Comentariile membrilor:

 =  cumpărarea operei proprii
Paul Bogdan
[10.Dec.18 14:27]
Nimic nou sub soare...
Și în România se poartă asta. Anul trecut am participat cu trei texte la concursul național de povești și povestiri "Bojdeuca din Țigău". Aproape că uitasem de acest concurs când, întorcându-mă de la o lansare de la Timișoara, am primit un telefon de la directorul editurii organizatoare. "Felicitări pentru premiul obținut". M-am bucurat. După numai câteva zile am primit, ca și tine, un plic ce conținea prețurile de publicare. Diferența dintre scrisorile noastre era doar moneda de referință.
A fost ca o lovitură de leucă aducătoare în cele lumești. Desigur, nu am cumpărat "antologia" de povești și povestiri...

 =  nimic nou sub soare
Elena Malec
[13.Nov.05 22:59]
Paul, nu am veleitati demiurgice. De la facerea lumii sau hai sa zicem big bang, nu mai e nimic nou sub soare, poate erele geologice, disparitia dinozaurilor, etc. Fireste ca nu spun nimic extraordinar aici,tocmai asta este problema, e vorba de un fenomen generalizat, globalizat la care sa raminem impasibili ? Cred ca e reactie, nu inovatie in textul de mai sus.Nu concep sa mancam poezie ca floricele de porumb pe o banca in parc. La fel ideea cantitatii. Oare democratizarea inseamna acceptarea a orice opiniei doar fiindca e consfintit in carta drepturilor omului dreptul la opinie, atunci bine zice vorba romaneasca: A vorbit si nea Ion ca si el e om.
Nu vreau sa spun ca avem nevoie doar de elite,ci de calitate, de diferenta specifica.
Slava domnului, ca avem numai 5 milioane poeti in America sau pe poetry.com, America nu va invinge Romania la poezie care numara 23 de milioane poeti conform altui proverb.


 =  Biografie detaliată
Luchi Tenenhaus
[14.Nov.05 01:52]
Acum, că ai început să ne lămurești cu unele puncte din biografie, așteptăm cu răbdare să detaliezi și altele.

 =  Luchi
Elena Malec
[14.Nov.05 07:38]
daca vrei detalii biografice citeste, te rog, textul meu Povestea unei poezii, tot din ciclul "Poet fara frontiere". Trebuie sa recunosc nu ma asteptam la interesul tau fata de mine ca membru agonia cu o biografie destul de detaliata.

 =  bine ai revenit
Paul Bogdan
[10.Dec.18 14:27]
Prima expresie nu vroia a înfiera lipsa de originalitate, ci este doar o reacție la "redescoperirea lumii noi".
Ți-am citit cele din pagină și, în special, un anumit text pe care ai dorit - la un moment dat - să fie șters. Considerând activitatea ta o retractare a celor scrise atunci, îți urez "bine ai revenit" în pagina de autori ai acestui site.

 =  un viitor bun de larg consum
Tudor Negoescu
[15.Nov.05 08:58]
Poezia ca viitor bun de larg consum, iată o temă pentru un posibil eseu, dragă Elena, zisă și peruzele.
Noi sîntem avansați în acest sens: deja, de cîțiva ani, avem poemul utilitar.

 =  hi, hi, hi
Hanna Segal
[16.Nov.05 04:44]
Elena,
am primit si eu o galeata de mailuri de la dansii cu placi de nuc si alte alea, dar m-am hotarat in intelepciunea mea:-) sa nu dau banii nici pe placi si nici pe carte (nici nu stiu daca am aparut pe acolo, ei mi-au zis ca da, dar n-am verificat:-)
Cat despre a plati pentru a imprima niste hartii cu traznaile care imi trec prin cap... zic bine ca s-a inventat internetul. Save the trees!:-)

P.S. imi cam place cum scrii... imi pare bine ca ai (re)venit

 =  Hanna
Elena Malec
[16.Nov.05 06:29]
Si eu sunt bucuroasa de vizita la textele mele si de intilnire. Tocmai scriam ceva la Teoria valorilor cand am vazut mesajul tau. Te mai astept.

 =  e bine ca scrii despre aceste aspecte
Luminita Suse
[27.Nov.05 18:15]
Cei de la The National Library of Poetry m-au prins si pe mine o data in plasa acum cinci ani, in antologia Devotions of the Mind. Sute de autori, zeci de poezii per page, majoritatea despre cat de buna e cafeaua Folgers in the morning, cand pisica isi ventileaza aparitia prin bucatarie. La fel ca tine am observat cat de rapid apar poeziile postate pe site-ul lor, fara nici un fel de selectie a valorilor. Apoi am rezistat tuturor scrisorilor si emailurilor care promiteau si inca mai promit marea cu sarea, o poezie pe o pagina, titlul de cel mai bun poet al anului, participarea la conferintele lor periodice ca VIP, toate in schimbul unei sume de bani, evident... Au vorbit despre ei si la TV in Canada, numai cuvinte amare si critice. Un poet nu trebuie sa isi cumpere astfel publicarea. Dar ei nu sunt singurii care fac asa ceva, chiar si cele mai distinse cercuri literare canadiene sau americane, edituri si reviste, isi rotunjesc la un momentdat veniturile cu un concurs sprijinit de concurenti printr-un fee de participare care in cele mai fericite cazuri include costul unui abonament anual la o revista. Diferenta intre acestia si The National Library of Poetry este in magnitudinea escrocheriei. Nimeni nu pare sa ii intreaca in mizeria inovatiei si a persistentei pe cei de la The National Library of Poetry.

 =  Tudor Negoescu
Daniel D. Marin
[31.Dec.05 09:07]
Tudor Negoescu,
tu glumești, nu?

 =  Pan, Hanna, Luminita Suse, Elena Malec
Daniel D. Marin
[31.Dec.05 09:17]
eu propun să refuzăm în bloc chestiile cu bani contra...
contra ce???
(versiunea petrol contra hrană, încă e acceptabilă. mai mult de atât, mi-e imposibil să admit vreo concesie)

PS: mie mi s-a propus odată să dau niște bani (mărunțiș..) ca să fiu publicat.
dar asta era demult.
evident că n-am publicat un rând în acea amărâtă de revistă.
&
am întâlnit câțiva care își publică mai multe volume prin auto-finanțare. și n-au bani deloc!!!

(în schimb, am fost publicat, fără știrea mea, în două antologii (sau revistuțe, mai mari, mă rog, ce or fi) dar asta tot demult)

 =  erata
Daniel D. Marin
[31.Dec.05 09:33]
antologii din Australia...

(că în România am fost publicat în mai multe)

 =  cerere, oferta si altele de genul asta
Florina Daniela Bordieanu
[31.Dec.05 10:17]
Raspunsul la intrebarea ta, Elena, ar trebui dat cu sinceritate absoluta. Al meu e categoric nu, dar nu prea mi-s eu poet. Ma gandesc insa la bazdagania aceea numita in economie "cerere si oferta" si ma mai gandesc un pic si la zicala "nu iese fum fara foc" si inca un pic la faptul ca exista cu adevarat unii care se viseaza poeti si care sunt in stare sa plateasca acea diploma si ...eh, nimic nou sub soare, cum bine zise un antevorbitor.

 =  Edgar Alan Poe s-a publicat singur
Elena Malec
[31.Dec.05 10:23]
Exista o lista pe care editurile ce te publică cu banii tăi o pun la dispoziția clienților ți în ea apar cei mai ilustri scriitori americani care și-au publicat cu proprii bani primele cărți. Mi se pare un lucru util acest mod de a te publica atunci cănd știi că ai ceva de spus, mai ales. Ceea ce e mai sus însă e o escrocherie a unor așa zise reviste chiar și electronice care vor profituri nete cu banii apiranților la succesul de moment.

 =  Poe s-a publicat singur
Daniel D. Marin
[31.Dec.05 11:10]
Iar Sartre a refuzat premiul Nobel!

Dar, astăzi, problema (cu publicarea) e rezolvată! Există premii de debut. Până și în România! (nu pierzi tu banii! îi pierde editura (sau,mă rog, ministerul. sau alte făpturi :)).
e o problemă abia cu a doua carte :)
dar cine s-o publice?
una n-ajunge?

scrieți o singură carte!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !