Comentariile membrilor:

 =  Pentru mine istoria Israelului e o sinteză ...
marius nițov
[04.Mar.08 21:16]
Pentru mine istoria Israelului e o sinteză a istoriei lumii, cultura ebraică e alături de cultura greacă fundamentul civilizației europene. Ca un apropiat spiritual al lui Nicolae Steinhardt, mulțumesc Israelului pentru asemenea oameni! Sunt mulți care au topit prin cultura și erudiția lor valurile de antisemitism, cred că prin cultură, prin dragoste se pot depăși barierele ideilor preconcepute, naționalismului otrăvit. Orice deschidere culturală este un pas în lumină, această prezentare de carte merită mai multă atenție.

+ Totul prin e-mail! Tipăriturile rămân în urmă!
Bianca Marcovici
[05.May.08 21:57]
Mulțumesc Marelana pentru postarea invitației de mai sus! Trist e că lansările de carte au fost făcute în prezența unui public select, invitat însă pe e-mail atît de I.C.R, cât și de noi! Nefăcându-se reclamă prin presa noastră de limbă română la timp, ecourile au fost numai în "Viața Noastră"-Tel Aviv. Spre regretul meu "Minimum" și "Jurnalul cultural" din Tel Aviv nu au citit la timp e-mailul cu invitația noastră și a Institutului Cultural Român trimisă de dr. Madeea Axinciuc sosită doar cu două zile mai devreme! Nu totdeauna redacțiile sunt pe recepțiile vitezei cu care noi comunicăm în ultima vreme! Dar, după cum s-au simțit aplauzele din sală, eu cred că poezia noastră a învins!

bianca marcovici

 =  Madridul ne-a recunoscut!
Bianca Marcovici
[18.Jun.08 22:13]
COMUNICAT : Revista “Niram Art” -
În ultimul număr: teatru și dans contemporan romănesc


Ultimul număr al revistei “Niram Art”, apărut de curând în Spania, aduce o invitație în lumea teatrului și a dansului contemporan românesc, printr-o incursiune aprofundată în lumea cunoscutului artist român Razvan Mazilu. Astfel, pe parcursul a 8 pagini ilustrate cu diverse instantanee din cele mai importante spectacole ale lui Răzvan Mazilu, revista propune un interviu exclusiv cu marele artist, in limba engleză, realizat de Eva Defeses, o scurtă istorie a celor mai importante momente din cariera sa și o cronică despre arta sa semnată de Bianca Andreea Marin. Coperta acestui numari, dedicat lui Oscar Wilde, îl infățișează pe Razvan Mazilu, în spectacolul Dorian Gray, de la teatrul Odeon din București.

Redactorul sef al revistei, Mario Barangea, semnează eseul critic “Ater Mundus” care dezbate modul unic de folosire a luminii in fotografiile artistului român Bogdan Ater, stabilit in Spania: “Lumina ca mod de existență pacificatoare este pusă sub semnul întrebarii de Bogdan Ater. La acest artist, amprenta misterului apasă mai greu decât cugetul păcatului, arta lui lasând urme adânci în lumină. Sunt urme care relevă amintirea unor zone insidioase, de pericol și opacitate. Victimele lui suntem noi, privitorii, cei care încercăm să facem un contact plenar, de fapt cu noi insine.”

Pictorita Cristina Oprea aprofundează în articolul “Câteva probleme ale formei” Ceramica de Cucuteni și trăsăturile ei specifice, iar scriitoarea Aura Christi dezbate “religia viului” în articolul “Sortiți să vadă”.

In Israel, Institutul Cultural Român din Tel Aviv își continuă seria de evenimente culturale de excepție, în această primavară având loc mai multe lansări de cărți în limba româna semnate de scriitorii israelieni originari din România: Marlena Braester, Madeleine Davidsohn, Bianca Marcovici, Riri Sylvia Manor, Yosef Govrin. Poeme semnate de Bianca Marcovici se regasesc in “Niram Art” la paginile în limba română, și în traducere, în limba portugheză.

La secțiunea în limba engleza, prin eseul semnat de Raymond Roca, putem afla mai multe despre arta contemporană din Australia și despre una dintre cele mai de seama reprezentante, artista Jacky Redgate, iar scriitorul Cătalin Ghita deschide orizonturi luminoase îin arta misterioasă a lui William Blake.

Paginile in limba spaniolă ni-l aduc în prim-plan pe Oscar Wilde, intr-un articol ilustrat tot cu fotografii din spectacolul “Dorian Gray” protagonizat de Razvan Mazilu și pe pictorul romantic german Caspar David Friedrich. Criticul de arta spaniol Begoña Fernández Cabaleiro abordează conceptul de spațiu și volum în pictura si sculptură, trecând în revistă principalele momente din istoria artei, așa cum a facut-o in conferința “Pintura y Escultura: Espacio y Volumen”, pe care a sustinut-o la Institutul Cultural Roman din Madrid, în deschiderea expoziției de pictura “Brancusi E=mc2″ a pictorului Romeo Niram.

Mișcarea de Artă Contemporană din Portugalia (MAC) ne ține la curent cu cele mai cunoscute nume din arta contemporană portugheza: Teresa Mendonça si Porfirio Alves Pires in timp ce Nicole Blanco ne vorbeste despre “momentele pictate” ale artistului plastic Antonio Dulcidio.

Revista “Niram Art” a intrat in cel de al treilea an de existență și este singura publicație de artă din afara României care promovează în mod constant artiștii români, indiferent de aria de exprimare: pictură, sculptură, teatru, dans, fotografie. Disponibila pentru toți cei interesați de artă, în format PDF la adresa:

http://romeoniram.mosaicglobe.com.



Fondată de pictorul evreu, născut la București, Romeo Niram.
Niram Art Magazine
Dirección: Calle Fátima Nș 28 - Bajo H, 28917 - Leganes, Madrid

http://romeoniram.mosaicglobe.com
*
pentru
conf.B.M.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !