Comentariile membrilor:

 =  mulțumiri, ottilia ardeleanu
Teodor Dume
[03.Jul.15 18:18]
OTTILIA,
nici nu știu cum să-ți mulțuumesc pentru această recezie la cartea mea, moartea, un fluture alb. de fapt este o surpriză la care nu mă așteptam. ai punctat în detaliu fiecare stare din suferința, iubirea și singurătatea autorului.
este un text care îți confirmă meritele de îngrijire și păstrare a frumosului din cuvânt cu toate stările din el.

mulțumesc din suflet,
teodor dume,

+ O cronica pe masura cartii
Veronica Pavel Lerner
[03.Jul.15 18:36]
Cronica mi s-a parut la fel de emotionanta precum cartea. Pentru ca am colaborat la selectia poeziilor si la segmentarea in cele trei parti, pot spune nu numai ca, in timpul lucrului, am trait fiecare vers, dar ca Ottilia a prins esenta versurilor dumiene in acealsi fel in care le-am perceput si eu.

Cartea trebuie citita!

Bravo, Ottilia, superba coronica.

+ Felicitări!
Liviu Nanu
[03.Jul.15 18:55]
Ce bine că mai există și critică de întîmpinare. Felicitări!

+ Nu știu dacă
Liviu-Ioan Muresan
[03.Jul.15 19:03]
mirajul acestei recenzii sau volumul pe care l-am primit recent m-ar putea marca în acest comentariu. Tocmai citeam volumul maestrului T.D. și mă gîndeam a scrie ceva despre acesta. Impresiile se suprapuneau, imagini obsesive revenind în fiecare poem. Faptul că e un volum unitar, faptul că T.D. are o scriere unitară, duce la o oarecare depresie a cititorului. Nu că ai aștepta schimbarea, chiar nu o aștepți, dar un complex, poate invers Oedipian, te cuprinde. Și aici e arta, personalitatea transpusă în versuri a lui Teodor Dume. Bine a scos Ottilia Ardeleanu la primă vedere stările de bază ale personalității autorului. Ottilia are suficientă empatie, răbdare și emoție pentru a desluși, pentru a transmite. Cred că voi reciti volumul prin ochii Ottiliei. Îți transmite un alt punct de sprijin în citirea volumului. Iată, doream să abordez altfel. Și nu cred că mai pot să o fac. Felicitări!

 =  Teo,
Ottilia Ardeleanu
[04.Jul.15 11:17]
Moartea, un fluture alb este o carte interesantă la nivel de trăire. felul blând, chivernisit aș zice de a transmite îi dă un aer unic. te felicit pentru această apariție editorială!

Vero, poezia lui Teodor Dume transmite starea, chiar dacă lectorul nu e pregătit să o accepte. este ceva care intră în suflet pe negândite și te transpune concomitent cu parcurgerea versurilor. respiri, îți auzi tăcerea care țiuie în urechi, oftezi, revezi chipuri și întâmplări etc. odată cu poetul.
Mulțumesc din suflet!

domnule Liviu Nanu, nu există bucurie mai mare decât aceea de a fi susținut dinafară. vă mulțumesc mult, onorată!

LIM, cred că nu ajungem să ne cunoaștem îndeajuns propria personalitate, ar trebui să insistăm asupra posibilităților noastre interioare ca să ne descoperim, darmite să credem că putem să-i descifrăm pe ceilalți. sigur că abordarea unei cărți citite se poate face din mai multe unghiuri. în plus, contează starea lectorului, impactul primei lecturi, poate al următoarei ori cel al următoarelor și multe altele. mă bucură nespus cuvintele tale. e interesant că ai făcut o atare paralelă între lectura mea și a ta.
mulțumirile mele sincere!

și mulțumesc pentru reacțiile luminoase!



 =  *
George Pașa
[04.Jul.15 17:00]
Este un eseu critic închegat, cu argumente suficiente, aplicat pe text, într-o bună rezonanță cu poeziile din volum, pe care le-am lecturat și eu, de mai multe ori, cu plăcere.
Doar o observație, dacă nu este cu supărare: încadrarea la recenzie este neinspirată, aici fiind un eseu critic. Știu că pe site nu există încadrarea pentru cronică literară (deși nici cronică nu este textul acesta). Ar fi fost potrivit la secțiunea eseu. Este adevărat că acolo sunt mult mai puțini cititori.

Felicitări pentru acest eseu critic! De asemenea, din nou, domnului Dume, pentru volumul "moartea, un fluture alb".

 =  foarte,
Ottilia Ardeleanu
[04.Jul.15 21:43]
foarte onorată, George Pașa, de semnul lăsat. nu cred că aș putea să mă supăr pe o persoană de la care pot învăța, pe care mă pot baza. este drept că m-am dus țintă să aleg secțiunea articole. acum nu știu în ce măsură va afecta schimbarea categoriei vizibilitatea textului, de aceea am renunțat să reîncadrez, dar am schimbat la subtitlu. mă bucură nespus aprecierea efortului meu și mulțumesc din suflet pentru atenționare.

+ este!
Ioan-Mircea Popovici
[05.Jul.15 02:15]
lângă zidul alb
dintr-o altă poveste
uitată-n grija ta
ploile de vară
fluturii albi
și insula țărmului
arcade-ntre prieteni
celebrul "să fie!"
a devenit
este!


 =  onorată
Ottilia Ardeleanu
[05.Jul.15 10:51]
de recomandare, mulțumesc redacției!

domnule Ioan-Mircea Popovici, vă mulțumesc pentru lumină și cuvinte.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !