Comentariile membrilor:

 =  Drmul spre Demacușa Bucovinei
nicolae tomescu
[19.Apr.17 23:42]
Primul contact al copilului Ionuț crescut până la 6 anișori într-un cartier al Bucureștiului, la bloc, cu minunata priveliște a munților Bucovinei. O descriere a trăirilor acestui copil în călătoria, alături de bunica, cu trenul, cu microbuzul, cu mașina de ocazie și pe jos. Deocamdată toate acestea îl sperie.
Naratorul se dovedește a fi un bun cunoscător al psihologiei copilului-orășean dar și a bunicii iubitoare ce-și duce viața în acel loc ce pare atât de departe de lumea în care a trăit, până acum, nepotul.
O lectură care-l face și pe cititor să evadeze cu gândul, pentru un timp, din lumea citadină

 =  Bucovina nu e Bucurestiul
Viorel Darie
[20.Apr.17 09:30]

Am postat un prim episod din cartea recent tipărită "Bucovina - plai de basm și dor", carte prin care dorim să arătăm frumusețile vieții la munte, în contrast cu realitatea vieții de la oraș, cea cu smartphoane, tablete și supermarket-uri - mediul uzual de creștere a copiilor din ziua de azi.

Ionuț, un personaj fictiv, dar întruchipând fie copii din tinerețea mea, fie copii, nepoți care au poposit pe dealul copilăriei autorului. Acțiunile sunt din toate timpurile, dar sunt atribuite unui singur copil, acest Ionuț, care le-a trăit pe toate într-o singură vară.

Mulțumesc domnului Nicolae Tomescu care, în comm-ul de mai sus, a sintetizat cu precizie scopul acestui episod. Vă doresc să citiți cu plăcere postările care vor urma, mulți își vor reaminti propria copilărie.

Cu stimă

Viorel Darie

 =  opinie
Paul Bogdan
[20.Apr.17 13:21]
Vă rog să recitiți textul. Se întâmplă de foarte multe ori ca autorul să nu observe greșelile din text, cele de exprimare sau cele gramaticale. După opinia mea textul este deficitar din acest punct de vedere. Dau doar câteva exemple:

Era pentru prima dată când Ionuț fusese adus la bunici, care locuiau la munte, poate și din cauză că până atunci copilul crescuse mai mult de bunicii dinspre mamă, din Cartierul Drumul Taberei din București.

Era pentru prima dată când Ionuț fusese la bunici(i) care locuiau la munte... fără cele două virgule care ar trebui să substituie o paranteză... dacă scrieți cu un singur i= bunici, nu se înțelege că ar fi cei de la munte sau cei din București. Dacă ați vrut să folosiți acele virgule pe post de paranteze, ați făcut-o în mod deficitar. propoziția ar trebui să aibă sens și fără existența parantezei. Are sens?

Era pentru prima dată când Ionuț fusese adus la bunici, poate și din cauză că până atunci copilul crescuse mai mult de bunicii dinspre mamă

Vă lipsește un cuvânt din exprimare:

poate și din cauză că până atunci copilul FUSESE crescut mai mult de bunicii dinspre mamă
sau
poate și din cauză că până atunci copilul crescuse mai mult LA bunicii dinspre mamă


Era mai aproape de părinți, care, și ei, sărmanii, aveau servicii ce-i țineau departe de casă,

În afară de părinți, cine mai aveau servicii departe de casă? de ce.. „și ei”

și mai sunt câteva exemple.
Să nu vă supărați! este doar opinia mea de cititor care s-a împiedicat de unele mici probleme. Dumneavoastră puteți face ce doriți cu textul.






 =  Multumesc pentru semnalarea deficientelor
Viorel Darie
[20.Apr.17 13:32]

Domnule Paul Bogdan

Sunt de acord, autorul nu vede chiar toate deficiențele. Vă sunt recunoscător pentru semnalarea lor. Urmează să le corectez. În rest, să ne auzim de bine!

V.Darie




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !