Comentariile membrilor:

 =  *
Andrei Trocea
[08.Sep.08 17:45]
atmosfera e foarte bine construita, fireasca, cu o anume naturalete care seduce cititorul.
adevarata maiestrie sta in constructia frazelor/ propozitiilor, de la unele medii si lungi, care incheaga, la altele scurte, precipitate, care anunta o trecere:
"DE coboară, noi așteptăm, o tensiune s-o tai cu cuțitul, nimeni nu mișcă, mai am timp să fug - îmi zic - iau un taxi până la hotel, voi fi scuzat, am răcit și nu vreau să molipsesc pe nimeni, abia respir, ce caut aici, la ce se gândește M., atâția kilometri, atâtea gânduri, și tusea asta nu se mai oprește, poate visez, nu sunt eu, acuși mă trezesc, plec la cabinet, în Kiriat Ono, dar nu recunosc parcarea, s-a construit între timp și n-am băgat de seamă..."

cu prietenie,
andrei t

 =  Intre doua limbi
Vlad Solomon
[19.Sep.08 01:05]
-- Andrei, iti multumesc ca m-ai citit, intr-adevar, caut sa creez miscare, mi-e greu sa scriu altfel decit " cinematografic", shoturi lungi alternind cu scurte. Din pacate ma zbat, pe undeva, intre doua limbi, ebraica, sincopata, cu fraze scurte si sacadate, si romana, care permite fraze lungi, cu multe intercalari, reflexivitate si noi izbucniri...
Poate e un avantaj, o voi sti in timp, deocamdata simt ca sint nevoit sa traduc multe cuvinte, cind scriu pe romaneste.
Cu aceeasi prietenie,
Vlad

 =  ''naturalețea''... cere multă muncă
Tudor Negoescu
[29.Dec.08 00:32]
Se vede migala de artizan cu care te ''așezi'' pe text și-l lucrezi. E cert că ai experiența scrisului și știi să creezi tensiunea menită să țină cititorul în priză. Eu nu cred în acea ''naturalețe'' în scris apărută așa, ca din senin, fără muncă, fără aplecare pe text.
Voi mai trece.

 =  Iti multumesc pentru lectura...
Vlad Solomon
[30.Dec.08 02:18]
... sper ca ai citit si celelalte episoade. Intr-adevar, in proza, scriu, rescriu, ma framint, ma zbat, doar-doar voi resi sa transmit atmosfera. Si totusi, unele poezii le-am scris cursiv, fara sa ma opresc si fara sa corectez nimic, citeva au iesit mai bine, altele schioapata putin.
Nu am raspuns la aceasta dilema, in ultima vreme recitesc si schimb mereu, dar am permanenta teama ca spontaneitatea sufera. Colegi in ale scrisului mi-au relatat experiente diferite, fiecare om e altfel, implicit are alta disciplina a scrisului. Pe scurt, habar n-am.

 =  literatura cere multă muncă pe text
Tudor Negoescu
[30.Dec.08 23:45]
Nu vreau să te dezamăgesc, dar eu cred că literatura cere multă muncă pe text, chiar anumite sacrificii. Eu cred în perfecționiști, în cei veșnic nemulțumiți de textele lor. Cunosc și eu colegi pe acest site care declară cu nonșalanță că ei nu mai revin asupra unui text, odată scris, dar asta presupune ca ei să fie geniali...și, cum se știe, geniile nu se nasc chiar așa, peste noapte...
Aștept să te citesc în numărul viitor.

PS Cunosc un personaj interesant, un împătimit de literatură, trăitor în Cluj, care acordă multă atenție literaturii din țara ta...

 =  Deloc dezamagit
Vlad Solomon
[31.Dec.08 00:39]
-- Nu ma dezamagesti deloc, scriu si public de la virsta de 18 ani, adica de aproape 40 de ani, stiu cit am asudat la doua piese de teatru, ca pe urma sa le las in sertar. Sau de cite ori am refacut o poezie care mi se parea doar lipitura de cuvinte.
Relativ la cei ce se dedica literaturii ( nu ma refer doar la colegi de pe site-ul agonia, unde intilnesti de la scriitori consacrati la diletanti), repet, fiecare e altfel, am intilnit si genii, care scriu cu multa usurinta.
Cunosc si eu citeva persoane din Cluj, am si amici pe-acolo, desi nu am fost de la virsta de 14 ani, sint mai multi interesati de literatura israeliana, in Romania, nu stiu la cine te referi, daca nu-i spui numele. Poate te referi la Ion Cristofor?
Pentru TVR Cluj mi-am adus o modesta contributie pentru un reportaj inchinat unui eveniment, Marcel Iancu arhitect, care a avut loc la Bucuresti.

 =  Scriitori din Țara Sfîntă
Tudor Negoescu
[10.Dec.18 14:27]
Asta e, putem spune, o experiență de-o viață de om! Felicitări pentru putere și perseverență!
Da, la dînsul mă refer (și asta mai ales pentru lucrarea Scriitori din Țara Sfîntă). Or mai fi și alții, dar eu pe Ion Cristofor l-am remarcat în mod special...

 =  O am...
Vlad Solomon
[01.Jan.09 19:36]
Scriitori din Tara Sfinta a aparut demult, in 2000 si, daca o ai si tu, la pagina 198, pina la 203, scrie despre mine. In februarie 2001 mi-a trimis-o, insotita de o scrisoare, in care imi preciza ca documentarea i-a fost dificila. Intr-adevar, in cazul meu, s-a bazat pe doua antologii, care erau pline de greseli ( de unde si citatele, cu greseli). I-am trimis cartea mea din 1984, dupa aceea, stiu ca a mai scos un volum, dar nu l-am vazut. In ciuda greselilor, meritul lui Ion Cristofor a fost ca i-a amintit si pe scriitorii decedati si a fost perseverent. Cartea lui ii analiza insa doar pe scriitorii israelieni de limba romana, care nu sint nici pe departe reprezentativi pentru literatura israeliana ( ma autoinclud). Multi nu erau amintiti ( de ex. Paul Paun, Sesto Pals), dar nu avea cum sa se documenteze, pe atunci, decit daca ar fi primit cartile de la autori.
In ceea ce ma priveste, desi citise poeziile mele pline cu greseli, sau din care lipseau strofe intregi, m-a 'prins' destul de bine.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0