Comentariile membrilor:

+ mama este lebăda nașterilor!
Ottilia Ardeleanu
[18.May.18 17:13]
textul acesta are o frumusețe aparte, o voioșie care luminează, metafore scâteietoare.
dar, ce mi-a plăcut cel mai mult este legătura aceasta cu pămânul, susținătorul existenței făpturilor de orice fel, cu țăranul, stăpânul holdei, pâinea lui Dumnezeu.

mi-a plăcut gustul acestui discurs fragil parcă!

 =  Cu privire la poemul despre pământ.
Iulia Elize
[18.May.18 20:18]
Mulțumesc, Ottilia, pentru cuvintele deosebite. Nu mă așteptam să placă atât acest poem, cu atât mai mult mă bucur. E un poem despre pământ, poate ar trebui să scriem mai mult pe aceste teme... Dacă comorile sătești sunt acolo, ar trebui să ne hrănim cuvintele mai mult din ele, aș spune...

Mulțumiri, de asemnea, și editorilor pentru recomandare, este o bucurie frumoasă, și o împlinire a poeziei, pentru mine!


 =  Frumusețea aceea...,...
Daniela Luminita Teleoaca
[20.May.18 06:37]
... a colinelor care mă făcea(u) să rămân pironită la geam, cd călătoream cu trenul... spre / prin Transilvania... (Cluj, Tg-Mureș, Sighișoara îndeosebi). Mi-a rămas nostalgia asta a "nici-muntelui-nici-câmpiei", forma de relief care mă face să mă regăsesc... Am identificat - într-un dor al regăsirii - și un minim topos similar în Bucureștiul cel aglomerat, undeva într-o sălbăticie a Colentinei, peste lac (... hăăt-departe: cine are puterea de a parcurge atâta drum!!!!??)... se întinde - nu glumesc - o mică țară de dincolo de neguri... cu niște cai sălbatici (nu, nu erau / nu sunt năluci!!!). Acolo te așezi, cu greu te hotărăști să pleci...

 =  - cu greu, uităm, ne aducem aminte -
Iulia Elize
[21.May.18 00:28]
Da, așa este, Daniela. De unele locuri e greu să te rupi, îți rămâne în gând mirosul nezvântat al drumeagului care ține urmele omului și ale animalelor sale. Dacă nu am fi trecut pe acolo, măcar ca vizitatori, nu am fi văzut nimic, și nu am fi ținut, atunci, minte. Mulțumesc mult pentru însemnare!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !