Comentariile membrilor:

 =  ...
Mihai Robea
[20.Oct.07 13:07]
Camelia, îți citesc frecvent eseurile pentru că am găsit o mulțime de idei interesante, sunt bine documentate, de multe ori incitante. Firește, ar merita mai multă atenție, las un semn, chiar dacă nu înseamnă mare lucru.

cu bine!

 =  Mihai,
Camelia Tripon
[21.Oct.07 10:06]
Nu-i doar un semn, ci un semn ca multe altele, care ne-au ajutat de multe ori în istorie să rezistăm, ceea ce n-am scris în eseu este obiceiul înmormântării în grădină sub un prun, de aici și expresia printre moți, când vine vorba de vânzarea unui teren..."Cum să-l vând pe moșu?"...acolo sunt strâmoșii în fiecare palmă de pământ...
Mulțumesc pentru trecere...e un semn că nu sînt singură pe drumul pe care strămoșii noștri l-au deschis...

 =  speranta (protocronism)
Miriam Cihodariu
[09.Nov.07 17:55]
Ai dreptate, Camelia. Si eu cred cu tarie multe dintre ideile pe care le sustii tu in eseul acesta minunat de documentat si cu accente de subiectivism (in sensul de atmosfera de confesiune) concomitent.

Probabil ca speranta este cea care ne tine pe picioare atunci cand toate aceste idei sunt expediate sub termenul de "protocronism".

Continua. Te mai citesc.

 =  Miriam,
Camelia Tripon
[09.Nov.07 18:37]
Azi, se împlinesc 5 ani de la primul eseul publicat în pagina de Cultură si artă a ziarului Cuvântul liber.
Unde am ajuns sperând să determin redactorii să ia atitudine față de răutățile/defăimările aduse lui George Coșbuc și Mihai Beniuc...venisem cu argumente...și ele au întors roata, transformându-mă într-o căutătoare...
Mulțumesc și spiritul Arhanghelilor să apere cuvântul și lumina adevărului pentru noi și urmașii noștri...

 =  Riscurile etimologie
Dinu Pantea
[30.Jan.08 07:51]
Interesant eseu, dar cam atit. Istoria (si tot ce este legat de istoricism) este relativ usor de modelat, pentru ca se utilizeaza un material foarte maleabil : trecutul necunoscut. Este foarte greu de facut diferente intre diferite interpretari , daca nu exista o sursa arheologica solida, scrisa. Scrierea hieroglifica nu ar fi fost poate descifrata nici acum daca nu s-ar fi descoperit renumita piatra de la Rosetta (cu tripla inscriptie). In materie de etimologie, conteaza mai mult semantica decit fonetica. Ar fi ca un joc de copii daca am descifra cuvinte necunoscute (chiar din limbi in viata) numai dupa sonoritatea lor. Pe de alta parte, in veacurile intunecate (iar pentru daci, lipsiti de scriere, cam toate au fost intunecate), era normal sa existe imprumuturi si contagiuni mitologice. Argumentele despre centrul lumii intr-o anumita zona geografica sint mai mult de domeniul literaturii sau istoriei speculative.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !