignit. Eu nu-mi aduc aminte să fi revenit de atâtea ori în vizită la tine, asta în ceea ce privește afirmația ta privind obsesivul... Whatever, scrie și tu "the best you can", în definitiv de-asta suntem aici nu?...

Dana Banu, noi doi am vorbit destul de mult, mulțumesc pentru intervenție. Nu am ce să adaug, deci te salut, Elianule...

MCM, nu știu dacă am fost întotdeauna atât de "fair" față de tine pe cât ești tu acum... În fine, să zicem că totul e bine când se termină cu bine, mulțumesc pentru obiectivitate.

Laurențiu Enache, probabil că ai dreptate, deși orice monedă are două fețe și-o muchie, nu? Nu confunda "jocul" cu derizoriul...

Victor Potra

 =  părere
Anghel Pop
[02.Feb.09 16:54]
"Poetul a tras concluzia că suntem prieteni și a încercat pe canale alternative (messenger) schițarea unei coaliții. Faptul că la un moment dat i-am acordat vizibilitate pentru un text..."

Sunt curios dacă poetul care încearcă pe mess coaliții este Alberto. Dintre acei puțini cărora le-ai acordat steluțe, cam Alberto s-ar încadra în profilul psihologic. Ar fi interesant să aflăm asta, înainte să se desființeze site-ul...

Despre text: Niveluri, steluțe, rebeliuni, coaliții... peste un secol nu va mai exista nimic din toate astea. Neant colorat... Iluzii meseriașe. Trucuri de nimic. Baloane de săpun... De ce să-ți bați capul? Iar peste o sută de mii de ani nu va mai fi nimeni care să știe cine a fost Che sau Dean sau omul. Norii fug, apele trec, pietrele se macină. Be zen!

Ia exemplu de la Alberto, căruia i-a fost scăzut nivelul de atâtea ori încât nici nu mai ține socoteala. Și totuși insul perseverează, se agață, e tenace. Va fi pe aici până la desființarea site-lui, adică până la Apocalipsă. So?

 =  ești sigur, Anghel?
Victor Potra
[02.Feb.09 17:36]
Anghel Pop, mai e "până la desființarea site-lui, adică până la Apocalipsă", așa că identitatea poetului nu este o problemă nici presantă, nici relevantă aș adăuga eu. Era un de exemplu oarecare cu un oarecine, cu avantajul că este foarte comprehensibil.

Cred totuși că textul nu este despre "Niveluri, steluțe, rebeliuni, coaliții" ci despre contradicțiile inerente ale posturii de rebel. Pe de altă parte apreciez îndemnul tău la serenitate.

Am însă o nelămurire: ești sigur că nu există nici o contradicție logică între așteptările tale ca eu să mai scriu texte de nivelul "Plămâni", "La curve" etc. și îndemnul tău de a-l urma ca exemplu pe Alberto?

Mulțumesc

 =  revin
Alberto M. Popesco
[03.Feb.09 05:57]
eu cred că acest eseu a fost produs ca urmare a scăderii bruște a nivelului, un fel de_defulare: copii nu pozați în rebeli că vi se taie gazul, recte - nivelul!
și cum a remarcat și Paul: ca să lupți împotriva sistemului nu trebuie neaparat să faci parte din el.
bun, cât despre stimatul domn Anghel: uită că m-a apelat pe mess propunându-mi o coaliție împotriva lui Mihai Zabet. deh, vremuri trecute și deloc uitate.

oricum, nu este important nivelul, Victor, ci_calitatea textelor tale, și asta o știi foarte bine

destul de amical

 =  Alberto, indecent mic...
Victor Potra
[03.Feb.09 15:56]
Alberto, ce-aș putea să-ți răspund eu și să nu fie offtopic?...
Avantajul de a nu avea nivel: comul tău a trecut pe la un editor și a fost considerat ontopic. Capcana e transparentă...
Chiar mă plictisiți cu toții... Vorba lui Paul Bogdan, nu aveți nevoie de justificare pentru a mă scoate definitiv de pe site...
Relatarea discuțiilor de pe mess (o corespondență privată de fapt), cu precizarea interlocutorilor, este o practică indecentă - consider eu... Drept pentru care vă rog, și pe tine și pe Anghel să vă continuați răfuiala în altă parte dacă doriți să faceți publice discuții private...

Ce să-ți mai spun, Alberto?... Baftă multă.
Victor Potra




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0