Comentariile membrilor:

 =  Inlesni
Gârda Petru Ioan
[20.Oct.08 20:32]
înlemni - înlesni

D-le Rodean, (Cornel, ma rog) pentru ghicitori exista niste reguli speciale? Că mi-am încercat și eu norocul, dar n-a fost să fie...

Cu stimă,
Nelu Gârda

 =  Mai dificile?
Rodean Stefan-Cornel
[20.Oct.08 22:21]
Considerăm răspunsul bun, deși eu mă gândeam la formele substantivate "înlemnire" și "înlesnire". Sincer să fiu, credeam că se va rezolva mai greu, dar, în condițiile astea, în curând o să postez mai dificile, să te vedem atunci! Oricum, ești bun!
Sincer să fiu nu am înțeles exact la ce fel de reguli te referi și cum ți-ai încercat norocul.
Cornel

 =  Da, mai dificile
Gârda Petru Ioan
[21.Oct.08 06:48]
Ca la rebus, ceva de 5 stele (ca dificultate). Daca nu ne descurcam, mai arunci cate un indiciu.
Am postat si eu una, a ajuns in atelier si am retras-o cu gandul ca am gresit la forma. Desi nu vad de ce o ghicitoare nu ar putea fi scrisa chiar in proza.

 =  Cât mai diverse
Rodean Stefan-Cornel
[21.Oct.08 07:25]
Nu știu ce să spun referitor la postarea ta, decât că, în opinia mea nu este bine să retragi (să ștergi) prea repede un text postat, până nu și-au spus părerea mai mulți despre el. Nu știu ce să-ți spun de regulile despre care m-ai întrebat, acum am înțeles mai bine întrebarea, dar chiar dacă ghicitoarea, ca specie a literaturii s-ar scrie și în proză, pe acest site, la încadrare este prevăzută ca formă de poezie, deci nu poți posta ghicitoare în proză; poți însă, să scrii ce vrei la personale, sau să scrii o proză, în care, ca subtitlu să dai explicații. Totuși, părerea mea este că, citind atent definițiile pentru ghicitoare, rezultă că versurile sunt mai potrivite pentru a realiza o asemenea creație. Referitor la ceea ce postez eu ca "ghicitori" și la complexitatea lor, pot să spun următoarele:
Văzând că există pe site încadrarea de ghicitoare, eu m-am gândit să postez câteva creații, la granița dintre ghicitoare ca specie literară și enigmă rebusistică. Aceste texte ale mele, sunt practic, tot niște ghicitori, dar, funcție de ideea de construcție și de tehnica de dezlegare, ele sunt duble, triple, cvadruple. Chiar prea deosebite și prea complicate nu pot posta, pentru că necesită prea multe explicații din partea mea, cunoștințe și antrenament de rebusist din partea dezlegătorilor, dar, voi încerca să le diversific, să fie pentru toate gusturile, de cât mai multe tipuri și de grade diferite de dificultate.
Te mai aștept,
Cu respect, Cornel Rodean




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !