Comentariile membrilor:

 =  "pe catafalcul rimelor moi"
alina livia lazăr
[20.Apr.08 00:52]


Marius, scuze că nu știu ce comentariu să-ți las. Se leagă însă de acest text și de textele tale, întrebarea la care sper că o să-mi răspunzi: Care este ultima carte de poezie pe care ai citit-o?

Exprimarea pe care am ales-o în titlul acestui comentariu este îngrozitoare, Marius, pentru că nu spune nimic, pentru că nu vizualizez nimic. Înțelegi?! Nu-mi creează nimic.

Dacă ești dispus, mai vorbim. Ce zici?

 =  "cruci erotice"
Marius Tudor
[18.Apr.13 23:38]
livia,nu vad ce sens are intrebarea.cred ca il iei peste picior pe marius.textele merg pe o anumita linie,exista ceva unitar,un liant.adica,tu vrei sa zici ca marius abuzeaza de imagini si metafore care ajung sa se anuleze intre ele.ok,exprimarea e pe alocuri bolovanoasa,dar eu cred ca exista sinceritate aici,o patima necontrafacuta,chiar daca mijloacele de ai da o forma sunt relativ modeste.asa cum sugereaza si titlul, un poem mistic.

 =  .
Vasile Munteanu
[20.Apr.08 09:40]
înțeleg pdv al ALL - poezia trebuie să evolueze; trebuie dusă mai departe; nu am să abuzeze de retorică, punând genul acela de întrebări: cum? spre ce și pe unde o să treacă? etc; am să întreb simplu (plecând de la argumentul ei: ultima carte de poezie citită, adicăltea "poezia la modă"): dacă O ANUMITÃ POEZIE trebuie dusă mai departe, înseamnă că singura poezie "care merită" e poezia în care sunt incluse cuvinte din masa lărgită a vocabularului? e poezia "hard"? un fel de PsychoPoetry (nu vreau să spun măcelar-organicistă, așa, ca D. Cârlea)? de exemplu, eu, ca unul care a citit destulă poezie contemporană, am simțit nevoia să mă întorc la „vechea” poezie. Nu dintr-o pornire retrogradă, ci dintr-o pornire care ține de axiologia artei: am găsit în „poezia depășită” mai multă poezie, mai multă filozofie, mai mult biografism și mai mult criteriu estetic; doar pentru că indivizi aparținând unei generații neputincioase estetic (din cauze istorice, obiective) nu se pot exprima cel puțin la același nivel și afirmă despre ei înșiși că „așa” trebuie scrisă poezia și pentru că sunt acceptați de către critică așa cum sunt acceptați studenții agramați în facultăți, pe motiv că: ăștia sunt, alții de unde să luăm?! nu înseamnă că ei și poezia pe care o propun chiar au valoare "superioară"; deși, de exemplu, dp meu dv ultimul postmodernist autentic este N. Stănescu, iar ultimul fracturist este L. Dimov; toți ceilalți, în frunte cu M. Cărtărescu sunt fie parodiști, fie „recuperatori”. Și, în vidul astfel creat, iată-ne în prezent pe unii balcanizând literatura occidentală, pe alții (semi)europenizând literatura asiatică.

găsesc opinia lui Dominic pertinentă (cu toate că nu îl voi întreba care este ultima carte de poezie citită); dar tare mă tem că pentru Li aceia care au altă viziune estetică sau sunt proști sau nu sunt oameni.

 =  cuvant umil
pop marius
[20.Apr.08 11:17]
nu stiu ce sa va zic...adevarul e ca nu am citit de mult o carte de poezie...ceea ce scriu eu poate nu e poezie conform anumitor incadrari, sunt doar cuvinte ce tasnesc...poate ca abunda in expresii perimate sau in metafore "expirate" dar asa vin, asa le scriu...initial, dupa comentariul alinei am vrut mai intai sa ripostez apoi s asterg textul, dar nu e bine asa...fiecare are dreptul sa-si exprime propria viziune relativ la un text sau altul...ceea ce ma doare pe mine uneori cu adevarat e ca nu am timpul necesar sa va citesc si voua pe de-antregul scrierile...dar promit sa o fac mult mai des....va multumesc pentru trecere.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !