Comentariile membrilor:

 =  când eroticul este învins de etic
Vasile Munteanu
[26.Jan.15 13:51]

sau Despre biografia deloc fictivă a celei care-și vinde sufletul corbului.


în acest text, cel mai mult îmi place neexprimatul; ideea că, deși preferatul este acela "dus cu lumea", acela care (îl) înlocuiește e mai bun; tocmai pentru că autodepășirea este anulată ("mă iubește așa cum sunt"), alienarea devine imposibilă; rămâne de văzut cât se rezistă în perfecțiunea nedorită și dacă nu cumva "alesul"... se va întoarce, păcatul care înalță fiind substituit (din nou) de înățarea păcătoasă.


totuși, familiarismul lui "man" nu ajută discursul, care curge la un nivel superior; personal, l-aș fi înlocuit cu Mann, iar cizmele le-aș fi înroșit (trimitere la Doctor Faustus).



 =  tragica istorie a corbului din cizme
Dorina Șișu
[26.Jan.15 16:47]
,de ce cizme germane și de ce un corb? dar e absolut demențial :) am văzut și nu am uitat, în timpul celui de-al doilea război mondial, că nemții purtau cizme negre și curate mereu. corbul meu, venit dintr-o sălbăticie de 13 ani, a venit, rănit, să se adăpostească tocmai în imaginea de care nu pot să scap, aceea a războiului, a morții, făcându-și propriul teritoriu pe domeniul meu, de altfel dăruit cu mare plăcere. am intrat în altă poveste :)
aveți dreptate în ceea ce privește familiarismul acelui ”man”. nu am privit astfel scrierea, dar înlocuirea cu Mann ar așeza în altă pozitie discursul. îl voi înlocui întocmai.
la cizme nu aș umbla, m-aș apropia prea tare de Marlowe și nu se cuvine.

vă mulțumesc din suflet pentru dăruire!
prețuire pentru dvs.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !