Comentariile membrilor:

 =  florin
Carmen-Manuela Macelaru
[20.Feb.08 08:02]
dincolo de aparente, pamantul e mai putin, frica de intalnire devine stranie, de aceea nu simti pamantul, o incontestabila levitatie.strofa 3 e preferta mea, fiecare cucerire are pretul unei temnite este un vers cu veleitati de apoftegma, profund si aorecum linistitor daca m-as gandi ca temnita este un el-iubit, mi-ar placea o astfel de locuinta, cu riscuri doar aleatorii, ca sa fiu optimista. lectia de supravietuire e si ea un test pana la urma. frumos.
mcm

 =  de dimineata
Adriana Lisandru
[20.Feb.08 08:39]
m-am imbracat in strofa a treia. un adevar incomod cum o camasa de forta. dar tine de cald...si tine umbrele departe.

P.S:
carcoteala matinala: am incercat si prima strofa, dar m-am impiedicat in tivul ultimului vers. mi-ar fi placut mai mult fara el.

 =  semnul crucii
Ioan-Mircea Popovici
[20.Feb.08 09:19]
Este o marturisire calda si senina de viata crestina. Teama si intelepciunea, una umbra celeilalte (sau lumina, oricum le-ai lua) in gandul marii intalniri (cu asteptarea raspunsului bun). In versul 3, pamantul putin de sub picioare imi da speranta raspunsului bun si iesirea din naufragiu din 7, (cu toate faramitarile la un loc prin cele primite).

De fapt, cele patru strofe sunt coordonatele unei sfere in care este vorba despre relatia intre vietuire, suprevietuire si vesnicie. Semnul care-l merita aceasta poezie nu este o stea rosie, si nici o stea galbena ci semnul crucii.

 =  în căutarea luminii
Amalia Cretu
[20.Feb.08 09:46]
m-a cucerit și pe mine metafora acestui poem: "fiecare cucerire are prețul unei temnițe/în care ne încuiem bolnavi de dorința/ca ușile să se deschidă singure" prin semnificațiile pe care i le pot atribui:
*
inițial, orice cunoaștere incepe cu experiența, dar dacă am rămâne la acest nivel ar însemna să reducem lumea sensibilă numai la cea ce este aparent, întâmplător, efemer, contextual;

tematic, apropierea de "parabola pesterii"(Platon) este mai mult decât evidentă: a ramane la nivelul aparențelor este sinonim cu falsa cunoastere, cu închiderea în sine a ființei, în sensul admiterii "temniței" ignoranței;
*
preocupat de "ieșirea" la lumina adevărului, subiectul liric admite ca posibil remediu "lecția de supraviețuire" a acestul secol, toleranța, întrucât "pământul de sub picioare" suportă, rabdă și îndeamnă spre comunicare atâta timp cât în el "încap multe voci"
*
apreciz în mod deosebit instinctul metafizic propriu sbiectului liric si capacitatea de sugestie a poemului care transformă termenii în metafore-simbol și conturează nevoia de adevăr

cu bine,
amalia

 =  mulțumesc
florin caragiu
[20.Feb.08 12:58]
vă mulțumesc pentru cuvinte, în fapt o simplă lecție despre chip arată limitările oricărui sistem, fie el de supraviețuire, de cucerire ori de raționalizări procustiene. am încercat aici să exprim poetic o frântură din lecția despre chip ținută ieri de Dan Puric la Facultatea de Litere. Conștientizarea crizei, a bolii de care suferim, se leagă de recursul la identitatea profundă, ireductibilă, în care răsună vocile-conștiințe ale unei istorii și ale unui neam, stimulând o atitudine în care intimitatea noastră recuperată face atingere cu veșnicia. Reînnoirea și reînsănătoșirea noastră nu poate veni din mimetism, din adecvarea la reguli și parametrizarea chipului în coordonatele unei imagini publice, ci din însăși deconstrucția deconstrucției care este simțirea și savoarea tainei.

 =  traforaj
medeea iancu
[20.Feb.08 13:28]
uite pe ideea ta de poem

[ + ]

Astept mailul tau
Totul o sa fie bine
Dumnezeu ma tine de mana
In fiecare zi iti scriu
Ai grija m ce iti doresti
Spala-te de trei ori pe zi pe dinti
Nu minti nu te masturba
Hraneste cainii uda florile
Fa-ti cruce cu limba cand iesi din casa
Fa-ti cruce cu limba cand iti tremura inima



de traforaj nu am mai auzit de cand eram mica, e o imagine destul de expresiva avand in vedere ce realizezi cu o trusa de traforaj si ce simboluri are.

 =  Medeea
florin caragiu
[20.Feb.08 14:26]
mulțumesc pentru replica poetică, mă bucur să te știu prin preajmă, pe lângă trusa de traforaj :)

 =  Semnul Mariei (Semnul lui Ioan)
Ioan-Mircea Popovici
[20.Feb.08 16:23]
Ca-i mare distanta intre povestea Chipului intalnita la Parintele Isihie si
franjurile Chipului. As face nod cu apelul la memorie din Semnul Mariei si poate ca fragilitatile-si vor gasi liantul turnului. Ca turnul de scoici nu-i compus doar din pietre si scoici gasite pe plaja modern ci sunt pietre, scoici, alge, frunze si petale de flori de pe plaja cu suflet.

O scoica sparta ar fi in adresa care o semnalez. Tot aici se gasesc umbrele turnului de abanos de langa Zidul Alb.


http://www.agonia.ro/index.php/personals/1765167/Copii,%20scrieti%20istoria%20parintilor%20vostri%20pe%20o%20pagina%20curata
sperand ca cei preocupati de Chip,
mai mult decat de masti, de Cuvant, mai mult decat de iluzii,
de Fapte si de Consecintele lor sunt totusi mai multi. Ispita Binelui a incercat-o si Teodor Baconski nu cu mult dupa Apelul Domnului Liiceanu. Apelul la memorie imi pare din aceeasi categorie.

 =  Ioan-Mircea
florin caragiu
[20.Feb.08 19:36]
mulțumesc mult pentru apelul multiplicat de reflexiile de pe pietrele turnului si scoica sparta :)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0