Comentariile membrilor:

 =  Mihai
nicolae tomescu
[24.Sep.08 20:27]
În primul rând bine ai revenit pe site. Parcă îți simțeam lipsa.
Am citit cu plăcere însemnările de călătorie. Asta și pentru că soarta nu m-a purtat niciodată pe acolo. Doar în 1989 când mă întorceam dintr-o excursie de la Moscova am coborât din tren în gara Chișinău să cumpăr "Literatura și Arta" (cred că așa îi spunea primei publicații scrisă cu litere latine) Am rămas cu un gust amar când vânzătoare de la chioșc mi-a spus "ia niznaiu govorit po rumânski".(nu știu dacă am reținut bine)
Îmi închipui și orașul Cernăuți, descris de tine, cu patina lui austriacă aducând cu unele orașe transilvane. Cu vreo lună în urmă o echipă artistică de amatori din Cernăuți a dat un spectacol folcloric în piața mare a Sibiului. La urmă au fost invitați spectatorii să bea rachiu dintr-o ploscă. Am gustat și eu. Bună "marfă"!
Cred că ai 2 greșeli în text: 1-Statut de obiect militar= ...de obiectiv militar 2-Arune Pumnul=Aron Pumnul. Poate greșesc?

Cu gânduri bune

 =  Graba strica treaba
Mihai Cucereavii
[25.Sep.08 18:53]
Nicolae, iti multumesc pentru cuvintel spuse din inima. Si eu va duc dorul cand sunt ocupat si nu pot accesa agonia.
Sunt de acord cu observatiile facute. O sa le corectez maine, deoarece am fost la un seminar si la acest calculator de pe care iti raspund, nu gasesc diacriticile.
Numai bine.

 =  erata
Mihai Cucereavii
[25.Sep.08 19:01]
cuvintele

 =  Precizări
Mihai Cucereavii
[26.Sep.08 10:17]
Nicolae, azi având timp, m-am documentat și am găsit la

http://www.eminescuipotesti.ro/sitememipten/enmecronologie7.htm

“Death of Aron Pumnul. Buried in Chernovitz. Deeply loved by his pupils, they dedicate to him a collective volume of omagial poems, entitled Laecrimioarele învãtãceilor gimnasiasti den Cernãuti la mormântul prea iubitului lor profesoriu Arune Pumnul repausat intr-a 12-24 ianuarie 1866.”

http://bibliophil.bibliotecamm.ro

“Laecrimioarele invaetaeceilor gimnaesiasti de'n Cernaeuti la mormintul prea iubitulul lor profesoriu Arune Pumnul raepaeusat intr'a 12/24 Ianuariu 1866.”

http://eminescu.petar.ro/opera_completa/index.html
Mihai Eminescu „LA MORMÂNTUL LUI ARON PUMNUL”

Așa că utilizarea ambelor variante „Arune” și „Aron” sunt corecte. Privitor la „obiectiv” – ai dreptate.

Te mai aștept cu intervenții.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !