Comentariile membrilor:

 =  o o
felix nicolau
[16.Jul.08 23:46]
tare--eu l-am copiat sa-l scot la imprimanta.mes omages!

 =  si
felix nicolau
[17.Jul.08 00:02]
domule Severin, nu stiu daca chiar dvs sunteti. dac da, va zic pe nerasuflate ca sunt un mare admirator al poeziei dvs!

 =  Constantin Severin sau Constantin Ilie?
angela furtuna
[17.Jul.08 10:28]
Stimate coleg Felix Nicolau, stimate coleg Constantin Severin,

Va asigur de cele mai bune ganduri.
Dar am o intrebare: puteti, va rog, identifica timpii corecti de editare a textului ce apartine distinsului coleg Severin din Agonia si ai articolului "Postliteratura" semnat de distinsul nostru coleg Constantin Ilie in revista Vatra, 2-03-2003 ? http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=587be8e6-a80e-4f57-8684-4c330eaf1f06&articleId=3da34f63-d0e9-4454-9200-e47e31055989
Ambele texte, cel semnat Severin pe Agonia si cel semnat Constantin Ilie in Vatra ddin 2003 contin fraze identice si de o lungime tulburatoare.
Cert este ca, in mod evident, numai unul dintre cei doi a fost Primul. Dar care dintre ei?

Cu cele mai bune ganduri, si in deplin respect pentru proprietatea intelectuala si pentru adevar,

Angela Furtuna

 =  Viena, decembrie 2002
Constantin Severin
[17.Jul.08 12:07]
Draga mea colega Angela,

Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc, dar iti voi spune un lucru pe care desigur il stiai(fiindca citesti regulat revista VATRA si presa locala din Suceava), dar poate l-ai uitat: eu sunt autorul acestui studiu semnat corect, cu numele meu, in editia tiparita a revistei VATRA, dar aparut din motive care imi scapa sub numele lui Ilie Constantin in editia electronica.
Si poate mai verifici ca despre acest studiu(publicat si in ''Monitorul de Suceava'', cu mult timp inaintea revistei VATRA) a scris si presa locala in ianuarie 2003, relatand ca l-am prezentat la Austria Center din Viena, in decembrie 2002, in fata unei elite academice de nivel international, fiind invitat la acel simpozion de Steven Totosy de Zepetnek, presedintele Asociatiei Internationale de Literatura Comparata.
Sunt sigur ca ai gasit pe net si alte probe ale veritatii care te-au convins ca eu sunt autorul acestui studiu, iti dau doar un singur link, http://www.inst.at/trans/14Nr/severin14.htm , care dovedeste ca prestigioasa revista electronica TRANS, de pe langa Universitatea din Viena, a publicat eseul meu, in limba engleza, in februarie 2003, de aceea sunt profund nedumerit de interventia ta.

Pe curand,

Constantin Severin

 =  Bucurii estetice
Constantin Severin
[17.Jul.08 12:18]
Draga Felix,

Imi face placere sa-ti spun ca si eu ma numar printre fanii creatiei tale si iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
Atunci cand lucram la primul meu poem important, ''Zid si neutrino'', in anii 1979-1982, eram la fel de tanar ca tine si visam ca poezia mea sa produca bucurii estetice tinerilor de peste 30-50 de ani,si daca acest fenomen incepe sa se intample iti imaginezi ca acest lucru valoreaza pentru mine mai mult decat comentariile criticilor si istoricilor literari.
Mult noroc!

Constantin


 =  Un studiu ce nu se bucura de o corecta reflectare in referintele bibliografice
angela furtuna
[17.Jul.08 14:38]
Problema care se pune, stimati colegi, este de a analiza de ce pasaje intregi din lucrarile semnate de distinsii nostri colegi Constantin Severin in Agonia sau in alya parte si Constantin Ilie in Vatra sunt identice.
In rest, jos palaria, ca de obicei, in fata originalitatii.
Daca cineva de buna credinta doreste sa citeze din aceste concepte si sa continue aceasta cercetare, trebuie sa fie sigur ca informatiile furnizate de domniile voastre sunt corecte stiintific. Asadar, ramane intre domnii Constantin Severin si Constantin Ilie sa dovedeasca aproprierea.
Insa, repet, eu nu pot sa-mi explic in niciun fel coincidenta perfecta a unor largi pasaje la cei doi.
In niciun caz nu doresc sa interpretam aceasta discutie decat ca pe o necesara lamurire. Acest studiu va putea fi folosit de alti cercetatori si studenti, asadar el trebuie sa ofere puritatea de cristal a adevarului auctorial si editorial. Istoria literara nu poate fi conceputa altminteri, din umilele mele cunostinte.
Ar fi, asadar, recomandabil, ca problema sa fie discutata de autori cu Vatra si Ilie Constantin, pentru a se inlatura eventuala greseala sau confuzie, si pentru a se repara in arhiva CEEOL aceste date despre care sustii ca ar fi gresite. Insa este de mirare ca se produc astfel de lucruri, deoarece siteul citat, CEEOL, este unul dintre cele mai serioase. Bibliotecile virtuale universitare si academice sunt o sursa de informare bibliografica de mare acribie si au stat la baza functionarii invatamantului si cercetarii stiintifice.

Cu stima si pretuire pentru dumneata si pentru creatia autentica,
ca de obicei,
Angela Furtuna

 =  angela, nu ai citit raspunsul.
Radu Herinean
[17.Jul.08 14:38]
Angela,

ai primit clarificari mai mult decat suficiente direct de la autor, si daca te deranjai sa le citesti si sa le verifici nu reveneai cu un alt comentariu in care sa iti pui intrebarea de ce seamana intre ele doua eseuri ale ACELUIASI autor?!

te rog citeste comentariul respectiv fiindca argumentele aduse acolo (inclusiv textul in engleza publicat ANTERIOR) te vor lamuri complet.

multumesc pentru intelegere.
radu
editor

 =  in atentia revistei VATRA
Constantin Severin
[17.Jul.08 13:49]
Draga mea Angela,

Nu stiu de ce e greu sa intelegi ceea ce am mai afirmat anterior, Ilie Constantin nu a publicat niciodata in revista VATRA(editia tiparita) sau altundeva vreun studiu despre post-literatura, numele sau apare gresit doar in editia electronica in locul numelui meu. O greseala regretabila, care desigur va trebui rectificata de redactia cunoscutei reviste din Targu Mures, de aceea ii voi expedia aceste mesaje si lui Al Cistelecan, care a primit acest manuscris de la mine si l-a publicat.
Nici macar nu e vorba de asemanari in acest caz, asa cum sustii tu, este vorba despre acelasi text, identic, fiindca imi apartine, la care am mai adaugat anul trecut cateva paragrafe despre un scriitor american, Madison Morrison.
Iti multumesc totusi ca ai descoperit aceasta eroare facuta de cei de la revista VATRA si te asigur si eu de pretuirea mea.
Voi publica in curand aici si reactia lui Al. Cistelecan, cel care a recomandat textul meu celor din conducerea revistei.

Cu prietenie,

Constantin

 =  Constantin Severin, Constantin Ilie, Vatra., CEEOL si Agonia
angela furtuna
[17.Jul.08 13:55]
Nu intelegem, stimate Owner al Site-ului Agonia, de ce comentariul a fost trecut la off topic. Este un abuz comis impotriva mea si a deontologiei profesiei. Acela nu era un comentariu Off topic.
Insa nu este pentru prima oara cand pe acest site se produc astfel de abuzuri. Dreptul profesionistilor la opinie este drastic cenzurat de grupul de lobby conducator.
Pana la stabilirea adevarului, insa, nu este nici legal si nici fair abuzul comis impotriva mea. Stalin nu a murit, nici pe Agonia, nici in alte parti ale Romaniei, unde adevarului i se pune surdina pentru a nu deranja reprezentantii mafiei momentului.

Angela Furtuna


 =  Constantin Severin, Vatra, CEEOL, Owner Agonia
angela furtuna
[17.Jul.08 14:01]
Draga Coleg Constantin Severin,

Pana ce revista Vatra nu isi rezolva, laolalta cu arhiva CEEOL problema, bibliografia si referinta data de ei pune sub semnul lipsei de certitudine autoratul textului.
Cineva strain care ar dori sa citeze, apeland contra cost, de buna credinta la arhiva de renume CEEOL, poate lua plasa. Nu este nici o tragedie corectura, cu acordul tuturor partilor implicate. Stiinta literaturii nu se bazeaza pe confuzii.
Iar faptul ca un comentariu pertinent semnat de mine este cenzurat inseamna un abuz. Romania internetica este la fel de ciudata ca si Romania reala. Democratia se indeparteaza, spiritul totalitar renaste mereu.

Cu stima,
Angela Furtuna

 =  ilegalitati, imposturi, cenzura, abuzuri si alte cele.
Radu Herinean
[17.Jul.08 14:38]
Angela,

TOATE comentariile tale au fost off-topic, chiar daca ai strecurat si cateva aprecieri la adresa textului ca sa scapi de aceasta clasificare.
Cu toate acestea voi reaproba comentariile trecute la off-topic mai ales fiindca am observat ca autorul textului a dat dovada de foarte multa intelegere pentru obsesia ta si, cel putin pana acum, nu s-a aratat deranjat.
Din pacate, cred ca afisarea acestor comentarii nu iti va aduce nici un beneficiu, fiindca ti s-a explicat (deja in repetate randuri) de unde provine eroarea, iar tu continui sa te comporti ca si cum tu esti autoritatea suprema in materie de adevar si dreptate.
Voi lasa deci vizitatorii acestui site sa isi formeze singuri o parere cu privire la abuzul comis impotriva ta, in raport cu acuzatiile pe care le aduci autorului textului.

In ce priveste invocarea "legalitatii", am auzit asta de atatea ori in numerosii ani de activitate ai site-ului incat nu pot decat sa rad cand il aud.

Daca imi permiti si o opinie personala, cred ca aceasta auto-victimizare continua pe care o expui nu iti va aduce nimic bun, insa eu iti urez succes in continuare in campaniile pe care le duci, oricare ar fi acelea.

Draga Constantin Severin, imi cer scuze pentru perpetuarea acestei "dezbateri" din subsolul textului tau, insa hai sa ne gandim la un eventual aspect pozitiv: vom castiga cativa cititori, care vor fi mai interesati de subiectul eseului decat de "cenzurarea si abuzurile" comise impotriva Angelei Furtuna.

 =  Valoare si demnitate
angela furtuna
[17.Jul.08 15:05]
Stimate Anonim care recurgi la aceste provocari,\
Va permiteti, dupa ce ati incalcat regulile decente ale comunicarii, sa faceti aprecieri la adresa stilului sau persoanei mele. Aprecieri negative, manipuland participantii la dialog. Reaua dvs. vointa, sesizata si de alti participanti la acest site, este omeneasca. Nu toti oamenii sunt simpatici sau egali.
Lasati viata sa curga, nu va erijati in judecatori, si totul va fi perfect, asa cum a creat Dumnezeu lumea noastra.
Cand aveti pe site personalitati, nu faceti confuzie intre dialogurile lor si conflicte.

Cu stima,
Angela Furtuna

P.S. Campaniile mele, cele de promovare a valorilor, a culturilor, a dialogului interconfesional si intercultural, a valorilor autentice sunt un fapt care uneste oamenii si artistii. Nu dezbina, precum unele actiuni de cenzura prost inteleasa.

 =  semn... de normalitate si... actualitate
Petruț Pârvescu
[17.Jul.08 15:49]
Draga Constantin(Costica!),
am citit si eu studiul de fata. ineresant, la obiect, ca de fiecare data, profesionist. apreciez stilul(inconfundabil), textul si atitudinea/dezbatere pe care o propune/propui. felicitari!

cu prietenie,

 =  Concepte integratoare
Ioan Jorz
[17.Jul.08 20:36]
Post-modernismul, post-literatura, concepte integratoare, în expansiune, care tind să absoarbă totul, fără a absorbi nimic, până la urmă niște paradigme culturale periodizate, în succesiune. Nimic nou.

„Și este în firea lucrurilor ca experimentul, după un timp, să înceapă să genereze propriile sale convenții și să devină nu un adversar al tradiției, ci chiar Tradiția în sine. În toate aceste privințe cred că se poate să fi ieșit deja din post modern.”- Malcolm Bradbury

Interesant articolul. Felicitări, autorului! Cu amiciție,

 =  revista VATRA va corecta eroarea
Constantin Severin
[18.Jul.08 07:46]
From: Cistelecan Alexandru
Subject: R: post-literatura
To: [email protected]
Date: Thursday, July 17, 2008, 6:36 PM


se poate, cum nu ne prea pricepem, n-o fi verificat nimeni. dar o sa-i rog sa
indrepte treaba.



 =  Masa rotunda a tacerii
Radu Cernatescu
[16.Sep.08 02:28]
Cunoscut mai mult in mediul academic anglo-saxon, conceptul de post-literatura s-a dorit initial semnalul de alarma al omului post-modern, onest si putin nostalgic, in fata crizei de identitate a literaturii post-structuraliste. Asa cum observati si dvs, traim o schimbare de paradigma, apocaliptica dupa unii, necesara dupa altii, cand pub-cultura de tip colonial ia tot mai mult locul agonizantei literaturi elitiste. Pe piatra tombala a acesteia din urma sta ireverenta omului postmodern fata de literatura canonica, dar si cezura simtirii lui, a omului telecomandat si digitizat, fata de cea a omului clasic, cel care se lupta, dialoga si coabita cu zeii.
Ma bucur ca ati reluat, si unde? tocmai aici, in cetatea post-literaturii, eseul acesta al dvs, pe care marturisesc ca l-am recitit cu aceeasi placere, dar si cu aceeasi intrebare pe buze, de ce nu isca acest subiect si la noi, in cultura romana, macar o masa rotunda...

 =  8 luni de viata
Constantin Severin
[17.Sep.08 17:12]
Multumesc pentru apreciere, ma bucur ca un tanar filosof roman este interesat de eseul care mi-a ocupat 8 luni de viata, in 2002.As fi si mai bucuros ca un tanar intelectual roman sa-mi continue meditatiile de atunci, fiindca se pare ca restul vietii voi picta si voi incerca sa scriu romane. O carte despre post-literatura acceptata de o editura majora din Romania ar putea trezi interesul unor edituri cunoscute din Occident, mai ales in lumea anglo-saxona(artista americana Lily Yang mi-a scris recent ca unii profesori de la Massachussets Institute of Technology recomanda eseul meu studentilor si masteranzilor).
Cat despre masa rotunda a tacerii, explicatia e simpla:nu am facut niciodata temenele unor moguli care domina autoritar viata noastra culturala...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !