Comentariile membrilor:

 =  te repeti
ionut caragea
[12.Sep.08 07:39]
Ai probleme de inspiratie. Te repeti de la un poem la altul folosind aceleasi motive. Poeziile tale au devenit autopastise anatomice. Corpul, mainile, sternul, coloana, sangele, limfa, etc. Incearca sa nu mai depinzi de corp, incearca sa privesti mai departe, incearca prin poemele tale sa exprimi idei profunde, sa alcatuiesti imagini unice, incearca transcendentul, incearca metafizicul, incearca filosoficul. Poezia nu inseamna doar explorari psiho-anatomice... Iti voi lua in ordine ultimele poezii, demonstrandu-ti cele spuse de mine:


in poezia de fata:

în corpul de lângă tine viața intră și iese cu furie
corpul tău ascultător și deschis ca o groapă
să se desprindă din corp, să spargă sub tălpi
celule minuscule, artere pline de limfă? -

în poezia cutia muzicală viața se oprește la timp:

în corpul meu se joacă întreaga piesă
carnea asta albă din care pleacă toate figurinele
mâinile se împotmoleau nătângi


in poezia în ultima noapte și mările se îndepărtează:

și totul se cutremură în corp
tot ce părea viu când țărmul se împânzise de sare
o crustă întinsă pe umeri, neputința din care îți ieșeau
mâini de copil
copilul adăpostit sufla în foc, marea din stern
așa sunt despărțirile, corpuri fragile, rupte unul de altul

in poezia la masă vocea se taie delicat:

există un cuțit special pentru voce, atunci când te ascunzi în corp
șira spinării tresare, mâna strânge cuțitul




 =  parere
Ecaterina Bargan
[12.Sep.08 07:58]
nu as fi remarcat chestia asta fara interventia domnului caragea, dar are dreptate, sunt momente care se suprapun ca tematica, lucru care nu stiu ct e de rau, probabil ca se contureaza anumite stari, dintr-o poezie in alta. nu cred ca esti prima careia i se intimpla, oricine poate prelua inconstient anumite imagini scrise recent dar in urma, pentru a construi o alta poezie, care sa determine starea sufleteasca dintr-un moment concret si, cred, prezent. da, se folosesc aceleasi ustensile, si aceeasi matrie prima. da, ormamentul de baza coincide pe alocuri cu precedentul, dar, oameni buni, atentie la detalii. cred ca e demna aceasta arta de a construi intregul prin detafii, pastrind fundamentul altor lucrari. deci, sunt anumite interferente, dar nu e neaparat sa le luam in nume de rau. aici vorbesti despre tata foarte frumos, cum altadata vorbei despre mama. mi-a placut si finalul.

ec

 =  erate
Ecaterina Bargan
[12.Sep.08 08:00]
cît, materie, ornamentul, detalii, vorbeai.

vai, cit sunt de somnoroasa in dimineata asta.

buna dimineata, apropo, si multa inspiratie mai departe!


ecaterina

 =  nu e chiar asa...
Laurențiu Ion
[12.Sep.08 10:43]
Cred ca acest lucru l-au observat toti cititorii, dar problema este alta: nu toti au inteles ca acestea probabil sunt tonalitati proprii ale creatiilor. Fiecare are un registru, fiecare autor se desfasoara intr-un Univers propriu. Nu putem impune schimbarea motivelor poetice.
Mie mi se pare un lucru normal repetarea acestor motive in creatii diferite, plus ca nu va dura la nesfarsit.
Remarc toata poezia si mi se pare potrivita pentru a fi recomandata si este chiar mai reusita ca "în ultima noapte și mările se îndepărtează", parerea mea.


cu prietenie,

 =  Ionuț, Ecaterina, Ion
Ela Victoria Luca
[10.Dec.18 14:27]
Ionuț, repetarea motivelor sau obiectelor poetice există la orice autor, poți lua Es.Pop, Gellu Naum, Marta Petreu, Nicolae Țone, Manasia, Komartin, Dan Coman, Cosmin Perța, Maria Baros, Ruxandra Cesereanu etc. etc. și vei sesiza asta, la fiecare, în felul lui.
pe de altă parte, au fost zeci de texte în care am scris și metafizic, și religios, și filosofic, și mistic etc. chiar mi s-a reproșat că vreo 2 ani numai așa am scris. a fost o etapă, da.
tu dai aici exemplu 3 poezii succesive. este evident că asta este intenția mea. e un grupaj. așa cum am mai avut grupaje poetice. dacă tu numești asta lipsă de inspiraâie, este părerea ta. intenția mea este doar de a avea un grupaj de poezii pe aceeași liniatură tematică. am făcut asta de f multe ori. e a și cum într-un volum ai avea o secțiune cu "n" poezii pe același stil.
pe de altă parte, citind cu atenție între cele 3 poezii exemplificate de tine sunt și diferențe esențiale. se completează, și ca mesaj, și ca imagine, și ca "motive", și ca stări, și ca "obiecte poetice", ca sferă de semnificații etc. etc. dar sunt legături între ele, și asta am vrut să fac.
și voi continua. și crede-mă că știu bine ce fac. iar de explicitări excesive și eventuale polemici nu sunt dispusă.

Ecaterina, există un "fir" comun acestor poezii, da, ca și detalii diverse care le diferențiază, se vor păstra în aceeași sferă, iar dincolo de "corporalitatea" care iese în evidență unui cititor, pregnantă este de fapt acorporalitatea, imaterialitatea, subtilul, sacrul, dar lăsate în filigran, discret, ochiului care ajunge să le vadă.

Ion, vor mai fi texte pe acest registru, așa cum am mai avut grupaje de texte pe registre, de-a lungul anilor. Tocmai pentru a desfășura firele până la capăt. Și aceste cercuri-cercuri se vor aprofunda, se vor extinde, voi trece ulterior la altele etc.

mulțumesc frumos,

ela




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0