Comentariile membrilor:

 =  «Apel la memorie»
Maria Gheorghe
[18.Feb.17 23:26]
Am citit și am privit... cu mulți autori și cu eroii lor, am avut șansa nesperată să fim contemporani... cu alții, suntem înca... de câte ori, oare, ar înconjura Pamantul, toate cărțile venite pe lume și care se țin de mâna într-un dans al memoriei!?

Sufletele trecute în veșnicie vin aztazi, de ziua lor, să se hrănească din mireasma și aburii memoriei noastra de trecatori...

«Ai aici un vin din via ce-a crescut pe dealul tău
din butașii de pe țărmul ce-i păzit de un dulău
(…)
Doamne, vezi tu via vieții, să rodească Infinire
din Lumina fără margini, picătură de Iubire.»

+ Picătura de lumină
Irina Lazar
[20.Feb.17 11:12]
Un eveniment cu multe reverberații unde sunt și eu prezentă, într-un puzzle, cu un "fragment de joc". Felicitări și recunoștință pentru asta, pentru picătura de lumină. Prezentă acolo prin gândul domnului Ioan Mircea Popovici. Mulțumesc! Rănile se vor vindeca până la urmă.

 =  motiv de Poezie (Oglinda și Ecoul)
Ioan-Mircea Popovici
[04.Mar.17 08:42]
Pentru Irina și Maria, mulțumiri
cu pecetea comună
"Rănile se vor vindeca
până la urmă."

Până atunci
în brațe cu "Matricea de cărți"
de pe portativul acela-n care
cotoarele cărților
sunt liniile portativului
locul de casă al motivului
pentru cântec
și lătrat de câine

dincolo de orice vorbă
curge-n cuget blânda Dolmă
beațul morilor din Criș
cu umbră de aluniș
și cu pește sub pietriș

lasă îngerul tău
să stea de vorbă
cu îngerul Pictorului
și-ai să vezi
atunci când crezi
altfel vei rămâne orb
și-ai să-ți dorești să vină
un corb pe umărul tău
să-ți tălmăcească
ce vede

între ziceri și tăceri
cresc o mie de păreri
unele-s de primăvară
altele-s la ceas de seară
numai una-i cum se știe
vechi motiv de Poezie

privesc unii
ca la panoul din gară
în mersul trenurilor
urmărind trenul de vară

O veste nouă: Strada Dianei, din Peninsula Tomisului, de pe 28 februarie poartă numele Gheorghe Dumitrascu, autorul cărții Revoluție și Destine. Așa că-n RodadoR, Puterea Cuvântului și Reabilitarea Chipului sunt coordonatele demersului meu.

 =  Este important
Daniel Lăcătuș
[04.Mar.17 23:14]
Este important să existe activități constante care să antreneze studenții și mediul academic în cercetare. Documente legate de G. P. Vuza există cu siguranță în arhivele statului, în arhiva personală a fiului său, Dan Tudor Vuza, în documente CNSAS.

 =  Diptic pentru Daniel Lăcătuș (Este important)
Ioan-Mircea Popovici
[09.Mar.17 09:27]

Iată Daniele răspunsul lui Dan-Tudor Vuza la cele spuse de tine.

"Este important să existe activități constante care să antreneze studenții și mediul academic în cercetare. Documente legate de G. P. Vuza există cu siguranță în arhivele statului, în arhiva personală a fiului său, Dan Tudor Vuza, în documente CNSAS."


1.

Dragă Mircea,

E o iesire din negativitatea care s-a adunat in jurul numelul Vuza.

Ar putea fi un inceput.

Numai sa putem intra in legatura cu acel tanar istoric iar dansul sa nu-si plece capul in fata dusmanilor.

Deocamdata stim cu totii ca spusele dansului, care vin dintr-o normalitate civilizata, nu se potrivesc de loc cu realitatea junglei cu rinoceri. "Studentii" dependenti de profesori prin masterate si doctorate se tem sa iasa din cuvantul lor, iar cuvantul acelora e impotriva lui Vuza. "Mediul academic" mi-a intors spatele, in frunte cu acel Florin Constantiniu care si-a luat promisiunea solemna cu dansul in groapa. Arhivele statului exista dar sunt inchise pentru mine iar cei care au acces acolo nu se invrednicesc sa-l foloseasca.

Poate ca la cei tineri precum cel aparut acum sa fie speranta... De la cei batrani si incremeniti in rele nu ne mai putem astepta la nimic.

2.


Dane, tu știi că "Transparența" la întâlnire cu câțiva oameni și cu Cojunctura, au dus la căderea comunismului.
Din fericire, în societatea comunistă au existat în funcții cheie și oameni de curaj, omenie și caracter cum a fost George-Pavel Vuza, bunul tău tată și Prietenul nostru. Fără dragostea lui pentru noi, sfaturile lui, gesturile lui de prețuire pentru munca noastră, sigur că nici tu n-ai fi ajuns la "Matematica din Canoanele Vuza" și nici eu n-aș fi intrat în Lumea Gramaticilor Picturale, fără o pregătire teoretică solidă.

Răspunsul tău pentru mine și pentru Daniel, îl voi pune-n "continuarea comentartiilor și-al Aniversării". Ne ținem la curent. Până de Sfântul Gheorghe sper să avem o pornire la drum pentru "reconsiderarea memoriei lui George Pavel Vuza pe care o astepți de ani si ani".

Daniele, adresa mea de mail este pe gmail, cu apelativul arcadepontice. M-as bucura ca-n Arcade să avem toate cele bune și de folos, în Adevăr, Lumină și Dragoste,

să fie!

Cu prietenie, ymp




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !