Comentariile membrilor:

+ pe drumul devenirii
enea gela
[16.Jul.17 22:33]
O punere în temă, dar și o sensibilă analiză a creațiilor din volumul bilingv ”Ochi în ochi cu luna” de Vasilica Grigoraș, realizează Ana Urma, ea însăși autoare remarcabilă de poeme tanka.
Demersul critic avizat oferă cititorului deschideri semantice, și, în egală măsură, plăcerea lecturii unor poeme cu o structură anume, din ce știu, mai puțin cunoscute la noi.
Ana Urma înnobilează exercițiul critic bine argumentat cu poeticitatea regăsită și în versurile proprii.
Stea!

 =  Ochi în ochi cu luna
Ana Urma
[17.Jul.17 11:40]
Mulțumiri, Enea Gela! așa este, o carte frumoasă, o carte reușită; urmează să o primesc curând.

 =  Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[17.Jul.17 12:45]
Felicitări autoarei cărții și autoarei articolului. Sunt două poete pe care le apreciez și le stimez.

+ Și de la mine
Dan Norea
[18.Jul.17 12:59]
Iei am primit cartea de la Vasilica și îi mulțumesc și pe această cale.
Intenționez să o parcurg cu mare atenție, poate în final îmi vine inspirația și particip și eu la concursul de tanka, ca să le suflu premiul celor două, Ana și Vasilica. :)
Un lucru nemenționat nici de autoarea recenziei, nici de comentatorii precedenți, este acela că trei dintre secvențele de tanka sunt comentate de Cezar Ciobîcă, Petru Ioan Gârda și Dan Norea. Volumul este în sine valoros, dar cu aceste contribuții, devine inestimabil! :)
Revenind la recenzie, Ana Urma ne dovedește, a câta oară, că este o poetesă de valoare. Dacă ținem cont de textul prezentării, dar și de exemplele citate, cred că ambele doamne merită împreună o steluță.
Felicitări!

+ Mulțumiri
Ana Urma
[18.Jul.17 17:05]
Mulțumim, domnule Petru Ioan Gârda! deci și în numele distinsei autoare.

La fel Domnule Dan Norea: Mulțumim! pentru frumoase cuvinte.

Datorită celor două volume semnate de Vasilica Grigoraș, și după o documentare riguroasă(lecturile m-au trimis la scrierile haijinilor autohtoni dar și străini), am descoperit că în într-un poem tanka putem spune mai mult decât într-un haiku. Știm deja, conceperea unui poem haiku, tanka, haibun, etc. sunt adevărate exerciții de relaxare iar a scrie este o treapta ulterioară a observației, a trăirii. Este acel moment când inima se unește cu mintea și cuvintele vin ca fluturii, se așază mai întâi în silabe și apoi într-un tipar prestabilit, simplu și nesofisticat.

Cartea este valoroasă prin conținut dar și prin modul de editare, bilingv, română-engleză. Și, da, mai ales prin referințele colegilor haijini amintiți mai sus (viitoare volume, avem în lucru :)

O steluță și de la mine pentru cartea în sine, pentru copertă, celelalte referințe. Mult succes la Concursul Național Tanka, inițiat de Cezar Ciobîcă, termen 25 iulie 2017!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !