Comentariile membrilor:

 =  ?
victor pelivanov
[15.Jul.08 14:07]
a muscat cu dintii? bine ca nu amuscat cu...buzele.sau cu degetele.dar asta e nimic pe langa asta,"tot cu dintii s-a aruncat in licarirea crapata a strazilor";am ras cu pofta.si mai lasati copacii ca si asa sunt putini

 =  ??
Andrei Novac
[15.Jul.08 14:41]
Putea sa muste si cu buzele, oricum macar ati ras daca tot nu ati inteles nimic din text. Bine ca spre deosebire de muscaturi alte lucruri nu dor, provoaca doar ras. Si vantul musca din copaci si cu dintii si cu buzele si cu mainile, asta nu inseamna ca nu ii lasa in pace, este o stare de spirit a naturii.

 =  asa e
victor pelivanov
[15.Jul.08 15:15]
da.si cainii umbla cu colaci in coada si toate femeile sunt angelina jolie(mie imi place mai mult milla jovovich)si tu esti nichita stanescu

 =  realitatea
Andrei Novac
[15.Jul.08 15:32]
As aprecia foarte mult daca ai face un comentariu pe text si nu mi-ai descrie daca ai ras sau ai plans cand ai citit textul sau daca ai vedea ca eu nu sunt foarte curios ce femei iti plac tie si inca ceva,eu sunt Andrei Novac, cam asa arata realitatea.

 =  confirm că se poate mușca și cu buzele și se numește supt
alina livia lazăr
[10.Dec.18 14:27]


dar nu, niciodată din copaci, așa că, victor, studiază și învață.

"cu dinții a mușcat ea din copaci" - întărește această idee. cu dinții și nu cu altceva, cum ai putea tu crede.

mai mult decât atât, cu genunchii a fugit, adică îngenuncheată, adică poate că nici nu s-a mișcat din loc, dar inima i-a luat-o înainte.

după care, cu toți dinții, adică nu mai încape dubiu, CU TOȚI, s-a aruncat pe străzi, iar asta trebuie să fie o metaforă "sinucidală" căci altfel nu o pot percepe.

despre cum sunt "bătăile vântului" știm din propoziția simplă "bate vântul" sau "vântul bate", după preferințe.

nu pot să înțeleg nimic din ultima strofă pentru că nu știu cum răsar străzile și cum se opresc ele cu fața la vânt.

o năucire totală acest text.

ceea ce înțeleg însă, făcând legătura dintre titlu (RANÃ) și prezența abundentă de dinți este, conform cunoștințelor mele, că una dintre cele mai des întâlnite propoziții în dragoste - căci de dragoste e vorba - este:

"Nu cu dinții! NU CU DINȚII!"


 =  ANDREI NOVAC
victor pelivanov
[15.Jul.08 17:47]
ai inteles tu,e un text de doi lei si da,cam asa arata realitatea,in functie de cum arati tu sau cum te raportezi tu la niste treburi.adica tu esti pa.dar mi-a placut cum ai spus tu ferm,eu sunt andrei novac

 =  multumesc
Andrei Novac
[16.Jul.08 08:54]
Multumesc de trecere Ioana,o sa incerc sa fiu mai prezent.

 =  ...
Andrei Novac
[16.Jul.08 09:06]
Victor, nu tot ce zboara si musca, asa este si cu poezia unele persoane o inteleg altele nu, dar te rog insistent sa incerci o analiza a textului si nu o clasificare ca la piata, asta in caz ca poti, din cate am vazut pana acum nu prea poti, incearca macar.

 =  Copacii - dublu simbol
razvan rachieriu
[16.Jul.08 13:07]
M-am gândit mult la primul vers ce interpretare să-i dau : să văd o traumă provocată statorniciei și verticalității (pe care le simbolizează copacii) sau un act erotic dur (în acest caz copacul îl asociez cu iubirea fără sentimente).
În secțiunea finală, sărutul ei capătă valențe de magician, din el răsărind flori (credibil) și străzi (greu de crezut, nici marilor magicieni nu le reușește).
O poezie cam încâlcită.


 =  -
Andrei Novac
[16.Jul.08 13:20]
Razvan, mai citeste poezia cu foarte multa atentie, este o poveste ultima strofa este definitia sentimentului care da forma poeziei.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0