Comentariile membrilor:

 =  Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[29.Dec.14 11:57]
Am auzit că ai luat premiul întâi. Sunt poezii foarte bune, sunt convins că e meritat, chiar dacă n-am termene de comparație. Au umor, construcție fără cusur, se citesc ușor, cu plăcere.
Nu-i așa că ideea cu pantumul ți-a venit de la mine? :)

+ Am uita să pun steaua argumentată mai sus!
Gârda Petru Ioan
[29.Dec.14 11:58]
Ți-o pun acum!

+ Remarcabile
nicolae bunduri
[29.Dec.14 12:43]
Poezie fixă rar întâlnită (pantum) bine conturată, versificare, prozodie și mai ales fir logic fără cusur, toate împletite cu faptul că autorul a reușit să facă temă din netemă. Nu am încotro trebuie să-i dau +

+ Felicitări și pentru premiu!
Ion Diviza
[29.Dec.14 13:19]
Felicitări pentru aceste lucrări originale și impecabile sub aspect prozodic. N-am participat la concurs, nici chiar la epigramă, dar la poezie fixă, după cum mă conving, oricum nu aveam nicio șansă. Este remarcabil să scrii asemenea texte la un concurs tematic, mai ales având tema Fără temă. :)

 =  Da
Florentina-Loredana Dalian
[29.Dec.14 15:33]
Și mie mi-au plăcut, nu știam că te-ai apucat și de pantum. Dar se pare că pensia îți priește :)
Ambele poezii fără temă și fără cusur. Nu dau stea, că prea faci de-o instalație de brad! :)
Felicitări!

 =  Re: Da... Felicitări!... Remarcabile... Felicitări și pentru premiu!
Dan Norea
[29.Dec.14 15:57]
Florinel, Nelu Gârda, Nae Bunduri, Ion Diviza, mulțumesc pentru aprecieri și pentru stele!

Nelu, de pantumul tău chiar uitasem. Nu, ideea este că ieșenii sunt mari amatori de poezie în formă fixă. Dar sonete și rondeluri scriu foarte mulți și foarte buni dintre colegii noștri. Așa că în CUC am început căutările. Brumă s-a oprit la schaltiniene, preluate din portofoliul lui Ion Roșioru, un poet apropiat de CUC, care a și participat la volumul II din Caietele Prăvăliei cu umor. La rândul meu, în vară am scris o glossă, iar acum un pantum, gen în care Ion Roșioru este cel mai bun autor întâlnit până acum.

Pantumul a fost o adevărată provocare pentru că, în afara formei fixe (repetarea versurilor după o anumită schemă), impune două teme paralele contrastante. Din acest motiv, e foarte dificil să îi dai poeziei un caracter unitar și un stil fluent. Mă bucur că, după câte se pare, am reușit.


 =  Allegro ma non troppo
Chitul Grigore
[29.Dec.14 16:31]
O demonstrație încântătoare de virtuozitate, umor și autoironie în cele două poeziile ale tale. Sper că după atâta fugă ai reușit să îndeplinești, într-un final, cerințele pretențioasei Sonate... Felicitări pentru premiul binemeritat obținut!

 =  Re: Allegro ma non troppo
Dan Norea
[30.Dec.14 10:27]
Grigore, mă bucur că ți-au plăcut, cu atât mai mult cu cât te știu deosebit de exigent, atât cu ceilalți, cât mai ales cu tine.
Mulțumesc pentru aprecieri și felicitări. Cât despre premiu, explicația este simplă: astă toamnă am aprins o lumânare la o mănăstire de pe lângă Timișoara. :)


+ Ai avut dreptate!
Vali Slavu
[04.Jan.15 15:09]
Te-ai mișcat atât de liber în poezia asta! Și în cealaltă, de fapt. Mișcări bine calculate, pași siguri, spectacol garantat, ce mai... :)
Te felicit pentru premiul obținut! Pentru realizare și umor, aprind o steluță.

 =  Re: Ai avut dreptate!
Dan Norea
[04.Jan.15 23:23]
Vali, așa cum îți povesteam pe chat, în poeziile astea am simțit mai mult decât oricând că sunt necesare și inspirația și transpirația. Le-am scris pe amândouă într-o singură zi, după care am revenit cu zeci de modificări, timp de peste o săptămână. Acum îmi pare rău că n-am păstrat variantele inițiale.
Mulțumesc pentru felicitări și steluță!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !