Comentariile membrilor:

 =  aceeasi intrebare, stimate domn
bogza gheorghe
[13.Nov.07 00:03]
Am doar o intrebare pentru dvs.
Citind articolele publicate in presa locala, dupa premierile de anul trecut 2006 si de anul acesta 2007, sunteti de acord cu cele spuse de dl presedinte:

in 2006:
1.Gheorghe Izbasescu, dezamagit de prestatia concurentilor.
2.Ancorati-va in realitate, dar nu introduceti realitatea cu furca in lucrari, ci selectati. Trebuie sa aveti si umor” – au fost doar câteva dintre „observatiile” profesorului Izbasescu.
3.Si ceilalti membri ai juriului, Cornel Galben, Petre Isachi, Adrian Jicu si Vasile Spiridon, au facut observatii pe marginea lucrarilor. Acestia au remarcat faptul ca lucrarile sunt mult prea lirice, le lipseste spiritul critic si tensiunea dramatica, precum si faptul ca degaja o tristete oarecum inexplicabila vârstei autorilor.
4.Cine nu a avut nimic de spus pâna la aceasta vârsta, e greu de presupus ca va produce ceva notabil dupa 35 de ani” – a declarat Gheorghe Izbasescu.

( referitor la acest ultim punct iata ca in 2007 se intimpla o minune relatata chiar de dvs pe acest site in articolul ,,Poetul in fata oglinzii …,,: Nu știm dacă Ioan Botezatu și-a programat voit debutul, la 47 de ani, aidoma lui Arghezi, dar această minunată întâmplare s-a produs, iată, grație și insistenței mentorului său, scriitorul Gheorghe Izbășescu, cel care i-a fost nu doar profesor încă de la cursurile gimnaziale, ci și dascăl în ale creației literare, ca îndrumător al Cenaclului „Zburătorul”, din a cărui primă promoție a făcut parte.)


in 2007:
1.In lucrarile voastre, nu va simt vârsta. Peste tot, este o tristete mai mare ca Trotusul. Va recomand sa creati personaje si sa le puneti sa discute intre ele. Lasati singuratatea, fulgii si picaturile de ploaie. Am citit prozele voastre si m-am plictisit dupa prima pagina. Proza este o meserie, iar cea scurta este foarte grea. Voi faceti poezie in proza sau eseuri”, le-a transmis presedintele juriului, concurentilor, facând o analiza a lucrarilor.
2.Au fost insa lansate cartile: “Moxa”, a poetului Ion Botezatu, “Aleea”, a romancierului Gabriel Dima si “Cei ce m-au plâns si râd” a lui Malin Stan. Despre acestea, criticile membrilor juriului au fost favorabile.

Nu credeti ca puteti fi un pic mai explicit si sa ne spuneti care au fost criteriile dvs - ale juriului - pentru jurizare? In anuntul de premiere facut pe site-ul bibliotecii onestene, apare doar numele dl presedinte de juriu - fapt care m-a contrariat cumva si m-a facut sa cred ca ceilalti membrii ai juriului, neaparind cu numele, nu prea au fost de acord cu dinsul.

 =  rossi si gasca lui
Mihai Bogdan
[13.Nov.07 00:59]
daca Valentino Rossi trece primul linia de sosire, dar cu timp mai slab decat recordul de circuit asta presupune ca nu a castigat cursa?
intr-o competitie, in orice tip de competitie, concurs ,campionat etc obligatoriu exista locul I , II si III si restul
Parerea mea ca acesta ar fi trebuit sa fie un concurs literar si nu examen de sustinut

PS.in alta ordine de idei, in literatura are /conteaza varsta meseria sau starea sufleteasca? Pai dupa criterii de gen "sunteti prea tristi, prea tristi " sau " ne miscam mai cu talent" anulam mai mult de jumatate din autorii mondiali
deci
bukowski, sabato ...spuneti dvs cum sa facem ? trec examenele de compunere care vad ca reprezinta de fapt aceste asa zise concursuri neprovinciale, ca vad ca va irita ideea ca super mega concursul onestean n-ar fi cumva doamne fereste barometrul national...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !