Comentariile membrilor:

 =  ironică
dorin cozan
[08.Dec.08 16:15]
asta imi aminteste de frica mea din copilarie de a aprinde cibritul. daca ia foc aerul? mai tarziu, la scoala, m-o luminat. dar si-acum, cand aprind unu, tresar. ca si cu dragostea: de-atatea aprinderi fara rost, mi se fâsâie
sau...cine stie?

 =  părere
Liviu Nanu
[08.Dec.08 16:39]
Un poem frumnos și sensibil, ca o elegie. Doar tramvaiul parcă e lipit, deși are și el rolul său vizual.
Am remarcat:
"de atâta dragoste s-au aprins și pereții
cireșul din fereastră se scutură
de scântei"
"orașul sughite înecat cu roșu de fum"
"ah, cum se zaharisește, între buze
mierea de după - ambra unde
ne vor descoperi peste
milenii"

Citit, plăcut
anton

+ îmbrățișați în țipăt
Maria Prochipiuc
[08.Dec.08 19:43]
cireșul din fereastră se scutură
de scântei

Poezia ta are in ea un modernism matematic, de atâta dragoste s-au aprins și pereții, versul capătă interpretări filozofice: orașul sughite înecat cu roșu de fum. Asumarea fiecărui vers ca pe o proprie structură îi dă poemului o dimensiune interioară. Fiecare vers are un anumit accent și se desfășoară în mod liniar: sirenele mașinilor au pornit toate / când a deraiat tramvaiul / prima dată

Dacă din primul vers cireșul dă acea ,, intenție,, de vitalitate, sfârșitul poemului ne duce undeva peste timp, poate doar clipa e importantă aici, un poem incifrat, în care oricât ți s-ar părea de clar te duce mereu spre altceva.


 =  .
Leonard Ancuta
[08.Dec.08 19:54]
da, un poem bun. chiar mai devreme ma gandeam sa dau o stea, insa ma macina o problema, si anume faptul ca acel fosilizati la culme, pe de o parte e redundant, se intelege perfect din ambra unde ne vor descoperi peste milenii, si in plus taie si efectul acelui imaginativ, imbratisati in tipat, fromos spus.

oricum, asa cum spunea un antecomentator, o frumusete aproape matematica in versuri.

 =  Mulțumesc
Luminita Suse
[09.Dec.08 04:49]
Mulțumesc pentru comentarii. Ne aș tep ta te. Ultimele două versuri mă deranjau și pe mine, nefiind sigură dacă toată lumea știe povestea cu inserțiile din chihlimbar.

 =  Dragostea - tipat continuu
razvan rachieriu
[09.Dec.08 18:16]
Dragostea este văzută ca un țipăt continuu în spațiul tăcerii în care este cuprinsă viața, ca o vâlvătaie ce aprinde pereții – simbolul singurătății, a izolării -, ca o miere cu care sunt unse corpurile înecate în voluptate, iar după actul sexual focul se transformă în fum roșu înecăcios și grețos.






Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !