Comentariile membrilor:

 =  De la "minunatele gânduri ale visării" la acțiune eroică
nicolae tomescu
[09.Aug.16 09:34]
Darul de povestitor al autorului este încă odată dovedit.
Totul ar părea, poate, neverosimil dacă nu am ști, din dramaturgia din antichitate că zeii, de data aceasta Afrodita, se implică în acțiunile oamenilor. Și iată cum de la cunoștința făcută doar din priviri cei doi tineri ajung să se apropie mai mult în preajma templului zeiței iubirii.
Un adevărat imn al dragostei triumfătoare.

 =  Zi mare pentru Adoris ...
Viorel Darie
[09.Aug.16 15:45]

După cum ați remarcat bine Domnule Nicolae Tomescu, construcțiile epice îndelungate și complexe din acest roman de ficțiune încep să dea roade: Adoris e ca și eliberat din închisoare printr-o ispravă de mare demnitate. Evident, divinitatea brodise toate lucrurile în așa fel încât Adoris să beneficieze de o neașteptată, dar binemeritată ocazie de afirmare. Poate și zeița Afrodita, protectoare a celor îndragostiți, a făcut ca cei doi tineri - Adoris și Kromia - să ajungă atât de aproape de a se cunoaște în afara închisorii, cu mari speranțe pentru viitorul lor.

Eroismul lui Adoris era de așteptat, doar nu o astfel de luptă și-a dorit el tot timpul ? Să vedem însă care va fi atitudinea regelui Agatos față de tânărul atenian. Dar asta în episodul următor.

Cu stimă

Viorel Darie




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !