Comentariile membrilor:

+ de luat la cunostinta
Adina Ungur
[13.Mar.06 02:10]
Oare de ce imi suna "foarte" cunoscut ceea ce citesc aici?!?!?! Probabil pentru ca asemenea manifestari au devenit deja absolut obisnuite in gama intrunirilor literare de azi. Ma bucur totusi ca ai avut inspiratia sa scrii despre asta.

Relativ la ceea ce spui, am convingerea ca lucrurile si faptele cu adevarat valoroase se vor cerne dintre pseudocurentele si pseudoliteratura care se tot incapataneaza sa apara. Pana la urma literatura ar trebui sa aiba la baza principii de estetica si asta va prima, pana la urma. Nu se poate sa nu se intample asa, doar ca e nevoie de ceva timp, pana cand cei cu manifestari si preocupari adolescentine, vor trece de etapa aceasta obsedanta, a lor si vor incepe sa scrie literatura. Cat despre atitudine, atata pot ei sa faca, de ce sa le cerem mai mult, cand ei au nevoie sa se comporte in asa fel? Fiecare face cum crede de cuviinta si dupa cum poate.

Despre intrunirile literare ratate, da, fiecare poate alege de-acum: implicare, ignorare sau absenta!

Cred ca aceasta scurta consemnare a evenimentului ar trebui citita de cat mai multa lume, cred ca trebuie luat la cunostinta!

 =  eu cred
florin bratu
[13.Mar.06 18:18]
că e doar un punct de vedere.
dacă la nora iuga probabil lucrurile sunt discutabile, deși mie mi-a plăcut întotdeauna impetuozitatea deloc arogantă a gesturilor ei (în plus paul, ea încearcă în ideile de acolo exact dezavuarea carnalului sau sublimarea acestuia în altceva mai exact, ceea ce intră în contradicție cu 2000). mă bucur că greceanu ți-a plăcut măcar ca scriitură, din păcate ai perceput-o chiar greșit, căci e una dintre cele mai frumoase personalități.
de restul nu știu, ptr că nu am fost prezent la eveniment, însă știu că "impertinența juvenilă și debordantă" e un semn al inteligenței (paler, dacă pe mine nu mă crezi). în plus poate erau argumentate râsetele și chicotele lor, pe care mi le imaginez, de luarea de poziție a celor care au luat cuvântul (de ce nu crezi și asta?).

 =  Florin
Paul Bogdan
[13.Mar.06 18:40]
"Nu pot să cred asta" deoarece la rugămintea amfitrionului de a te prezenta, orișice oaspete ar trebui să fie cât de cât politicos. Până și un refuz categoric poate fi formulat elegant. Și apoi, o personalitate frumoasă se păstrează astfel în orice conjuctură. Dar eu nu mi-am permis să judec personalitățile, ci lecturile și atmosfera în care s-a desfășurat acest eveniment.
Florine, nu știu cum să spun... lipsește undeva o chestie... noblețea scriitorului și maturitatea sa, nu numai în actul creației dar și în raporturile sale sociale cu ceilalți. Poate unora le lipsește un mentor spiritual mulțumindu-se a se hrăni doar din sine și din echivalentul lor imediat viețuitor... cine știe?!
Ar fi trebuit să scriu mai multe dar am fost avut dispoziția pentru o scriere scurtă.

 =  așa este
florin bratu
[13.Mar.06 18:43]
nu neg. e ciudat oricum. adela din câte o știu e o persoană foarte faină.
dar mă gândesc că e necesar să rupem omul de scriitor. ce Dumnezeu. a existat un celine, pe lângă mulți alții.
soviagnz povestea la un moment dat ceva mișto. bacovia beat se apleacă pe o linie de troleu și culege o albină. se întoarce către sublimul auditoriu (care nu lipsea deloc ca în orice stație) și spune ceva de genu "bă asta pe cur dă miere dulce, voi nu știți decât să vă căcați". e mai mic poetul bacovia prin gestul ăsta?

 =  a judeca
Paul Bogdan
[13.Mar.06 19:11]
Din nefericire eu nu l-am cunoscut pe Bacovia... :)
Pe "Adela" nu am cunoscut-o decât din câteva replici, mult mai scurte decât poeziile recitate. Nu judec persoana deoarece nu o cunosc. Analizez o clipă, prima impresie.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !